Halloween

Jaha, idag är det Halloween och alla sticker ut för att fira och dricka. Och jag gissar väl att de flesta kommer bli lite mer än berusade. Själv sitter jag här i min säng, för att titta på flera avsnitt av CSI. Funderar däremot på att cykla och köpa godis, eller nej, vi hoppar över det! Jag får överleva på min festis och kanske någon hönekaka. Så är min halloween förstår ni! Roligt. Men, jag föredrar det mer än att sticka ut på stan med äckliga creep och/eller dricka mig full. Så jag ska inte klaga :) 
Vad ska ni göra idag? Föredrar ni en hemmakväll med skräckisar/bara en vanlig film eller tycker ni hellre om att sticka ut och fira med fest och hela paketet?
 
@ julia möllgård
Och helt plötsligt blev jag en vampyr.. Eller så var det photoshop som hjälpte mig.
(gav mig på ett försök, det gick väl sådär..)

I nya lägenheten

Sitter just nu i den nya lägenheten ovanför pappas lunchrestaurang. Och då är det inte så svårt att gissa att han jobbar där just nu. Eller hur? Haha. Gör inte så mycket, försökt att börja lite med den nya designen, men måste ut och fota lite nya bilder. Så att den kan bli ny och fräsh! :)
Annars så ska jag snart börja titta lite i flyttkartongerna och se om jag hittar några fina tallrikar, glas osv som passar i köket. Sen duscha, åka ner till Halmstad och vid 18:00 ska jag åka hem till kära Göteborg igen. Idag skulle även Kompassen ha något för kunderna, så får se om jag hittar någon som vill med, så då åker jag dit och kikar lite. Hälsa på kusinen och så. Det blir säkert sköj! 
Nej, men nu ska jag ta och rota lite i kartongerna, vi hörs senare, puss!
@julia möllgård
Foto: Jag
En av de höstbilderna jag fotade igår.

Motljus

Nästa köp: en fjärrkontroll till kameran så man kan ta självporträtt!
Jag vet att det är svårt att ta självporträtt om man inte har någon fjärrkontroll, men jag tänkte att jag klarar mig. Det gör inget att jag springer fram och tillbaka lite, eftersom jag har tagit kort så här innan. Men icke sa Nicke, det gick inte alls denna gången. Fy. Så det blev en bild, som blev någorlunda bra. 
 
@ julia möllgård
Foto & redigering: Jag
Som sagt, så blev den någorlunda bra :)

Blev ingen uppdatering igår..

Blev tyvärr ingen uppdatering igår. Jag kom ju hit till pappa, vi gjorde visserligen inte så mycket, så jag hade kunnat uppdatera men kände att jag inte hade något att skriva om. Hehe. I alla fall, när jag kom till pappa igår så åt vi på Tavernan, pappas lunchrestaurang, var uppe i nya lägenheten och sen bara slötittade på TVn. Så vi gjorde inget speciellt helt enkelt. 
Idag däremot så ska jag ut och fota porträtt, solen skiner så det är super! Så nu ska jag sätta mig och sminka mig i lite olika höstfärger, sen byta om och sticka ut. Vi får hoppas att det blir några bra bilder, hehe! Senare ikväll tror jag att jag och pappa skulle sticka iväg och bowla. Riktigt najs! Sist vi var här vann jag allting, kändes bra, haha! 
Nej, men nu ska jag ta och sminka mig så hörs vi lite senare, puss
Ni får en bild från Instagram, för några dagar sedan
(ser förjävlig ut just nu, så kunde inte lägga upp en bild på hur jag ser ut nu...)

