Hoppträning - Treasure

Trotsade min värk i ryggen, nacken och huvudet och hopptränade. Gick faktiskt bra även om det gick aningen för fort. Men vad gör det? Vi var i alla fall på terrängbanan och hoppade. Älskar att vara där ute! Hästarna blir så pigga och glada (vissa lite väl glada, dvs. Treasure, haha). Men det är en mysig häst att rida, så jag ska inte klaga! Jag vet inte riktgit hur jag ska förklara vad vi gjorde, så ja. Ni kommer säkert få en liten film eftersom Jocke filmade lite med en annans mobil så ska få dem sen förhoppningsvis. Så länge får ni två lite halvkassa mobilbilder, men det är bättre än inget tycker jag, eftersom jag vanligtvis är kass på att ta kort när jag i stallet. Men nu så! :)
Busig jag är som tar kort när jag sitter på hästryggen, hiihih. Skämt åsido. Goshästen! ♥

New in - Jeansväst!

Var inne på Gina för ca en vecka sedan och hittade denna fina jeansväst! Hade dock inga pengar kvar så jag kunde köpa den, så var inne för några dagar sedan istället. Tyvärr var den antingen för liten eller för stor då. Så fick gå in på nätbutiken och köpa istället. Och igår kom den hem till mig. Helt underbar! Och den kommer användas flitigt. I'm totally in love! ♥

Ridning - Cameron, terrängbanan

Ridning idag då! Eller ja, har varit ridning. Hoppning stod på schemat och det gjorde vi i terrängbanan. Riktigt roligt! Cameron var på hugget, vilket inte är alls likt honom, då han är en liten snigel så länge man inte jobbar honom. Dock lyckades han trampa lite snett, jag tappar balansen, han blir rädd och jag faller i backen. Så nu sitter jag och har ont i ryggen samt huvudet. Kan vara en liten mini hjärnskakning, men vi får hoppas att det inte är det! Men min lilla plutt var så gullig så han stod kvar, och tittade samtidigt som han åt lite gräs. Söten! Dessutom var Moa och Jessica väldigt snabba upp (de satt på en bäck en bit ifrån) för att hjälpa mig, tack! :) Nu blev det ju inte jätteallvarligt, men det var snällt ändå. Men efter att jag suttit och tagit det lugnt medans resten av gruppen hoppat det hindret som vi skulle så satt jag upp igen och hoppade ett sista hinder. Det är ett måste, annars kanske man aldrig vågar göra det igen.
Imorgon är det dessutom hoppträning! Så då måste jag vara med eftersom det är den sista träningen - för mig - denna termin. Så även om jag har lite ont i ryggen imorgon så ska jag försöka vara med :) 
Älsklingen ♥ och ja, det är en gammal bild.

Redovisning - check!

Sista redovisningen, sista projektet för detta året. Så skönt! Gick bra och lärarna blev imponerade samt berörda av vår film. Det var väldigt roligt att höra att dem tyckte om det! Eftersom vi i gruppen blev riktigt nöjda och hoppades på att alla andra också skulle göra det. Så det var som sagt väldigt roligt. Nu hoppas vi på ett bra betyg i slutbetyg ;) 
Här är då vår film. Skulle vara roligt om ni kunde lämna en kommentar om vad ni tycker om den :)

Spontanstädning

När jag säger till mig själv att "NU ska jag städa" eller "imorgon då måste jag städa", då händer oftast inte det. Är det bara jag som är sån? När jag städar som bäst är när jag bara får för mig det. Sätter på en bra cd i skivspelaren, tar fram sopsäck och dammsugare och sedan dansar runt samt sjunger - då städar jag som bäst! Och just nu är en sådan dag. 
Ursäkta dom vääääldigt brusiga bilderna. Men ljuset i mitt rum är verkligen värdelöst. Har både fönsterljus och lampor och trots det blir det inget bra ljus i kameran.. *sadface*

Äntligen!!

 Efter mer än en månads väntan så är den äntligen här! Så ni kan ju gissa vad kommer lyssna på nu framöver. Så sjukt glad just nu och kan inte mer än längta tills albumet kommer, men ska njuta av dessa låtar så så mycket kommer jag inte längta! :)

Flowers

Foto: Jag / Kamera: Nikon d3000 + Nikkor 18-55 / Lila och vita blommor

Eftersom mitt fotande legat nere ett tag, varför vet jag inte, så gick jag ut och fotade lite blommor. Visserligen bara ut på balkongen, som är si så där 5 kvadratmeter? Haha. Men några fina bilder fick jag allt. Och måste ut på riktigt snart. Kanske sticker redan imorgon? I så fall efter träning. Men vi får helt enkelt se :)

Fint väder

Satt ute på balkongen ett tag i solen. Läste Veckorevyn, åt frukt och drack juice. Mysmys! Men efter ett tag blev det liiite för varmt, så gick in och satte mig i soffan. Så nu sitter jag här. Dessutom börjar det nog regna snart, så det är lika bra att vara inne, haha :) Hoppas att ni också har en bra tisdag!

