Dag 3 - Min favoritfilm

Jag har så otroligt många filmer som jag älskar och på senare tid har jag varit en filmnörd. Men om jag måste välja en film som är min favorit så är det nog Remember the Titans. Jag vet inte riktigt vad det är som gör den till min favoritfilm. Men den är riktigt riktigt bra. 
För er som inte vet vad den handlar om så kan jag kort sammanfatta den: Filmen är baserad på en verklig händelse som ägde rum i Virginia 1971. Där en skola som har ett amerikanskt fotbollslag som slår samman både svarta och vita. Under den tiden var rasdiskrimineringen fortfarande stor. Och man har även väldigt många fördomar... Vill du veta mer vad som händer? Se filmen! :)

Hoppning

Idag var det hoppning som stod på dagens ridlektion. Hade min bebis (nyhet?) och det gick faktikt riktigt bra! Det brukar inte gå så där superbra på vanliga ridlektioner när vi hoppar eftersom han inte är riktigt fram - då vi hoppar ganska låga hinder. Men idag var han framåt och det gick som sagt bra. 
En liten enkel skiss på det vi gjorde. I mitten var det dock ett kryss och ni ser på ett ungefär hur vi skulle hoppa. 

Lycklig!

Åhh är så sjukt glad just nu! Ni kan verkligen inte ana hur lycklig jag är, men jag tänker inte skriva mer än så. Utan ni får veta mer när det händer och om det händer. WIII! 
Från igår - innan dansen
juliaamolgaard @ instagram

Länkbyte

Tänkte göra ett länkbyte med Joakim! En riktigt go kille på 15, snart 16 år. Han går sista året på grundskolan och ska sedan välja IT gymnasiet (har jag för mig?). På fritiden rider och fotar han. På hans blogg skriver han om allt möjligt, vardag, ridning, foto och hur mycket han umgås med Elin ;) Jag tycker att ni ska gå in här för att läsa mer!

Dag 2 - Min favoritårstid och varför

Min favoritårstid är nog både våren och sommaren. När våren kommer vet man att det inte är långt kvar till sommaren och vintern, som jag hatar - förutom julen, som är borta. Man får liksom en känsla av frihet? Nej, men man får ta av sig alla vinterkläder och sätta på sig skinnjacka. Det är gött det! Och sommaren för att det är varmt, man får sola - bli brun, bada (trots att jag inte gör det så ofta), äta massvis med glass osv. Det är underbart! Så så enkelt är det. Jag älskar våren och sommaren!
© Julia Möllgård
Från i somras, åh längtar! 

Skoldagen

"Skoldagen" idag var riktigt soft. Endast film. Vi har detta då den Göteborgs internationella(?) filmfestival är/har varit. Så därför tittar hela skolan på två filmer någon dag i veckan. De filmer jag och Felicia valde var Prinsessa och Alice in Wonderland. Riktigt bra filmer måste jag säga! Så det finns väl inte så mycket mer att skriva om den här dagen.
Just nu sitter jag och fixar lite soppa, och läser lite frida. Idag kommer uppdateringen vara på topp! Har ungefär 3 inlägg som ska skrivas så vänta er bra uppdatering ;) 
Förövrigt, vad tycker ni om den nya headern? Fixade bara ihop den snabbt, eftersom jag var trött på den förra.
© Julia Möllgård
Fotograf: Irini
Åhh vad jag längtar till sommaren! 
 

Dag 1 - Om mig

Jadu vad ska man berätta om mig. 
Mitt namn är då Julia. Jag är 16 år och fyller 17 i mars. Jag bor i Göteborg med mamma, syster och min katt och varannan helg & på lov så bor jag hos min pappa och bror i Falkenberg. Det har jag gjort i ca 3 år nu. Jag går på Munkebäcksgymnasiet, en skola jag trivs sjukt mycket på! På fritiden rider, dansar, tränar på gym och fotar jag. Umgås även med kompisar ibland. Rider har jag gjort i ca 5-6 år och dansat i 13 år. Fotointresset kom under 2008 då jag köpte min första kamera, en Casio digitalkamera. Jag älskar även att gå på konsert/festivaler osv och gör det gärna med min homie Louise! (Min konsertpartner som jag kallar henne) 
Annars så älskar jag min familj och mina kompisar, speciellt mina nya! Hihi. Har ju nästan "brytit" kontakten med de flesta från nian och det är jag väl "glad" för. Så det är väl inte så mycket mer som finns att säga. Mer än att jag njuter för fullt varje dag och försöker att inte stressa ihjäl mig pga. skolan. Lever livet helt enkelt! :)