Hem till papi idag

God morgon! Sedan en timme tillbaka har jag varit vaken. Vaknade av den eländiga vinden och regnet som smattrade mot rutan. Usch! Och det ska jag gå i sedan, kommer ju vara en vandrande regndroppe sen när jag går på tåget. Idag åker jag till pappa och stannar till onsdag. Ska bli lite härligt, förutom att det kommer vara väldigt tomt. Varken bror eller syster ska med, så det blir bara jag denna gången. Men det ska väl gå det också! Och en sak vet jag att jag måste göra innan jag åker hem och det är att ta höstporträtt och höstbilder. Har inte tagit ett enda denna hösten än så länge. Har knappt några bilder på datorn och så var det längesen jag la upp något på facebook (haha). Men ja, nu ska jag hoppa in i i duschen och sen äta en god frulle! Vi hörs, puss
@ julia möllgård
Foto & redigering: Jag
Förlåt för bild i repris.. men som sagt brist på bilder

Hemma efter övningkörning

Stolt tjej är nu hemma efter att ha övningskört! Måste medge att det gick riktigt bra idag. Dock var alla inbromsningar katastrofala. Men jag lyckades växla upp till trean, växla ner igen, köra upp till 40km/h och även köra en hel del på vägen. Utan några som helst problem! Så jag kan säga att det går framåt. Känns bra det! Om ett halvår ungefär får det bli att börja på körskola och lära sig lite mer osv. Men det blir då! :) 
NU: Sätta mig och titta på antingen ett avsnitt eller två av CSI Miami, eller titta på You again och samtidigt dricka juice och äta godis! Senare blir det The Mentalist och Navy CIS. Så det blir en riktigt go kväll. 
Uppdaterar mer imorgon, så hörs vi, puss 
En bild på glada mig! 

Top 5 just nu!

Ja, jag tar låtarna från youtube, men lyssnar på dem på Spotify!
 
1. Efter att denna snygga killen uppträdde med den på X-Factor scenen i fredags så tyckte jag att låten var riktigt bra! Jag är inget fan längre. Och denna låten är annorlunda med tanke på hans tidigare låtar. Och den personen jag pratar om är ingen mindre än Manboy-Eric Saade. Låten heter Marching. Och jag tycker att ni ska ge den en chans, för den är bra. 
 
2. Den andra låten är en gammal låt från 2005. En dänga som gick mycket på MTV har jag för mig. Från det att Isak Danielsson sjöng den på X-Factor förra veckan har jag i princip lyssnat sönder den. Jag hade glömt bort hur fin den låten var och ni som inte kommer ihåg vilken låt det var så var det You're Beautiful med James Blunt.
 
3. Den har gått mycket på radion och trion har flera hits innan! Dem har bland annat sammarbetat med Tinie Tempah, John Martin och Pharell. Låten heter Greyhound och artisterna är inga mindre än DJ-trion Swedish House Mafia.
 
4. Hon deltog i Melodifestivalen förra året och detta året. Skillnaden - detta året gick hon vidare till Eurovision. Där hon även tog hem allting. Då tävlade hon med en låt kallad Euphoria. Men, det är inte den låten jag lyssnar på nu. Utan det är ingen mindre än hennes nyaste låt, den släpptes tidigare i oktober och heter Crying out your name. När jag först lyssnade på den tyckte jag den var riktigt bra. Fast i och för sig så gör Loreen väldigt bra låtar, så det var ju inget undantag.
 
5. Ytterligare en X-Factor låt. Skillnaden? Denna kille skriver sina egna låtar och är fett bra, haha. Hur kan man inte gilla denna kille? Hans första låt i finalen var Bredängstil och man kan väl säga att den är min absoluta favorit, men, jag ska faktiskt skriva om hans senaste låt istället. Den heter Malcom B-thoven's femma och är då skriven av ingen mer än Malcom Brandin. Älskar takten och den skiljer sig lite från t.ex. Bredängstil. Men - luta dig tillbaka och njut!
 
Nu insåg jag att jag inte riktigt satte dem i den ordningen från mest populära låten jag lyssnar på och neråt. Men det spelar väl ingen roll? Eller? Hoppas ni gillar! Ha det gött så hörs vi! puss

God morgon!