Lite ändringar

Började lite smått störa mig på den förra headern jag hade, så fixade ihop en snabb header med mina favoritbilder just nu. Tycker att den blev mycket bättre och jag gillar den verkligen! Även om det tog ungefär 10-15minuter att fixa ihop den. Vad tycker ni om den? :) 

En bild från igår

En liten bild på våra fötter från igår. Min fina dansgrupp! ♥ Jag gillar er väldigt mycket! Ni bara måste älska vår outfit och ni har ju sett bild innan, och har ni inte det så titta här. Väldigt fin må jag säga. 
Och som jag sa igår så var jag ju på Liseberg - Stora scenen och dansa. Det är jätteroligt att stå där uppe! Dock är det mindre kul att det är så lite folk.. lite synd faktiskt. Men det är alltid roligt att ha med sig sina grymma danskompisar och sin gryma danslärare. Bäst är ni ♥

Måndag 27/5

Måndag och endast 7 skoldagar kvar. Idag gjorde jag även mitt absolut sista prov denna termin och fick dessutom tillbaka NP-matte. Och gick mycket bättre än jag trodde. På torsdag är det en redovisning och sen inget mer, såå glad! Då har man ingenting att plugga till och kan man kan göra sånt man gillar. Så skönt! 
Har ni mycket kvar i skolan eller har ni också det lugnt nu? 
Just nu sitter jag och lyssnar på lite musik. Bl.a. Lil Wayne! Var evigheter sedan jag lyssnade på honom, men gosh vad han är bra. Minnen som kommer tillbaka kan man säga :) 

Våffla håret...

... går inte på ett kick när man har så här långt hår:
Jag älskar att ha långt hår och skulle aldrig få för mig att klippa det kort. Jag har haft den perioden och jag förstår inte hur. Men även om jag älskar det riktigt mycket så finns det nackdelar med det, det tar en hel evighet att våffla/locka/platta det. Sen finns det ju fler nackdelar med att ha långt hår, men det behöver vi inte ta upp.. haha. 
Jag är dock glad att jag inte har överdrivet tjockt hår, utan helt lagom. Hade jag haft tjockare hade det tagit betydligt mycket längre tid! :) 

Planer för dagen

Godmorgon! Och idag är det en fin morgon, sol och sånt. Mys! Dock kommer min dag gå åt till plugg och städning. Men jag ska försöka ta mig en promenad till Willys lite senare och köpa lite smått och gott! Så ut kommer jag allt vara. Lite tråkigt att det inte går att jobba ute med datorn, för då hade jag suttit ute hela dagen. Menmen, får ta lite pauser och sitta där ute och sola. 
I alla fall, planerna ser som sagt ut att jag ska plugga och städa. Men det är på tiden. Sista historiaprovet på måndag och jag vill helst få högre än E/D denna gång! Sen har jag även en uppgift som ska in (läs: skulle in för flera veckor sedan). Men det ska nog inte vara några problem att fixa det. Känner på nått sätt att jag måste plugga, och vill det. Har aldrig hänt innan, haha. Så det är bara att göra det :)  
Arkivbild.

Någon som vet...

Någon som vet hur man kan spara en bild såhär: 
Istället för såhär:
 
Alltså, hur man sparar en bild med genomskinligbakgrund istället för med färg? Jag hittar nämligen inte hur man gör, riktigt irriterande då jag vill göra en header på ett visst sätt. Så snälla någon - vet ni hur man gör? Skulle vara dig evigt tacksam om just du berättar! Och det är Photoshop cs5 jag använder :)

Sitter och redigerar

Sitter i soffan och redigerar filmer och tittar även på TV - Den nakna pistolen 2 1/2. En ganska korkad film, men skrattar ändå. Så dålig att den blir rolig liksom. Som sagt, sitter och redigerar filmen från igår. Vet inte alls om jag får det egentligen för dem andra, men blir dem inte nöjda så redigerar vi ju om den såklart! :) Gör som sagt bara en "skiss" så länge dem inte gillar den. Hoppas ni förstår vad jag menar, haha. 
Ska försöka filma lite på söndag och se ifall mina dansvänner vill vara med på film. Så kanske ni kan få en liten behind the scenes från lite dansrepetioner osv. Så ska mamma också försöka filma under dansuppvisningen. Nu ska jag fortsätta titta på tv, så hoppas att ni har och har haft en fin fredag, kram!
Foto: Jag / Kamera: Nikon d3000 + Tamron 70-300 / Anton Ewald i Varberg 28/4
I brist på bilder så får ni en på Anton som jag fotade för nästan en månad sen, helt sjukt vad tiden går fort! Fast i och för sig, så känns det som om denna dag inte ens har hänt. Så ja...

Movits! ft. Maskinen - Limousin

Knappt ett år sedan jag såg Maskinen på Götaplatsen, som var helt gaaalet! Sjukt vad dom är bra. Sedan dess har jag inte hört någon ny låt från dem. Men för någon dag sedan släpptes en, dock är dem endast ft. med Movits! Men jag kallar det ändå att dem släppt nytt då dom faktiskt sjunger. Typ. Haha. I alla fall, har helt glömt av att lyssna på den, men nu när jag slötittade lite på youtube, så kom jag på det och var tvungen att lyssna på den! Och den är faktiskt riktigt bra. En låt jag kommer lyssna mycket på helt enkelt. Nu kan jag inte mer än längta tills Maskinen släpper helt eget och nytt! Hoppas att det kommer snart, dock har jag inte hört eller läst något. Tyvärr. Men jag får hoppas :) 
En av favoritbilderna från Maskinen-konserten på Liseberg. Samma år. 2012 - bästa konsertåret ♥

Ord gör också ont...