Studiobild

© Julia Möllgård
Fotograf: Felicia

Var uppe i studion lite snabbt idag, då vi skulle fota till ett projekt vi har i skolan. Ska antagligen upp dit på torsdag också! Riktigt roligt att fota i studio, dock blir jag så oseriös när jag ställer mig framför en kamera. Jag trivs såå mycket bättre bakom. 
Slutar snart och ska då dra lite snabbt till Netto, då jag är så sjukt sugen på chasewnötter. Namnam. Sedan blir det lite plugg, estetiskt. Och ikväll blir det årets första danslektion, yeah! Med andra ord, en riktigt go dag. 

Magic Mike

Tittade på denna film alldeles nyss och jag måste säga att den var riktigt bra! Och man får ju inte glömma att de flesta killarna var riktigt snygga. Channing Tatum, Alex Pettyfer och Adam Rodriguez (med i CSI Miami, ovant att se honom strippa, haha. Står vänster om Channing) Så det var ju bara ett stort +! Och för er som inte vet vad den handlar om. Kort sammansfattning: manliga strippor. Men trots att den kanske verkar lite udda, så tycker jag absolut att ni ska se den! Och gillar ni inte handligen, varför inte kolla in Channing eller Alex? ;)

30 dagar om mig

1. Om mig.
2. Min favorit årstid och varför.
3. Min favorit film.
4. 10 saker du inte visste om mig.
5. Favoritbilder jag tagit.
6. Någon jag berättar allt för.
7. Tanken bakom mitt bloggnamn.
8. Min största rädsla.
9. Någon jag skulle byta liv med för en dag, och varför?
10. En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
11. Tre saker jag ogillar.
12. I min väska.
13. Bästa respektive sämsta dagen i mitt liv.
14. Saker jag gör dagligen.
15. En bild på mig förra året och en från nu.
16. En bild som gör mig lycklig.
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad.
18. En bild jag aldrig publicerat förut.
19. Bild på min bästa vän.
20. Något jag vill göra.
21. Någon jag vill träffa.
22. Mitt drömresemål.
23. Någon jag ser upp till.
24. Mitt motto.
25. Mitt rum.
26. Varför jag började blogga.
27. Mitt favorit nagellack.
28. Någon som älskar mig.
29. I mitt badrumsskåp.
30. Min framtid.
 
Tycker att sådant här är lite roligt att läsa & skriva själv. Även om jag kanske inte är bäst på att göra det. Men nu gör jag ett nytt försök. Hoppas att ni gillar't :)

Hemma tidigt

Idag blev det en kort dag, endast idrott och matte. Riktigt soft! Nu har jag ätit lunch (toast, älska!), och sitter och tittar på Disney Channel. Resten av eftermiddagan/kvällen kommer bara gå åt till att chilla. Är otroligt trött och därför skulle detta inlägg komma upp för en timme sedan (men "somnade"), så därför kommer det upp nu :)

Några bilder från i onsdags

Så idag fick jag äntligen tummen ur röven och tid över till att fixa bilderna. Gjorde inte så mycket med dem, endast ljus och lite kontrast. Ljuset var verkligen kasst, därför lite brusiga bilder. Längtar sjukt mycket till våren/sommaren då man kan fota BRA bilder! En del till kommer, hoppas att ni gillar't :)