God morgon alla morgonpigga! Söndag idag då och jag har börjat dagen med att titta på andra säsongen av CSI Miami. Älskar denna serie asso. Men, ja, vad ska hända idag då? Funderar på att gå ut och fota lite höstporträtt på mig, dels för att jag behöver en ny profilbild på facebook, men också för att jag behöver nya bilder. Dessutom är det fint väder idag också, så det är ett stort plus! Sen ska jag väl inte göra så mycket mer, drar säkert ner till stan för att köpa vitt nagellack (stort behov av!) och även köpa godis. Vet inte varför, men är så sjukt sugen på det! Och i eftermiddag/kväll blir det ut och övningsköra. Skoj! Var ett tag sedan nu. Är det någon av er som har börjat övningsköra än? Vad tycker ni om det? Är det något ni tycker är extra "läskigt"? Skulle vara roligt att veta! Men nu ska jag inte babbla så mycket mer, vi hörs senare! puss
@ julia möllgård
foto: emelie
Jag måste medge att vi som fotar ställer/sätter/lägger oss i väldigt fina positioner. Men vad gör man inte för att få en bra bild?

Espresso house med Louise!

Tja! Kom för en stund sen hem efter att ha varit ett par timmar på stan med Louise! Vi satt mestadels, eller ja hela tiden, på Espresso house och fikade och snackade. Riktigt roligt! Var ju flera veckor sedan vi sågs. Så vi hade en hel del att snacka om. Så för en timme sedan kom jag hem, spelade lite på mobilen (hehe), letade upp några roliga nageldesigner, och druckit en massa cola! Helgrym kväll med andra ord! Nu blir det att göra sig i ordning, måla naglarna och sen titta på CSI. Hoppas att ni också har haft en bra kväll, så hörs vi! puss
Bild från Instagram @julia möllgård
Ursäkta för ljuset, men belysningen sög, hehe.

5 saker du inte visste om mig!

 
1. Även om jag älskar mat så hatar jag att äta korv (hotdog, wienerkorv, sån plastkorv dvs), lever, pyttipanna mm.
2. Jag har dansat i nästan 13 år. Och älskar det lika mycket nu som då, trots att jag övervägde att sluta när jag var yngre.. 
3. Jag hatar att titta på skräck, men jag kan lätt kolla på CSI, Bones, Criminal minds etc., utan problem.
4. Jag tycker att det är fruktansvärt jobbigt att sitta vid datorn flera timmar per dag. P.g.a. att jag får huvudvärk, men ändå gör jag det..
5. Jag har lätt för att spara pengar och är inte någon som slösar upp hela studiebidraget på bara några dagar efter man har fått det.
 
Så, där var ytterligare 5 saker som ni inte visste om mig. För övrigt tror jag att jag kommer komma tillbaka inom kort, ska försöka att skriva lite inlägg och så, så kommer det säkert upp.

Kommer tillbaka när jag har blogglust!

Blogglusten ligger verkligen på noll nu. Har ingenting att skriva om, inga bilder att lägga upp, ingen inspiration till någonting, så jag kommer helt enkelt tillbaka när jag har någonting att skriva om. Kanske dyker upp något inlägg då och då, om jag får nått att skriva om. Men tills dess ligger bloggen nere, puss på er så länge!
© julia möllgård
Bild från min instagram

Så sjukt jäkla trött!

Åh herregud, om jag inte hade missat de senaste två gångerna på dansen så hade jag faktiskt gått och lagt mig redan nu. Är så sjukt trött och har varit det i princip de senaste 4 veckorna. Speciellt denna helgen, tror att jag har något sömnproblem eller något, när det kommer till skolan och sova. Får nog ta och försöka att gå och lägga mig tidigare och även ta de där äckliga järntabletterna. Jag kan verkligen inte ha det såhär, mår inte bra av det, somnar ju nästan vart jag än sätter mig. Inte bra. 
Men om man bortser från att jag är så fruktansvärt trött. Så har det varit en bra dag. Svenska och sen bara medielektioner. Åkte även till Konstmuséet under Konst-&samhällslektionen. Lite tråkigt, men bättre än vanlig lektion. Hehe. Sen så mötte jag bästa bror och Celiane på vägen hem. Så vi gick till den bästa frisörsalongen som finns och beställde tid. Så nästa vecka klipper jag mig! Sen följde jag med henne hem, åt lite och fikade. Försökte boka gruppträning på gymmet, men internet fungerade inte, så blev inget med det tyvärr. Sen när jag nästan somnade i soffan så insåg jag att det var dags att åka hem. Dans om 50 min ungefär, ska bli riktigt härligt!
Men nu får det vara slut här, så hörs vi senare! 
© julia möllgård
foto från när jag var hemma hos Celiane