Foto: Jag / Kamera: Nikon d3000 + Nikkor 18-55 / "BTS" från vårt projekt arbete
En liten sneakpeak från vårt projekt. Har inte jättemånga bilder att visa då vi ville filma vårt projekt. Men när det är färdigt så ska jag försöka visa upp det här också, om ni vill? Tycker att det blev jättelyckat och hoppas att det blir en bra film också. Tack till Felicia, Beatrice, Amanda och Cecilia som var med i gruppen och som vågade stå mitt i nordstan med.... Det får ni helt enkelt se så småningom. 
Har förövrigt kameran hos mig fram till måndag, den vi fick låna från skolan. Så ska försöka filma något roligt nu när jag har chansen! Ge gärna tips på vad ni vill se :) 

"Ledig" idag

God morgon! Har nyss varit ute och övningskört med körlärare. När jag gick dit förstod jag inte varför jag hade bokat tid kl 8.00 en morgon då jag vanligvis har sovmorgon, men nu efteråt så tycker jag att det var helt okej ändå. Fick öva på att backa in på parkering idag, kändes lite läskigt eftersom jag gjorde det bredvid en bil. Men det var inga problem! Gick hur bra som helst :) 
Nu sitter jag och käkar lite frukost och ska snart fixa iordning mig för att dra till skolan trots att jag är "ledig" från den. Jag är ledig från den men ändå inte ledig, måste jobba med vårt projekt som ska hållas i stan. Så min grupp måste dit och fixa det sista, bl.a. låna kamera. I alla fall, så blir en kort "skoldag", mys ändå. Senare blir det ridning, men det tar vi sen. Hoppas att ni får en bra torsdag, puss!
Påväg till körskolan

New in

Blev en tur på stan idag med min fina vän Emelie! Fikade först på espresso house, blev en macka och en frapino. Gottigott! Sen blev det lite tittande i affärer efter det. Det jag skulle leta efter var långklänning och jeansväst. Och som ni ser, två långklänningar fick följa med hem och även ett basic linne. Hittade även en jeansväst, men den får jag köpa på nästa studiebidrag. Pengarna börjar ta slut nu, hehe. 
Sen förstår jag inte riktigt vad som har hänt med mig, brukade i princip aldrig köpa kläder och det kunde dröja månader innan något nytt följde med mig hem. Nu har jag shoppat så det räcker och blir över, haha. Men jag ska inte klaga, älskat allt som följt med mig hem :)

Dans och svenskatal

Har nyss kommit hem från dansen, övade inför Liseberg. Kommer bli sjukt kul som alltid! Tredje, eller fjärde året jag är med där nu. Riktigt roligt. I alla fall, blev bara övning inför det, då vi ändrade på vår början. Så det var inte så mycket vi gjorde, dock blev jag väldigt varm. Vilket är bra. Ellerhur? ;) Förövrigt kommer den salen rivas snart, sista gången någonsin jag var där. Kommer kännas väldigt tomt då jag faktiskt har spenderat 13 år där. Det är mycket! 
Nu sitter jag och övar på mitt svenskatal som jag ska ha imorgon. Usch, nervös som ett aspblad typ. Eller det kommer jag bli i alla fall. Pratar i och för sig om ett ganska enkelt ämne så det ska nog inte vara några problem. Dessutom är det i halvklass så det är toppen! Nu ska jag fortsätta så vi hörs imorgon, kram ♥
Glad idag
 

Framkalla lite bilder

Nu ska jag faktiskt ta tag i att fixa och framkalla lite bilder. Skulle bli fint att pynta en vägg med bilder i olika storlekar. Har en tanke kring hur jag vill ha det och nu är det bara att välja lite bilder. Dock har jag väldigt svårt för att välja och har dessutom inte speciellt många bilder att välja på. Helst av allt skulle jag ju vilja framkalla alla bilder jag vill ha på väggen med en gång, men det kommer nog inte hända. Får istället beställa hem dem i olika omgångar, men det ska nog inte vara några problem. Förutom frakten. Men jaja. I alla fall, dessa två bilder som syns här nedanför, vet jag med sannolikhet att jag kommer framkalla. Och gärna i lite större format. Vad tycker ni? Brukar ni framkalla bilder? :)
 

Eurovision song contest

Var det någon av er som såg eurovision song contest igår? Det gjorde jag i alla fall! Det är ju en slags trend typ, jag måste se det! I alla fall, om ni såg det - vad tycker ni om vinnarlåten? Jag tycker att den var bra, men såklart hejade jag ju på Robin! Sveriges låt alltså, haha. Och jag blev förvånad över hur lite poäng han faktiskt fick, hmm, europa har ingen smak på musik kan vi ju säga då. 
Men det var bra att Danmark vann, med tanke på att det är vårt grannland, och hon sjöng och låten var faktiskt bra så jag ska inte vara ledsen! Glad bara att Azerbaijan inte vann igen..