Cp-störd, mongolid, ADHD barn

De ord som står i rubriken, är ord jag egentligen hatar. Men som jag tyvärr har använt någon gång. Jag tycker att det är väldigt brutala ord. Trots allt är det folk som har detta som sjukdom, som inte kan hjälpa det. Det är fel att vi människor har missbrukat dessa ord så otroligt mycket. Och eftersom vi har gjort det, så tycker jag att det är jobbigt att prata om en människa som är "missbildad/cp osv", då jag tycker att jag själv är väldigt elak mot dessa personer. Men egentligen är jag ju inte det, eftersom det är ordet i sig som är missbrukat. Visserligen från det att människor som tycker dessa människor, som har ett handikapp, inte är värda någonting. Men dem är det, precis som alla andra. Alla männsiskor är ett folk, vi är alla lika mycket värda. Så är det bara. Jag tycker även otroligt synd om dessa människor som har en form av sjukdom (t.o.m. det var jobbigt att skriva), p.g.a. de kanske får höra. Jag kanske inte borde tycka synd om dem, eftersom de kanske gillar sitt liv ändå. Men jag gör det. Och även om använder några av dessa ord ibland när jag är riktigt sur på min syster, ångrar jag mig sjukt mycket efteråt. Och anledningen till att jag skrev detta inlägg var efter Lukas kalas, ska ej gå in på några detaljer då det är "privat", som jag anser det. 
Jag skulle kunna skriva så mycket mer och utveckla till väldigt många ord jag ogillar. Men jag ska faktiskt inte skriva mer än detta för annars blir det väldigt långt. Men jag hoppas faktiskt att man tänker till lite. Människor är människor oavsett kön, hudfärg, funktionshinder eller inte, sexuell läggning osv. Ta och acceptera alla och sluta använda fula ord som riktar sig till en viss "grupp" (you know what I mean) 

Engelska

Det är fredag. Jag pluggar. Känns bra. Eller inte. Ja, som sagt, fredag vet ni redan att det är (förhoppningsvis, haha) och jag sitter och pluggar. Egentligen stör det mig inte så mycket, dock orkar jag inte riktigt skriva en saga på max 400 ord. Kommer ju inte på någonting! Menmen, kanske lika bra att fortsätta. 
Imorgon väntas barnkalas för min älskade bror. Ska försöka att fota lite, men ska ej lägga upp alldeles för självklara bilder på barnen. Vill inte att det ska komma upp bilder på folk som inte vill vara med, så mycket respekt har jag. Men i alla fall, skriver mer om det imorgon! 
juliaamolgaard @ instagram
Tagen för en stund sedan. 

Vinterbild #2

© Julia Möllgård
- Favorit från onsdags!
En till bild jag fotade i onsdags. Som är en stor favorit, och den som blev bäst. Ska försöka att redigera bilder från när Jocke och Elin red i onsdags. Hann inte igår, men idag ska jag verkligen hinna! 
Förövrigt sitter jag i skolan och ska alldeles strax ha studiehandledartid, engelska och sen lunch. Hungrig som en varg!

Ridining - Cameron

--Har inte orkat blogga idag-- 
Men idag blev det ridning, hade min bebis! Gick väl inte jättebra idag. Var både lite ofokuserad och red honom inte så bra som jag brukar. Tror att det beror på min förkylning och även att jag inte kände mig så bra. Men hyfsat bra gick det ändå. Det vi gjorde denna gången var dressyr och bommar. 
Skills i photoshop!
Så här var det vi red, hoppas att ni förstår någorlunda. Volt vid A och C, sen över bommar och volt i mitten och sen över bommar igen. Evighetsövning kan man väl kalla det. Inte speciellt svår i sig, men var som sagt både trött, förkyld, ofokuserad så gick inte jättebra. Men nästa vecka är det hoppning som gäller och då ska jag vara frisk och verkligen jobba! 

Ni får bilder imorgon...

... från hoppningen och även några vinterbilder. Är nämligen supertrött och orkar inte fixa till några bilder. Så ni får allting imorgon då jag är pigg! Annars var det roligt i stallet idag, satt och pratade med Jocke och Elin ända fram till efter åtta tills vi tillsammans tog bussen till Hjalmar. Längesen vi pratade och träffades, så det var mys! :) 
© Julia Möllgård
 
Hatarhatarhatar ljuset i manegen. Bilderna blir sämst. Men kanske inte alla, vissa blir okej. Nu ska jag sova, så fler bilder kommer som sagt imorgon. Sov sött alla! 

Stallet

Sitter just nu i stallet, kom hit för en liten stund sedan. Ska alldeles strax börja med lite plugg, inte så värst mycket, men lika bra att jobba ikapp! Fotade även lite nu när jag gick hit, inga överdrivet speciella bilder - utan fotade bara det jag gick bredvid. Vissa bilder blev riktigt bra med motljuset. Och som sagt, ska ju fota mina kära kompisar idag. Så snart kommer dem väl hit. Då får ni bilder från det också, hoppas innerligt att dem blir bra! :) 

Go frulle

© Julia Möllgård

Sitter just nu i skolan, väntar på att svenskan ska börja. Tror vi ska disskutera en massa om filmen vi sett - Odyssén, nått sånt. Inte det roligaste, men det måste göras. Vill dock att det ska bli mat snart, är så fruktansvärt hungrig trots att jag åt en riktigt go frukost i morse. Äggröra och yoghurt med kanel och frysta bär. Mums! Därför är det så skönt med sovmorgon! ;) Efter skolan sticker jag direkt till stallet, kände att det var bäst så slipper jag åka hem emellan. Men vi hörs, kram!