Dans idag


X-factor

Är det bara jag som typ älskar Malcom Brandin's Bredängstil? Lyssnar så sjukt mycket på den just nu! Och det är inte den enda jag lyssnar på och typ älskar. Även Isak Danielsson's Keep on walking och båda låtarna som J.E.M sjöng. Åh herregud, kärlek på hög nivå här va! 
Och jag lovar att det ska komma lite bättre inlägg och roligare dessutom. Men har varit så sjukt upptagen det senaste och även väldigt trött. Så det har helt enkelt inte blivit något av det än. Men det ska komma upp, jag lovar.
© julia möllgård
Fotograf: Felicia
Foto från en medielektion vi hade i veckan.
Bilden är oredigerad, så kommer säkert upp en redigerad kopia av denna inom kort. 

Jobb, tjejkväll och trött som sjutton!..

... det är så min helg har sett ut. Började med att jobba i lördags i ungefär 12h, något sånt blev det. Ganska okej faktiskt. Sen blev det lite jobb igår också, inte lika länge. Åkte sedan hem och packade för igår-idag var det tjejkväll hos Amanda! Riktigtriktigt härligt och roligt. Bortsett från natten då vi knappt sov något, haha. Vi låg ungefär 11 tjej på tre madrasser. Varmt och svettigt blev det. Oj... blev lite fel där, men ja. Så man fick inte så mycket sömn, utan sov lite, vaknade, sov lite osv. Men bortsett från det var det riktigt roligt! Åt tacos, godis, cheese ballz, drack läsk osv. Måste verkligen göras om! 
Just nu så sitter jag och tittar på fredagens X-factor! Äter lite nachochips, mackor och oboy. Socker-bakfylle-mat typ. Haha. Vet inte riktigt hur jag känner mig, men ja. Känner mig riktigt sugen på sushi, så får se om jag hittar någon som vill hänga med och käka. Sjukt sugen på det! 
Tog inga bilder under tjejkvällen, förutom kort på tacosen och godiset. Så ni får tyvärr inga sådana bilder.
Bild från Instagram, heter @juliaamolgaard där
ÅH SÅ GOTT!

Dålig bloggning...

Jag ber så sjukt mycket om ursäkt för dålig bloggning! Men det har varit väldigt mycket i skolan denna veckan, histroiaprov, inlämningar och massa annat. Men nu kommer helgen och det ska bli skönt att få vila lite. Ska visserligen läsa både engelska och svenskaböcker, men det är ju inte så ansträngande som tur är. 
Idag då, började som sagt dagen med historiaprovet, och det gick väl sådär. Svara visserligen på alla frågor och så, men frågan är ju om det är rätt, haha. Sen fortsatte det med engelska, där vi skulle skriva några argumenterade svar till tre frågor. Gick väl hyfsat där med. Matte - grupparbete. Gick verkligen inte bra, haha. Skulle diskutera osv, men gjorde väl inte så mycket med det. Haha. Men försökte i alla fall, och det är väl meningen, ellerhur? 
Sedan åkte jag hem för att ta det lite lungt innan jag skulle till stallet. Blev att rida igen idag också. Hade söta Tomos på denna lektion, och det gick riktigt bra! Tomos är verkligen jätteduktig, supersöt och lätt att rida! Sedan några timmar senare blev det hoppträning på bästa plutten! Och precis som förra gången, så gick det jättebra! Känner verkligen hur jag utvecklas inom hoppning, och övrig ridning, så tycker verkligen att det är jättevärt att fortsätta! I alla fall, plutten var bäst. Fart genom hela hoppningen, öronen framåt, bra hopp och mycket, mycket mer! Sista hindret blev dock inte så bra, men det kan vi glömma eftersom allt annat var toppen. Men nu ska jag inte babbla mer, för nu ska jag lägga mig och sova. Upp tidigt imorgon för att åka till pappa och förbereda lite packning till på söndag då jag ska ha tjejkväll med bästa tjejerna från klassen. Ska bli bäst! Men uppdaterar mer om det senare osv. Vi hörs, puss på er!
© julia möllgård
Fotograf: Joakim Ekholm
(snart 1 år gammal bild)
Jag och bästa hästen någonsin!