Göteborgsvarvet

God morgon alla! Själv har jag varit vaken ett tag och har börjat göra mig i ordning. Ska nämligen iväg på "dansuppvisning", ska dansa under Göteborgsvarvet, roligt! Så om ni inte har någonting att göra så får ni gärna komma förbi! Vi kommer hålla till vid Kvillebron på Hisingen. Kl. 14.00 och 15.45 dansar :) I alla fall, ska strax fixa i ordning mig med smink och allt sånt. Dessutom är det sjukt bra väder även idag! Så vi får hoppas på mycket folk. 
Tar även med mig kameran och se ifall jag kan få några kort på mina fina kompisar. Och även dem som springer. Nej, detta blir säkert en bra dag! Vi hörs senare, puss
Fina Göteborg.

Göteborg i det fina vädret

Foto: Jag / Kamera: Nikon d3000 + Nikkor 18-55 / Universeum och Göteborg

Idag blev det "middag" på Universeum, så passade på att ta med mig kameran och fota lite ifall jag fick chansen. Och det fick jag. Så några få bilder blev det allt. Och vilket väder det har varit idag! Varmt och soligt och ett riktigt sommarväder, så nu hoppas avi att det håller i sig ända till sommaren. Sen hoppas jag ju också på att jag fick lite färg, det skulle inte skada ;) Har ni haft fint väder idag? 

Dansinspiration #1

Den senaste tiden har jag varit väldigt inne i dansvideor, har iofs varit det hela våren, men speciellt nu. Så nu har jag gjort en video med olika dansare som inspierar mig väldigt mycket! Tycker verkligen att detta är sjukt roligt att titta på och eftersom jag ska göra en egen koreografi snart, så är det bra att få lite inspo! :) Hoppas att ni också gillar det, även om ni kanske inte är lika dansintresserade som jag är.

Detaljer

Foto: Jag / Kamera: Nikon d3000 + Nikkor 18-55mm & Tamron 70-300 / Detaljer från bröllopet

Såklart fotade jag även detaljer från bröllopet. Och ja, jag vet att det är en massa tjat om det, men nu kommer det ta slut efter detta, för har inga fler bilder att visa. Ja, det finns väl inte så mycket mer att säga om detta mer än att det är lite närmare bilder på hur det såg ut. Detaljer med andra ord. Finfint! :)

Annie och Christian 11/5

11 maj 2013 fick jag vara med och föreviga min kusins bröllop med bilder. Ett jättefint bröllop! Sen var det ju även dop efter det, som också var väldigt fint! Så det har dem lyckas bra med. 
Foto: Jag / Kamera: Nikon d3000 + Tamron 70-300 / Bröllop och dop

En liten salig blandning av bröllop och dop bilder. Älskar mitten bilderna - bröllopsporträtten. Allt blev liksom bra. Jätteroliga att jobba med och jag hoppas att de blir nöjda med bilderna som jag ska skicka till dem. Bl.a. dessa som syns här. :) Vad tycker ni? 

Vitsippor

Foto: Jag / Kamera: Nikon d3000 + Tamron 70-300mm / Vitsippor

I samband med att jag fotade systern min så blev det lite foton på vitsipporna. Känner mig lite efter, då nästan alla bloggar jag läser redan fotat detta. Men vad gör det? Haha. Är det fint väder någon dag så kanske jag drar med mig någon ut och fotar lite! I alla fall, blev väldigt nöjd med bilderna och hoppas att ni gillar dem också! :)

Gymmet & övningskörning

Tja! Skolan idag var väl helt okej - började med NP - Matte muntligt. Gick helt okej! Sen media, "diskuterade" vad vi ville göra till vårt projektarbete och vi har antligen kommit på något. Så nu är det bara att genomföra det också, men det kommer nog gå så bra så. 
Har precis ätit och ska snart sticka till gymmet, när min kompis har svarat. Blir väl att vara där tills det att jag ska övningsköra, kl 18.00 ungefär. Så det är soft! Mer än så kommer inte att hända idag. Ska försöka att få färdigt bröllops/dop-bilderna också och skicka iväg dem. Men vi hörs senare, kram!
Sneak peak från fotograferingen :) 

Det var en gång...

Foto: Jag / Kamera: Nikon d3000 + Tamron 70-300mm / Träd, sten, katt.
 
Under bröllopet/dopet så blev det ju lite annat smått och gott fotad. Bl.a. träd och stenplattorna. Tycker om att mixa och trixa med fokusen när jag tar kort. Tycker att det blir lite coolt, haha. Dessutom ville jag fota denna katt som syns på bilderna, men jag vet inte hur många gånger hon bara sprang iväg. Dock lyckades jag få tre bilder som blev riktigt bra. Men som sagt, hon ville inte bli fotad, klappad eller någonting. Söt var hon i alla fall! :)

Linn - modellsystern

Foto: Jag / Kamera: Nikon d3000 + Tamron 70-300mm / Modell: Linn
Igår när jag skulle agera bröllopsfotograf, så fick min kära syster agera lite modell. Var nämligen tvungen att hitta bra ställen att fota deras bröllopsporträtt. Så då fick systern min ställa upp, även om hon kanske inte var så pepp till en början. Bra kort blev det ändå! Älskar den 3e, hennes ögon lyser verkligen på den bilden! 
Måste verkligen ut och börja öva mer på porträtt/modell bilder. Så himla roligt att fota! Men i alla fall - vad tycker ni om bilderna? :)

Hemma!