Myskväll

© Julia Möllgård
Ikväll har jag verkligen bara tagit det lugnt. Försökte att inte sitta så mycket vid datorn, men satt istället och tittade på bl.a. Ice Age 4, lite Harry Potter och även Top Model Sverige. Riktigt mysigt! Så imorgon ska jag verkligen ta och plugga arslet av mig. Ska förmodligen åka till stallet och fota mina kompisar (som jag inte träffat ordentligt på typ 100år!!!) när dem rider. Hoppning! Det var även evigheter sedan jag fotade det, så det ska bli skoj. Får se om jag åker direkt efter skolan, eller om jag åker hem emellan. Skulle vara bra att åka direkt, pluggar så mycket bättre när jag är i stallet. Men vi får se, nu ska jag ta och sova. Vi hörs imorgon, kram! 

Hemkommen

Nyss hemkommen från skolan. Hyfsat go dag idag, förutom all redovsning. Hade redovisning av konstprojektet (som jag skrev om för ett tag sedan), och det tog 2,5 timmar. Var allra sist, sjukt tråkigt - ville helst av allt vara först, konstigt nog. Fick även svinont i ryggen pga. stolarna, värdelösa helt enkelt. Men det var inte så farligt, sa ingenting. Så det gick som sagt helt okej. 
Nu ska jag äta lite och sen bara slappa. Tror jag och syster ska titta på Ice Age 4, eftersom jag inte hann klart den igår. Så det blir najs. Skriver mer senare, kram! 
Från imorse. OOTD kanske? juliaamolgaard @ instagram
Jeans&tröja - Gina Tricot

Header och design till Emelie!

© Julia Möllgård
Satt och gjorde denna design och header till Emelie idag. Blev riktigt nöjd och precis som den jag gjorde till Alisha, så var denna väldigt enkel men ändå snygg. Hon ville ha en ny eftersom hon tänkt starta en ny blogg, vilket var bra för mig (haha) eftersom hon hade devote innan, och jag kan inte det. Men, hon blev riktigt glad över den och det blev jag också. Hoppas att ni också gillar den! :)

Sjukis

Kom hem från skolan för en stund sedan och har sedan dess bara suttit här och även tittat på Disney Channel. Ska alldeles strax börja med lite plugg och sedan varva det med lite photoshop och Ice Age 4 tittande. Mår inte så bra och ska därför inte anstränga mig så mycket, dock borde jag inte alls sitta vid datorn, men har ju plugg som jag borde göra. Så får ta och sitta vid datorn i alla fall.
En bild på fulsöta Sid får fylla ut inlägget!

Chilldag

Tja! Ingen bloggning idag, därför att jag bara har legat i sängen och tittat på CSI avsnitt. Inget roligt att blogga om dvs, haha. Hade tänkt dra ut lite med mamma förut, men eftersom jag inte känner mig så bra så stod jag över det. Annars har jag inte gjort så mycket förutom att ha ätit världens godaste lasagne. Mamma är bäst på den, älskar den! ♥ Hoppas att ni har haft en skön söndag också. Imorgon är det skola och upp tidigt! 
© Julia Möllgård
 

Design och header till Alisha

© Julia Möllgård

Efter flera veckor sedan Alisha bad mig fixa en ny design och header till henne så är den äntligen färdig nu! Och som ni ser har hon likadan design som mig, eftersom det var det hon ville. Lite bebisrosa ville hon ha och nu när jag tänker efter så kanske den var lite mörk, men hon gillar den och det är det viktigaste! Själv blev jag väldigt nöjd över header, enkel men väldigt fin ändå. Hoppas att ni också gillar den! :)

Halv åtta hos mig!