Massa plugg nu...

Har massor med plugg just nu. Har ett historiaprov på fredag och förfalskningsbilden tills imorgon. Ska även läsa runt 100 sidor i engelskan (ja, har inte riktigt läst 30 sidor/vecka så får ta igen allting nu..) Så jag kommer inte kunna blogga ett riktigt inlägg just nu. Men ska försöka komma på något roligt inlägg senare, puss på er så länge!
En bild på syster, mig och kusin från helgen. Så söta!

Funderar på att göra en tutorial på denna

Gjorde denna sminkningen alldeles nyss. Varför vet jag inte, eftersom jag ska på dans om en timme ungefär. Men ja, gjorde den i alla fall och fick en sån lust att göra en tutorial på den! Men får ta och be mamma att ta med sig en videokamera från jobbet som jag kan låna. Skulle vara fett najs! Haha, nej, men ja. 
(Ber om ursäkt för den fula skuggan. Ljuset i rummet är en katastrof!)
Och såhär ser den ut på och "långt ifrån".
Såhär ser den i alla fall ut. Skulle ni vilja se en tutorial? Tycker själv att den blev väldigt najs och enkel är den också. Kommentera gärna om vad du tycker! puss på er så länge 

5 saker du (förmodligen) inte visste om mig!

 
Hoppas att ni gillar sådana här inlägg! Tycker ni att jag ska göra det någon mer gång? Skriv gärna vad ni tycker! Vill gärna veta så jag vet vad jag ska sträva efter. Just nu gör jag lite roligare inlägg och så för att komma igång och så att folk läser. Men vi får se hur det blir senare! puss på er så länge!

MASSA PLUGG

Åh herregud... Glömde helt och hållet av en uppgift som det var deadline på igår så fick göra den idag. Och det gick väl... bra? Hoppas jag i alla fall. Visserligen glömde jag av att skicka med bilden jag skrev av... usch fy på mig! Men fick i alla fall in den så det är jag glad över ändå. Skulle även egentligen ha hunnit med svenska, medieproduktion, förfalskning och historia. Men det får vi ta imorgon istället. Hoppas innerligt att jag överlever detta! Och måste dessutom bli mycket bättre på att planera och skriva in i kalendern om vad vi har. Ajja, nu ska vi inte snacka läxor här. Hoppas att ni hade en mindre stressig dag än mig. Men nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon kommer ett "Fem saker du inte visste om mig.."-inlägg upp. Hoppas att ni kommer att tycka om det!
Vi hörs, puss på er
Ni får en bild på mig från idag. Sminkningen som jag la upp förut, dock med mascara på som jag glömde på den förra bilden? Konstigt. Men ja.

Sminkning!

Ber om ursäkt för den dåliga webbilden, men är så trött så orkade inte ta fram kameran och krångla med den osv. Men hoppas att det duger för tillfället! 
 
Gjorde nyss denna sminkningen för att testa ögonskuggorna jag köpte i förrgår. Och jag tycker att dom verkar sjukt bra! Lätta att applicera, förutom en av de mökra skuggorna i "hörnet" på ögonlocket till vänster, dvs. den bruna skuggan. Annars var dem jättebra. Även eyelinern var enkel att applicera och jag tycker att jag lyckades få en någorlunda bra vinge på båda, så att de ser jämna ut. Brukar ha väldigt svårt för det, därför använder jag det sällan. Men tycker som sagt att eyeliner är väldigt snyggt att ha på sig. Både på fest och till vardags. 
 