Nu är jag hemma och har precis landat i lägenheten på min skrivbordstol. Har ju nämligen lite jobb att göra och jag ska vara så kreativ och aktiv som möjligt så att dem kan få sina bilder snarast. Det var verkligen jätteroligt att få vara deras fotograf så jag hoppas att dem blir nöjda med sina bilder! Dessutom var det ett jättefint bröllop och dop. Så det gjorde det ännu roligare att fota. Så nu ska jag sätta igång med det och se vad jag hittar för fina bilder. Ska även fråga dem om det är okej att jag lägger upp vissa bilder här, så vi hoppas på att det kan komma upp några här också! :) Annars har jag andra bilder som kommer dyka upp så småningom. 
Nej, men jag får uppdatera er senare. För nu ska jag sätta igång! Kram på er ♥
Foto: Jag / Kamera: Nikon d3000 + Nikkor 18-55 / Dukning inför middagen
Jag kan i alla fall ge er en bild från när vi hjälpte till med att duka. Riktigt mysigt!

Mot Värmland!

Det kommer inte bli någon bloggning fram tills imorgon kväll, om jag inte får för mig att mobilblogga, men det tror jag inte. Så det kommer stå lite tomt här ett tag. Och eftersom jag bara är där ett dygn ungefär så orkar jag inte släpa med mig datorn dit, alldeles för mycket! Räcker gott och väl med bara en väska. Som jag har sagt så ska jag ju på dop, kommer bli riktigt mysigt. Mitt kusinbarn är det som ska döpas, och han är alldeles för söt! Gosepojken. 
Ska försöka att ta riktigt många bilder och sen får jag fråga min kusin om det är okej att ladda upp dem här, men det får vi se! Ska även försöka ta massvis med bilder som med sannolikhet kan läggas upp här. I alla fall, klockan är drygt halv åtta och om en halvtimme ungefär så sticker jag till bussen. 9 går tåget, men lite mysigt ska det allt bli. Frukost och sånt kommer ätas där. Nej, vill ni få "liveuppdatering" så följ mig gärna på instagram: juliaamolgaard. Ha det gött så hörs vi! :)
En bild från dansavslutningen, lånad från Emelie. Ska försöka fixa bilderna en kompis tog, så att ni kan få fler! :)

Hoppträning - Treasure

Idag fick jag inte min lilla älskling, tyvärr. Men jag fick fina Treasure istället! Var dock lite ovant att rida en häst som har lite mer spring i benen än vad min bebis har. Men det var riktigt roligt och jag tycker ändå att gick bra för att vara första gången jag hoppar honom. Något jag ska tänka på nästa gång jag har honom, som förhoppningsvis blir nästa hoppträning 31/5, att ha 100 gånger bättre balans i stigbyglarna. Men annnars är jag jättenöjd över träningen idag! Och det kommer säkert bli en ny favorithäst. MEN Cameron är alltid numer one ♥ Min lilla pluttis! 
En välidigt enkel skiss. 
Övning 1: Studs - kors och sedan ett rättuppstående. Efter det rak väg och sakta av. Inte svårare en så.
Övning 2: Hoppa det rätt uppstående och sedan hitta brytpunkten och hoppa ytterliggare ett rättuppstående. 
Sen fick även de andra hoppa studsen igen och avsluta med det rättuppstående. Dock gjorde inte jag det då min hopptränare inte tyckte att jag skulle göra det, pga att jag ska öva upp min balans, samt att jag inte kände att jag skulle klara av det. Men nästa gång så! 
 
Förövrigt var det väldigt roligt att vi var så många i gruppen, som jag är kompis med. Jocke och Elin fick lov att vara med i sista sekund typ. Annars var det jag, Caroline, Emma, Sofia samt Niklas och Erika (känner inte dem..) så det var roligt att det var så många med som jag känner. Vi alla känner ju varandra liksom. Skojsigt! 

Hoppträning idag

Efter mer än en månad sen så är det äntligen dags för hoppträning igen! Wihoo! Var ju en för tre veckor sedan, men då fick jag tyvärr inte plats i gruppen. Men nu så, äntligen. Längtat verkligen! Så det ska bli roligt att hoppa lite igen. Hoppas jag får min lilla plutt, eller någon annan bra häst. 
Dagen annars har inte varit specieltl händelserik. Suttit och broderat (låter som en tant, men det är roligt, hiih), ätit, suttit lite vid datorn osv. Alltså inte speciellt mycket. Mer än så är det väl inte, så vi hörs när jag kommer hem igen istället :)
Bild brist.. men imorgon ska jag försöka ta nya fina bilder!

Långkjol & dess matchningar

Lite olika matchningar till långkjolen. Såklart kan man matcha så mycket mer! Men detta var bara några förslag och någon av dessa kommer jag ha på lördag. Dock vet jag inte vilken. Så svårt!! Dock inte den fjärde från vänster, alldeles för vardaglig. Men någon av de andra ska jag ha. Vilken tycker ni? Vilket skulle vara bäst under ett dop? Det ska vara praktiskt också då jag faktiskt har en uppgift under dopet, så det får inte vara allt för fint - även om det ska vara det. Hoppas att ni förstår vad jag menar! ♥

Shopping, shopping, shopping!