Halv åtta hos mig
Foto: Jag
Riktigt usla bilder. Hatar att fota med blixt, men jaja, dem får duga idag! Idag blev det Halv åtta hos mig, som vi började köra för lite mer än två år sedan. Jag hade det under nyår 2011, Linn någon gång under 2012 och idag var det mammas tur. Resultatet ser ni över. 
Först en "välkomstdrink" och tilltugg - brödpinnar med en ostsås. Förrätt blev det räkcoctail. Varmrätt biff med hasselbackspotatis och smörstekta champinjoner. Och tillslut blev det clementinglass till efterrätt. Riktigt gott! Nu blir det Ice Age och bara slappa. Hoppas att ni också har haft och får en bra lördagskväll! 

Träning - Spinning

 
 
Spinningen idag gick väl helt okej. Vi hade både motstånd och icke motstånd när vi cyklade. Cyklade i "uppförsbackar" (stå dvs.) och inte. Det var alltså lite allt möjligt vi tränade på. Men egentligen är det inte så roligt att cykla på en spinningcykel eller motionscykel - man kommer ju ingen vart! Men generellt så fungerade det bra, men såklart ska mina knän strejka. Får svinont och kan inte göra precis allt som instruktören säger. Egentligen har jag inga problem med knäna, men det är något när jag cyklar - spinning, motionscykel eller vanlig, som det gör ont. Antagligen har jag inte tillräckligt med muskler, så får väl ta och träna dem. Några tips på bra övningar? :)
Nu äter jag en till frukost och ska bara ta och vila. Göra lite engelska och även titta på film. Ni får ha det så bra så länge!
Minus 10 grader, och jag går i gympaskor... 

På väg till gymmet..

Klockan är halv nio och jag är troligtvis på väg till gymmet för att vara med på ett gruppass - spinning. Min motivation är på -0 och jag är dötrött. Vill bara att et ska vara över, trots att jag inte har börjat än... Men ville bara att ni skulle få en liten uppdatering. Uppdaterar mer om hur passet var när jag kommer hem igen. Ni får ha det så bra medans jag säger hej till min död. Just kidding, or not. Kjam så länge!
juliaamolgaard @ instagram
- Bild från igår :)

Hoppträning - Cameron ♥

Hoppträningen gick riktigt bra idag. Känns helt awesome att två ridlektioner på raken har gått riktigt bra. Hade både bra fart och hoppen blev väl bra. (ser ju inte hur det ser ut, men det kändes bra!) Dock måste jag jobba mer på balansen eftersom jag studsade upp vid några tillfällen, men annars helt grymt! Lyckades tydligen få min lilla plutt att gå i spansk skritt, ingen aning om hur jag gjorde. Men på något sätt lyckades jag ;) 
Nu: just ätit upp och snart hoppa i sängen och sova. Är dödstrött och har ingen som helst aning om hur jag ska lyckas gå upp imorgon och åka till gymmet och köra spinning. Funderar starkt på att avboka men tydligen får jag inte för mamma (BLÄ PÅ DIG!) Så får väl åka dit i alla fall eller så avbokar jag imorgon, hihih. Men nej nu ska jag sova, sov gott! 
Arkivbild. Har ingen som tagit nya bilder, tyvärr..

Historia

Sitter just nu på historialektion och har inget annat att säga förutom att det är tråkigt. Men jag försöker ändå göra det jag borde (bortsett från nu när jag bloggar). Och sen ska vi även prata betyg med vår lärare, hoppas innerligt att jag hinner idag! Men nu får jag ta och fortsätta, hörs senare!
Roligt värre... eller inte.

Chaming ♥

Åh är så glaad nu! Hade sötaste Chaming och det gick verkligen superbra! Första gången på väldigt länge jag verkligen är supernöjd med en ridlektion (observera: gäller inte hoppträning). Hon gick riktigt fint redan i mitten av lektionen. Hon kändes mjuk och väldigt bekväm. Andra gången jag rider henne, kommer dock inte ihåg så mycket från sist, men i alla fall att detta var riktigt bra. Fick även riktig bra beröm från Ulrika, min ridlärare. Så detta var super härligt - redan andra gången denna termin. Hoppas att vi kan få fler underbara lektioner och timmar med varandra 
Fick låna denna söta bilden på Chaming av bästa Moa. 
Är hon inte för söt?!