Nej, men det var väl bara det jag skulle säga. Tycker ni om sminkningen och kanske vill se en tutorial? Då är det bara att skriva i kommentarsfältet och skriva om jag ska göra den bruna eller gröna - eller varför inte båda? puss

Sakerna jag köpte på Gekås

Tänkte att jag kunde ta och lägga upp det jag köpte på Gekås. Eftersom det har varit ganska meningslösa inlägg de mesta av tiden så tar jag och lägger upp detta. Observera att bilderna är värdelösa, men är så trött så jag orkade inte bry mig så mycket. Men hoppas att dem duger ändå.
Vinterjacka. Finare i verkligheten. "Hoppas" att det blir en kall vinter nu, eftersom den verkar riktigtriktigt varm!
Ridbyxor, ridhandskar, ridstrumpor och ridspö. (Ville helst inte ha ett rött, men det fanns inte i svart och så kostade det  endast 15spänn! Så kände att jag kunde köpa det så länge)
Tröja jag ska ha i stallet. Sjukt mysig! & ska försöka att inte tappa bort den som jag gjort med allt annat...
Blåa jeans, svarta tjockare nylonleggins och ett par ormmönstrade och ett  svart skärp.
Toffifee och nötkräm. Me love!
En tröja. "Silke" där fram och vanligt tyg där bak. 
Hårspray - vanlig och bagsize + torrschampoo från Proffs. 
Nagellacksborttagning + vanligt svart nagellack, glittrig svart, lite skimmrig blå och glitter.
Ögonskugga palett och eyeliner.
+ cocacola lipsyl, trosor, strumpor och kolsyrat vatten. Glömde ta kort på det.
 
Om ni vill se bättre bilder, eller undrar något annat eller vad som helst så är det bara att fråga i kommentarsfältet! Svarar på allt! Hoppas att ni tyckte om detta och kanske vill se det någon annan gång?

Ingen bloggning idag...

... pga. att jag varit på Gekås hela dagen! Och då menar jag verkligen hela. Åkte vid halv tolv, kom fram vid ett, och gått runt där i sex timmar ungefär. Sen var det så sjukt mycket folk att vi stod i kassakön i en och en halvtimme!!!! Helt sjukt. Blev riktigt trött, men jag stod ut, haha. Imorgon kan jag försöka fixa ett inlägg om vad jag har köpt och så. Tills vidare så får ni ha en fortsatt trevlig kväll - själv ska jag äta tacos! Mums! 
Just så ser jag ut såhär. Svintrött, men glad. Vi hörs i alla fall imorgon, puss!

Rökning dödar och luktar illa!

Ett annat tankar-inlägg. Denna gången om rökning, och för andra gången så ska ni som röker inte ta åt er. Jag har inget som helst emot som gör det - så länge ni har respekt för ickerökare, då de flesta jag känner har. Tummen upp för det! Tummar ner för allt annat och personer som är respektlösa..
 