Tröjan - Gina. Kjolen - H&M
Skopunkten (mamma betala dock)
Från Gina.
Glitter.
Detta blev då min shopping idag. Fick med mig allt hem som jag ville + en tröja. Nöjd tjej! Skorna däremot, som mamma köpte, är till hela familjen. Ett stort plus att alla har samma storlek så att man kan dela skor, eller vad säger ni? Men nu blir det inte shopping på ett tag, måste spara lite pengar då jag bara får ett studiebidrag till innan sommaren. Sen får jag ju inte pengar förren i slutet av augusti då jag har jobbat. Men det klarar man väl? I alla fall, inviger kjolen och förhoppningsvis tröjan redan på lördag då jag ska på dop. Mysmys! 

Mot stan

Spenderat morgonen med att titta på tre avsnitt av Andra Avenyn samt ätit frukost. Har precis gjort mig iordning lite snabbt. Ska alldeles strax sticka ner till stan för att köpa lite smågrejer, bl.a. toffsar, hårspännen, bas&top lack samt leta efter en långklänning eller långkjol. Vi får se vad vi hittar och vad jag får med mig. Kommer antagligen komma upp ett inlägg sen om vad jag fick med mig hem. Hoppas att er torsdag (känns som om det är lördag...) också blir bra! Vi hörs senare :)
Bild från i tisdags. juliaamolgaard @ instagram! :)

Tittar på hotell/vandrarhem

Sitter just nu och kikar lite på hotell, eller rättare sagt vandrarhem, i Stockholm. Hittat ett som låter väldigt bra och dessutom kostar mindre än 1000 spänn för tre nätter. Och dessutom är tågen upp dit och tillbaka bra pris på! Dock blir det att åka i mitten av sommaren, precis innan jag börjar jobba. Men tror inte att det ska vara några problem. Nu är det bara att hitta någon människa, eller människor, som vill följa med mig dit upp. Skulle bli så sjukt kul att spendera ca 4 dagar där uppe under sommaren. Kan tänka mig att det är riktigt fint där när man kommer upp på sommaren. Den enda nackdelen med att vara en fattig student och åka upp dit i mitten av sommaren är att man knappt har några pengar. Det kommer vara svårt att shoppa och inte minst äta. Men om det är någon/några som vill hänga på så är det bara att hojta till, jag är på oavsett! ♥ För visst skulle det vara roligt att göra Stockholm osäkert? Haha. Skämt åsido. 
Nu ska jag försöka att inte prata så mycket om Stockholm och så, men det skulle vara så fruktansvärt roligt att åka upp dit! Ville ju helst åka dit i slutet av augusti, men då fanns det inga tåg. Praktiskt taget - inte ett enda tåg. Så det var ju lite synd. Menmen.
Foto: Jag / Kamera: Nikon d3000 + Nikkor 18-55mm / Sergels torg aka Plattan

En favoritbild från Stockholm

Foto: Jag / Kamera: Nikon d3000 + Nikkor 18-55mm / Något mysigt ställe i Gamla Stan
Gamla stan i Stockholm måste vara ett av de finaste ställena som finns. En plats jag kommer besöka när jag åker upp nästa gång, förhoppningsvis redan i sommar! När jag tog denna bild så hade jag helt fel inställningar, men tack för att photoshop finns, haha. Tycker faktiskt att bilden blev riktigt bra! :) Älskar det lilla glimret som finns mpå låsen och även hur blommornas färg syns så bra. Blir en så fin kontrast mellan blommorna och all den bruna färgen. Vad tycker ni? 
Så avundsjuk på Felicia som åkte upp dit idag, buhu. Ledsen i ögat. Men ska verkligen försöka åka upp dit efter att jag har jobbat färdigt, blir ju då senare i augusti. I alla fall, det var väl det jag ville säga, hehe.

Andra avenyn

För ca 3 år sedan såg jag det sista avsnittet av Andra Avenyn. Och jag minns hur mycket jag älskade det. DET var verkligen mitt favoritprogram. Har inte tänkt så mycket på det annars, men har ändå velat se det. Dock inte hittat något ställe man kan se det. Men idag, för 10min sedan så såg jag att Swefilmer hade den upplagd. Lyckan alltså! Så nu sitter jag bänkad framför TVn och tittar på det, ska snart fixa en liten fin frukost till mig. Är nämligen ledig idag pga muntliga NP. Ska istället ha på tisdag, så det är soft.
Men jag skriver lite senare, så får vi hoppas att ni har en bra dag oavsett om ni är i skolan eller inte ♥

Dålig bloggning + gymmet

- Har inte blivit så mycket bloggande senast i lördags. Men det har helt enkelt berott på att jag ville umgås med pappa och bror när jag var nere i Falkenberg. Dessutom var vi på en liten roadtrip på söndagen. Mys! Idag däremot så har jag varit igång i princip hela dagen och har inte haft något bra tillfälle att slå mig ner och skriva ett inlägg. Men nu ska det bli bättre! :)
Idag blev det gymmet som jag inte har varit på, på kanske 2 veckor. Riktigt skönt att komma tillbaka! Blev ungefär 15 min på löpbandet och sedan gick jag igenom hela kroppen. På onsdag tänker jag fokusera på ett speciellt område. Men eftersom jag har varit borta så länge så kände jag att det var bättre att köra igenom hela kroppen. Var där i lite drygt en timme och jag tycker att det räcker gott och väl! Förstår mig inte riktigt på dem som kan vara där i 2 timmar om inte mer. Hur orkar ni? Menmen, bättre att sticka dit flera gånger i veckan istället, tycker jag! :) Dessutom cyklade jag till/från "skolan". Till spårvagnshållplatsen istället för att ta bussen en hållplats, som jag brukar göra, hehe. Cyklade även till och från gymmet och körskolan. Så jag tycker att jag ska få lite ambitionspoäng där. Hihi. Nej, men nu ska jag sluta babbla. Vi hörs mer imorgon istället! Kram ♥
Jag innan jag skulle till körskolan - UNDERBART väder idag / Jag innan jag gick in och började träna. KÄMPA!