Självporträtt #2

© Julia Möllgård
Nikon d3000 + 18-55mm

Andra delen av självporträtten. Blev mest nöjd med den första/sista. Men vad tycker ni? :)

Konstprojekt och hungrig

Sitter just nu och redigerar lite bilder till ett konstprojekt vi har i skolan. Ett riktigt roligt projekt! Vi - jag, Elin, Otto och Lovisa bestämde oss för att göra ett bildspel med känslan ensamhet/ensam/övergiven. Detta ska redovisas på tisdag och vi har väl kommit en bit på väg och är väl ganska klara snart. Med redigeringen dvs. Hehe. 
För övrigt är jag väääldigt hungrig. Men det är drygt en timme kvar innan jag får lov att gå och äta... 
© Julia Möllgård
Foto: Jag
Modell: Fina Elin
Kamera: Nikdon d70s och något objektiv jag inte minns namnet på

Personligen ogillade jag kameran eftersom jag inte förstod så mycket med den. Jag testade mig visserligen fram och så, men det var vid flera tillfällen jag bara ville slänga den i marken, haha. Men bilderna blev ändå hyfsat bra. Dock denna som är över blev väldigt brusig, men sånt får jag väl stå ut med :)
 

Träning - gymmet!

Kom nyss hem från gymmet, känns helt awesome! Idag hann jag verkligen gå igenom hela kroppen. Började med att cykla lite, ca 8 minuter. Vill egentligen springa på bandet eller crosstraina, men dem är alltid upptagna när jag kommer dit på onsdagar, tyvärr. Men sen fortsatte jag med axlar, armar, ben, mage och rygg. Känner verkligen att jag börjar bli mycket starkare än vad jag var för kanske ett år sedan. Även om jag inte har tränat regelbundet det senaste. Känns verkligen toppen! Så nu ska jag köra stenhårt på träningen, ända fram till sommaren.
Imorgon - ridning.
Fredag - hoppträning och ev. sh'bam
Lördag - spinning. 
Let's go! 
 
Nu: unna mig lite daimglass. Mums!

Sminkning - grönsvart

© Julia Möllgård

Detta var då sminkningen jag hade igår. Tycker att den blev riktigt snygg. Vad tycker ni? 

Självporträtt

© Julia Möllgård

Tog lite självporträtt förut. Blev faktiskt riktigt nöjd, brukar inte tycka om bilder jag tar på mig själv. Haha. Gjorde en ganska dramatisk sminkning också, så kan ta och visa en bättre bild imorgon eller något :) Hoppas ni gillar't!

Sister

@ Julia Möllgård
Nikon d3000 + Tamron 70-300mm
När jag var ute och fotade dessa bilder så ville även min fina syster att jag skulle fota lite nya bilder på henna så att hon kunde få en ny profilbild. Det här är den bilden som blev bäst! Vad tycker ni om den? :) 

Eyes

© Julia Möllgård

Denna bilden målade jag häromdagen. Inte ofta jag tecknar och varför jag inte gör det är helt enkelt att jag inte tecknar bra. Dock tycker jag att denna bilden blev bra! Vad tycker ni? :) Kram!

Åker

© Julia Möllgård
Nikon d3000 + Tamron 70-300mm

Här är tre av bilderna jag fotade idag .Var ute en väldigt liten stund eftersom jag höll på och förfrysa mina fingrar. Men resultatet blev ändå bra tycker jag trots att jag bor nära en motorväg! Vad tycker ni? :) 

Två bilder på mig

Två bilder jag tog nyssFint att toalocket är uppfällt...
 
Funderar starkt på att gå ut och fota imorgon (idag)! Dock bor vi nästan precis vid en motorväg, men jag ska försöka se vad jag kan fota. Har ett kli i fingrarna efter att fota. Något roligt. Något snyggt. Spännande. You name it! Men så länge får ni två bilder på mig, nya. Nu ska jag sova - är sjukt trött. Godnatt!

Ny design

WIHO! Äntligen lite ändringar i designen, glömde dock ta en före bild som nästan alla bloggare gör. Haha. Men menyn är på högersidan istället för vänster och texten på vänster istället för höger. Tyckte att det blev riktigt bra! Såklart håller jag fortfarande på att lära mig olika saker och kunna göra ännu snyggare designer! Men det kommer jag lära mig hipp som happ. Det kommer ta sin lilla tid, men det gör inget. Ville just nu bara ha en ny och fräsch en, så det blev det :) Vad tycker ni?
Och det som står i headern är något jag ska försöka mig på att blogga om, så det håller vi tummarna för! 
Nu: Fortsätta skriva svenska och sen monopol med papi och sis, hörs senare!
 