Ännu en gång förstår jag inte hur man kan börja röka när man är i 13 års åldern. Man är ett barn, man ska ta vara på det. Spara pengar till roliga saker - inte slösa pengar på cigaretter. Däremot, är man vuxen och börjar så har jag absolut inget problem med det, men seriöst, 13 åringar? Inte nog med att ni slösar flera 100 spänn i månaden, ni luktar dessutom illa och ni orskar även att ni dör i förtid. Men i och för sig så börjar väl de flesta röka på grund av grupptrycken. Jag tror nog mest att det är därför, men såklart är det väl för att visa att man är tuff och cool. Och då ska jag säga en sak - det är ni definitvit inte cool eller tufft! 
Hur mycket pengar slösar man egentligen på att köpa cigaretter? Hur många köper man per vecka? 2? 3? Om vi säger att man köper 3 paket i veckan som kostar 50 spänn, då har man helt plötsligt slösat bort 600 spänn?!! Varför inte spara dem om köpa ett par nya jeans, en ny tröja eller mat? (Jag älskar mat, så skulle lätt köpa det för 600 spänn, nästan..) Nu handlar visserligen inte allting om pengar utan om hälsa också.
Så om vi ska ta och prata om hälsa istället. För det första får du mycket sämre kondition och sånt märks väldigt lätt. Det har jag definitivt märkt av min omgivning. Man orkar knappt springa någonting och blir väldigt mycket lättare anfådd. D.v.s. lugnorna försämras väldigt mycket p.g.a. varje gång du tar ett bloss så stannar tjära kvar i lugnorna och täpper för "andningsporerna" vilket gör det jobbigare att andas när man tränar. Sen undrar jag verkligen hur många som tycker om att göra det egentligen? Men visst blir man beroende efter ett tag, om man inte har bra självdisciplin, fast det kanske inte beror på det heller? Vad vet jag om det. Men något jag vet är att det luktar sjukt illa. Vissa cigaretter luktar värre än andra. Varför gör det, det egenligen? I alla fall, det beror ju helt och hållet på vilka cigaretter man använder. Men jag ska ge ett exempel, en person jag känner (ska ej gå ut med namn, som ni förstår) luktar inte alls speciellt mycket efteråt. Och jag tycker inte att det är sådär jättejobbigt när hon gör det. Men så för några dagar sedan när jag satt på bussen så klev det på två personer, i min ålder - dvs. 16år - som luktade så sjukt äckligt. De satt dessutom framför mig, så det var verkligen inte roligt att sitta där eftersom det stank så otroligt mycket.
Jag förstår även att en del smakar på det bara för att testa liksom, det försår jag, men där gäller det nog mest om självdisciplin - om man ska fortsätta eller om man bara testat liksom. Fortsätter man så ligger ens självdisciplin på minus 0, enligt mig. Men det beror ju självklart på vem man frågar. Och precis som med alkoholen - to be old and vise, you have to be young and stupid. Det är lite samma sak. Även fast man kanske fortsätter att röka när man är vuxen också.
Det är sjukt ändå hur fort det har ändrats. På bara några få år så har jordens ungdomar börjat röka mer och mer. Jag kan inte minnas att det var så många som rökte för bara några år sedan? Förutom kanske 16, 17 åringar, men 13 åringar? Det har jag inte haft något minne av alls. Det tycker jag bara är dumt. Rökning är absolut inget man ska börja med. Har du lätt för att bli beroende av något - testa inte rökning då för guds skull. Livsfarligt. Och nu låter det som om jag har superkoll på detta, men det har jag verkligen inte och det är jag väldigt glad för. 
Men som sagt så tycker jag inte att det är fel att röka. Eller det var väl fel uttryckt. För fel är det ju egentligen. Men jag tycker inte att man kan bestämma över någon annan om den personen får röka eller inte. Det är helt och hållet upp till den personen att göra det om den vill. Visserligen kan man ju försöka påverka, så att hon/han kanske slutar, men mer än så kan man inte göra. 
Vill ni verkligen att er lunga ska se ut såhär?
Bild lånad från Google.
 
Nu blev det ganska långt här, så samma sak här. Hoppas att ni läste eller i alla fall ögnade igenom! Skulle vara roligt att få feedback/kommentarer om jag ska fortsätta med sådanna här inlägg osv. Kanske tips på vad jag kan skriva om och så. Något ni kanske vill att jag ska skriva om som ni tänker på och se om jag tycker likadant? 

BÄSTA JAG SETT PÅ LÄNGE!!!

HAHAHAHHAHA SERIÖST DET BÄSTA JAG HAR SETT! KAN INTE SLUTA SKRATA!! 