Hos papi

Sitter just nu hos pappa. Kom hit för två och en halv timme sedan ungefär. Sitter och tittar på ishockey, inte det roligaste kanske, men det går bra för Sverige i alla fall. Än så länge. Tjeckien 0-2 Sverige. That´s how we do it! Nej, men det går bra. Jag hoppas att vi vinner denna match, även om jag inte är en trogen ishockey-fan. I alla fall, känner mig vääldigt trött och vill helst lägga mig och sova, men det ska jag icke. Ska sitta här i soffan och snacka med min kompis, titta på hockeyn bara för att se vem som vinner och sedan umgås med pappa och bror (och syster). Mys! 
Jag hoppas att ni också har en fin lördagskväll så hörs vi mer imorgon! ♥
Foto: Felicia / Kamera: Canon G11 / Jag - september -12
En bild från när jag och Felicia pratade för första gången. Glad att jag hamnade i samma mediegrupp som henne! Kommer ihåg hur svårt det var att göra grimascher för varandra då (det var en uppgift vi hade i estet-foto gruppen), men nu gör vi grimascher till varann i princip flera gånger varje dag. Gillar min kompis vääldigt mycket! ♥

Lördag 4/5 - match, dans, övningskörning

Idag är det lördag. En helt vanlig lördag. Och det händer inte så mycket för mig idag. Däremot har jag hunnit med lite saker, mer saker än vad jag brukar göra. Hann övningsköra innan min systers fotbollsmatch, gick riktigt bra. Sen fick jag köra därifrån också, då med ytterligare 2 passagerare, min syster och någon i hennes lag. Var inte så farligt och det gick riktigt bra! Dock med ett litet kärringstopp, men vad gör det? Sånt händer ibland! 
Förövrigt förlorade vårt lag Lundby-Warta, med ungefär 5-0. Inte roligt! Menmen, sånt händer det också. 
När jag kom hem blev det snabbt att byta om för att sedan möta mina kära kompisar för att sedan dra vidare mot  våra nya danslokaler. Riktigt fint! Och det är där vi kommer tillbringa våra framtida träningar. Fräscht var det så jag kommer trivas bra där. Övade på dansen och lite annat smått och gått. Kom hem för ca en timme sedan och ska nu bara chilla lite. Kolla bloggar, we♥it, twitter osv och sedan ska jag packa lite. Åker till pappa idag och stannar tills imorgon. 
Foto: Jag / Kamera: Nikon d3000 + Tamron 70-300mm / Falköpings FK
Hade inga bra bilder på min systers lag, så det fick bli två stycken jag fotade under gothia förra året. Bilderna är på Falköpings FK, där en kille jag jobbade med förra året spelar. 

With amazing eyes and cute smile - he is perfect ♥ #2

Foto: Jag / Kamera: Nikon d3000 + Tamron 70-300mm / Anton Ewald
Andra delen och därmed den sista. Har egentligen lite fler bilde, men dem kommer kanske då och då. Vi får helt enkelt se! Men vad tycker ni om dessa då? Älskar verkligen att fota konserter/uppträdanden osv. Tycker att det är riktigt, riktigt roligt! Och jag hoppas innerligt att det kommer några roliga artister till Göteborgs kulturkalas, så man får lov att fota lite. Nu ska jag inte skriva så mycket mer. Hoppas i alla fall att ni gillar't! :)

En fredag

En helt vanlig fredag idag. Kommer i princip inte hända någonting idag. Kom nyss hem från skolan och sitter nu i soffan och tar det lite lugnt. Tittar på disney channel och bara chillar helt enkelt. Känner mig även riktigt sugen på någonting, helst godis, men ska ju inte äta det fram till sommaren så får helt enkelt hitta på något annat äta. Har ni några bra tips? Ja, vi får helt enkelt se om jag hittar på något. Har ni tänkt göra något roligt denna fredag? Roligt att veta! :) Förövrigt var skolan hyfsat lugn idag. Engelska nationella - skrivning. Kändes bra och hoppas att jag fick till det. Sen engelska lektion - film och sedan matteprov. Chilldag med andra ord! 
Nu ska jag fortsätta titta på disney och sedan ska jag ta och göra något vettigt. Kram på er så länge! ♥
Bild från igår. Älskar mitt hår och solglasögonen! 