Och jag orkar inte fixa de bilder som är blåa, så dem får vara så. Hoppas att det inte gör någonting!
 
--- Bildlöst inlägg ---

Den jobbiga känslan som uppstår...

... när man inser att man en gång i tiden har varit smal. Fast man då tyckte att man var lite "tjockare". Kurvig dvs. Men nu har man istället gått upp i vikt, men just därför ska jag hårdträna och så småningom vara stenhård med kosten också!
© Julia Möllgård
Bilder från min gamla blogg!

Som sagt, nu när jag kollade igenom denna blogg och tittade på dessa outfitar jag hade då så inser jag att jag faktiskt var någorluna smal då. Detta var 2010. Känns lite ledsamt men det är bara att kämpa och hoppas att jag får tillbaka denna kropp! :) 
Och en annan grej - vilket kort hår jag hade! Helt sjukt hur mycket det har växt. Ber även om ursäkt för "Outfit-loggorna" på de två nedre bilderna. Orkade inte fixa något jättefint och det ser vi även på hela bilden, haha.

En fråga till er läsare

Nu har jag en liten fråga till er. Har nämligen lite beslutsångest om jag ska ha en blogg med färg eller en stilren vit design. Vad tycker ni? 
Finns ju nämligen både för-&nackdelar med båda. Vit kan bli lite tråkigt i längden men man kan använda alla sorters färger! Medan färg livar upp mer, men kan dock bli svår att ha vissa bilder med tanke på att man måste anpassa till denna färg. Ligger dock lite mer åt det vita hållet och en lite mer färgglad header! 
Just därför skulle jag vilja veta vad ni föredrar - vitt eller färg?
Jättetacksam för svar :)

Träning

Ingen bloggning igår eftersom jag hade fullt upp. Skola, ridning, kalas. Ridningen igår gick helt okej. Hade sötaste Tomos och vi övade på bakdelsvändningar. Finns väl inte så mycket mer att säga om det egentligen? Senare var det kalas för min bror som fyller 5 på tisdag! Och eftersom han ska vara hos pappa då så fick vi fira det igår :) Så söt så min lilla broder. Och eftersom det var kalas så kände jag att jag faktiskt kunde unna mig det som fanns, dvs. coca cola, godis och tårta. 
Idag då så var jag och tränade sh'bam med mina kära vänner Josefine och Emelie. Riktigt roligt så det kommer vi göra fler gånger! Eller jag i alla fall, haha. Och nu har jag precis käkat tacos och nu ligger jag i min goa säng med en värkande kropp och bara chillar. Försöker mig även på kodning och allt sånt och hoppas att en ny design och header kan dyka upp snart. Vi får hålla tummarna!
Men nu ska jag runda av, så vi hörs någon annan dag!
Direkt när jag kom hem från träningen

Dagen

Dagen idag har varit helt okej. Det började med skola - matte, svenska och engelska. Helt okej lektioner, svenskan var endast filmtittande så det var soft! Sedan hemåt, till Willys för att handla lite och senare blev det träning. Gymmet idag med mamsi. Satt först på motionscykeln i 10 min, skulle orkat längre men helt plötsligt sa mitt knä ifrån. Har inga som helst skador där, men fick så fruktansvärt ont, så tyckte att det var bättre att avsluta. Därefter körde jag maskiner och tränade armar, ben och mage. Så imorgon har jag väl en massa träningsverk.. Haha, men så fort jag kommer igång med träningen på riktigt så ska det nog inte bli några problem :) Förövrigt har jag ätit hyfsat bra idag, dock fuskade jag lite idag och åt chokladpudding. Men får äta mindre sött i helgen så jämnar det ut sig. Men nu ska jag faktiskt ta och lägga mig, så vi hörs mer imorgon, kram! 
Ursäkta igen för instagrambild och dålig kvalité. Ser så mycket bättre ut i mobilen!
 

Just nu

© Julia Möllgård - juliamolgaard.webblogg.se
 
Fast ska jag vara helt korrekt var detta för ungefär 10 minuter sedan. Har redan hunnit äta upp min sallad, god var den :) Men i alla fall. Nu ska jag försöka plugga lite svenska, får se hur det går. Det är väl lika bra att få det gjort det nu, eller hur? Så vi hörs senare!