Receptet till cookie dough c

Eftersom jag har fått en hel del kommentarer på både Instagram och här, men även i "verkligheten" om hur man gör dessa så ska jag skriva receptet. Men observera att det är min syster som har gett mig receptet, så egentligen är det hon som är mästaren! (Kunde ha ljugit och sagt att det var jag, men fick inte publicera receptet om jag inte skrev att det var hennes, så bäst att ta det säkra före det osäkra!) Och jag hoppas att ni blir glada och hoppas att det blir lika gott som ni tror! Det är även superenkelt att göra, så det är ett STORT plus!
& sen är det bara att smälta Marabou choklad, eller blockchoklad och hälla över. Enklare än så blir det inte!
Ursäkta för samma bild, men tyckte att det passade hit och hade ingen nyare!

Bakning och CSI

Tja! Nyss bakat min systers supergoda cookie dough doppade i choklad! Gjorde en mindre version på dem, men de blev supersöta och jag hoppas att dem smakar bra också. Haha.
Ridning var det idag också, och det gick faktiskt helt okej! Övade på sitsen mest och det fungerade väl ganska bra. Hade ju bästa hästen, min lilla plutt, så det var en väldigt bra lektion om man ser det så. Dessutom var han förvånansvärt glad idag, öronen framåt nästan hela tiden. Sällan jag ser det (och jag rider honom ganska ofta!), men oftast är han ju på gott humör, älskar honom mest av allt!
Men ja, vad ska man säga mer? Tittar på CSI Miami (sista avsnittet någonsin!!!!! Buhää, ledsen) annars är jag sjukt trött och börjar känna mig lite dålig, så vi får se om jag stannar hemma imorgon eller om jag går till skolan. Men vi hörs, puss på er!
Mina finfina cookie dough's! Ursäkta kladdet på brickan osv.. hihi

...

Sitter fortfarande med det förbaskade förfalskningsprojektet! Det är så jobbigt, tråkigt, fult och jag vet inte vad. Blir så trött på det! Fast nu har jag i alla fall gjort färdigt trädet, och har gjort en bit på berget. Men har fortfarande kvar lite mer än hälften - och det ska vara inlämnat imorgon, innan lektionen.. Men det ska jag väl klara eller? 
 
Lite andra saker som har hänt idag då.. Jo, det var Munkebäcksvarvet idag på skolan. Man ska springa, eller gå, ungefär 3km, tror jag att det var. Detta för att samla in pengar till någon skola i Etiopien. Men min klass sprang inget eftersom vi var funtionärer! Oj så roligt tänker ni. Men det ska jag faktiskt säga att det var! Konstigt nog, men hade bra sällskap, med Elin, så vi sjöng, dansa osv. under tiden. Så det var faktiskt riktigt roligt! Dessutom vräkte vi i oss massa godis.. duktigt, haha. 
 
Sen så åkte jag in till Brunnsparken för att jag skulle köpa hårfärg och för att möta upp en tjej som min älskade kusin hade köpt armband av. Så det var väl trevligt. Men vilken hårfärg det blir, det får ni se på fredag då jag ska fixa det! Men nu ska jag fortsätta med detta eländet till förfalskning. Men först fixa till en fruktsallad så blir det bättre. Men vi hörs senare, puss.
Från Munkebäcksvarvet. Ja, jag fick ha en fin självlysnade gul väst på mig! 
Och en fin bild på min älskade dator och projektet.

Förfalskningsprojekt till skolan

Ja, håller just nu på med ett förfalskningsprojekt i skolan. Jag kan ju bara säga att det går åt skogen. Blir så sjukt irriterad på att det inte ens ser äkta ut?! Hundra olika färger i bara ett träd, det är ju så sjukt frustrerande! Menmen, nu får jag väl fortsätta så att det blir klart tills på torsdag. Har ju mer än hälften av bilden kvar.. 
Just såhär ser den ut nu.. då ser ni att det är en bit kvar. Visserligen har jag gjort stenen vid trädet. Men som sagt det är en hel del kvar att göra! Men puss på er så hörs vi senare.