Ridning - Treasure

Tjenare! Vad händer? Själv sitter jag och tittar på lite random videos på youtube och ska snart ta och läsa historia. Red ju som sagt idag och hade fina Treasure! Gick riktigt, riktigt bra och jag fick mycket fina ord av min ridlärare. Dessutom sa hon även att jag kan tänkas få honom fler gånger i framtiden. Skojsigt! Vi övade på skänkelvikningar idag och det gick som sagt bra. Dock kunde det ha gått mycket bättre när vi flytttade åt höger, men det kommer bli bättre nästa gång ;) Fick även honom i en fin form och han kändes väldigt mjuk. Han brukar vara en häst som är lite stirrig eftersom han ser spöken och så. Dessutom kan han lätt spänna sig. Men jag tyckte ändå att jag gjorde ett bra jobb idag! Dock ska det bli ännu bättre nästa gång. Men sånt blir ju bättre med tiden och övning ger färdighet, right? Men roligt var det, och det är alltid roligt att variera hästar! Dessutom red jag endast i en piké idag. Riktigt gött! Trots att det var lite blåsigt så var det hur härligt som helst. Tummen upp för att vädret håller på att bli varmare. 
Efter det övningskörde jag. Syrran var med i baksätet och hon var väl kanske inte jättepepp på det. Men bra gick det ändå. Lite små missar, men det ordnade sig tillslut. Längtar sååå mycket tills jag tar körkort, helt sjukt. Men om ett år har jag körkort. Så är det. 
En bild från Stockholm som jag egentligen inte hade tänkt visa. Men eftersom jag inte har några andrabilder så får det bli en på en häst. Passar trots allt bra till inlägget, hehe :)

Min Stockholmsvistelse - bilder, del #3

Foto: Jag
Kamera: Nikon d3000 + Nikkor 18-55mm
Ännu en del med Stockholmsbilder! Det kommer komma en del till och det är den absolut sista. Tycker att det är lite roligare att göra såhär än att lägga alla bilder i ett enda inlägg. Dels är det ju bra om man inte har något att skriva om, ellerhur? 
Den näst sista bilden är min absoluta favorit! Blev riktigt nöjd över den, hihi. Vad tycker ni som bilderna? :)

Färdig!

Har fortfarande lite länkar kvar att fixa och så. Och dum som jag är glömde jag av att kopiera allt innan jag satte dit och tog bort sidomenyn. Men, får fixa dem länkarna som är kvar i efterhand. Det blir nog inga problem! Och ni märker ju vilka som inte går att klicka på om det skulle vara så att ni gör det, hehe. Det jag absolut ville ha i designen var en menyrad under eller över headern och STORA bilder. Tycker att det är väldigt mycket finare med stora bilder istället för små. Men, dem bilderna jag redan har kommer ju såklart vara lite små, då jag inte orkar ändra det. Men i fortsättningen kommer dem vara gigantiska ;) Och dessutom går det att kommentera!! Ibland är det allt bra att ha kvar sina gamla bloggar.

Powerwalk + varför kan man inte kommentera?

Tog en skön powerwalk förut, riktigt skönt verkligen. Trots att det blåste lite så var det ändå gött att komma ut och gå. Med bra musik i lurarna och bara rensa tankarna, det är bra att göra ibland. Och jag funderar starkt på att göra det i alla fall en gång i veckan. Nu sitter jag och har arbetat lite på designen, dock vill jag bara slänga datorn i väggen då det inte går att kommentera. Och det gör det inte nu heller. Tycker att det är sjuukt irriterande! Någon som kan hjälpa mig kanske? I så fall skicka meddelande till mig på facebook. :) Skulle bli väääldigt tacksam! 
Repris-bild. 

Ut och gå

Sitter just nu och jobbar för fullt med en ny design. Tycker än så länge att det ser okej ut. Ska försöka få in en massa grejer som jag vill ha och som förhoppningsvis kommer se bra ut. Har suttit nu i några timmar och har försökt knåpa ihop något. Ska sitta en liten stund till sen ska jag dra på mig en tjocktröja och ut och powerwalka. Jättefint väder ute så det ska bli gött. Tar mig en promenad/joggingtur runt dammen och uppåt skogen. Har för mig att det är ca en halv mil. Så det ska bli skönt. Vi hörs senare! Kram ♥
Samma header kommer va kvar, men andra saker kommer bli nytt! :)

Norlie & KKV

Foto: Jag
Kamera: Nikon d3000 + Tamron 70-300mm
Igår på valborg träffade jag min fina vän Louise! Har inte pratat med henne på jag vet inte huur länge, så det var verkligen dags. Vi tog först en fika på Espresso house och sedan ställde vi oss och tittade på cortegen. Trots att det var svinkallt så var det roligt. Därefter drog vi hem till mig för att titta på film och värma oss lite. Fick bli Pitch Perfect. En riktigt bra film! Vid halv elva ungefär drog vi till Ale, eller rättare sagt - blev körd av mamma, för att titta på Norlie & KKV. Redan sett dem en gång, men riktigt bra är dem. Så det var mys. Fick pratat massor och lyssnat på bra musik. Trots att jag inte är ute och festar och dricker så var min valborg riktigt bra! Bilderna är dock från i somras då jag såg dem under Göteborgs kalaset, men gillar dem riktigt mycket så det får bli dem! Tog ju inte med mig kameran denna gång, då jag inte orkade släpa på den och sen ville jag umgås mer än att ta kort, hehe. Hoppas att ni gillar't i alla fall! :)