Skola imorgon

Usch, skola imorgon då. Inte blir det bättre av att jag börjar 8.20.. Men jag ska väl klara det, får vi hoppas. 
Idag däremot har det bara blivit slapp, tyckte att jag var värd det på sista dagen på lovet. Dessutom har jag inte ätit något sött idag (förutom oboy'en som jag nämde i förra inlägget) så det är bra det! Köttfärssås och spagetti, mackor och vatten. Apelsin också, riktigt göttigött! Haha :) 
Menmen, vi hörs mer imorgon!
Bild från Instagram.
Förlåt för alla dessa bilder, men har ingen inspiration till att ta andra bilder, inte nu i alla fall :)

Hälsolivet

Från och med idag ska jag sluta med allt onyttigt. Dock kommer jag ta ett glas oboy nu på morgonen, absolut sista på en väldigt lång tid. Jag ska bli fit for fight till sommaren, så nu ska jag ligga stenhårt i med träningen. Lite lugnare nu i början eftersom jag är otränad. Eller ja, mer otränad än vad jag borde. Tränar ju faktiskt... men jaja, ni förstår vad jag menar :) Fick en kommentar om att det skulle vara roligt att läsa om min träning, mina nya matvanor osv, så ska försöka att skriva ett eller två inlägg om det varje dag. Men nu ska jag ta och äta lite frukost, vi hörs senare! 
En bild på snyggingen får avsluta inlägget! :)

Mina mål 2013

 
Tänkte att det kunde vara lite roligt att läsa om vad jag har för mål nu 2013. Eftersom jag skrev i ett annat inlägg att jag skulle börja träna och så vidare. Detta är då mina mål och inte bloggens, det kanske kommer upp det också. Men i alla fall, nu kör vi!
 
1. Jag ska bli 100 gånger bättre på att träna. Den träningen jag tänker mig just nu är springning, gym, ridning, dans och ev. simning.
2. Mina matvanor ska också bli mycket bättre. Ska äta mer sallad och mindre godis. Ingenting på vardagarna utan i så fall unna mig något på helgerna. 
3. Ska sköta läxorna och plugget mycket bättre. Börja i tid och inte dagen innan ett stort prov. 
4. Städa mitt rum minst en gång i veckan. Inte vänta tills det är ett bombnerslag här inne, utan hålla ordning.
 
Det är väl ungefär det mina mål är under 2013. I alla fall dem jag kommer på nu. Väldigt basic grejer ändå, men vad spelar det för roll? Nu när jag tänker på det så kanske jag ska ta och skriva en lista på 10 saker jag ska göra innan året är slut. Vad tycker ni om den idén? Let me hear! :) 

Chilldag

Tja! Idag kan jag väl säga att inte alls mycket har hänt. Tittat på CSI Miami avsnitt hela dagen. Därför ingen bloggning, eftersom jag inte gjort något intressant. Ska däremot strax iväg och köpa lite godis sen fortsätta på CSI och senare blir det Benjamin Buttons otroliga liv, längesen jag såg den. Sen finns det knappt något roligt på TV nuförtiden.. Men det var lite sammanfattning, får se om det kommer upp något roligare senare. :)
juliaamolgaard @instagram

Top 5 - Spotify!

Jag tar låtarna från youtube, eftersom det inte går att ta från spotify. Men you get it! :)
 
Top 1: Detta är nog månadens bästa låt! Kan inte sluta lyssna på den, helt underbar. Artisten: Alecia Moore, även kallad Pink. Och låten heter Try.
 
Top 2: Gjord för två år sedan av en av jordens snyggaste varelse! Visserligen var han ung, men jag tycker låten är riktigt bra. 16 år och så talangfull, helt sjukt! Jag gissar att hälften av er inte kommer lyssna, men who cares? I like this song! :) Justin Bieber - Love me 
 
Top 3: Också en låt som är gjord för något år sedan. Trots det är den bra! Började lyssna på den efter att jag var upp i Värmland och firade jul, då min kusin lyssnade mycket på den. Låten heter Ni**as in Paris av Jay-Z feat. Kanye West. Ursprungligen är det inte dem som sjunger.
 
Top 4: Gjord för något/några år sedan. Lyssnade lite på den då också, men när jag och syster sjöng We sing -Wii, så började jag lyssna ännu mer på den. Riktigt bra! Pixie Lott - Mama do (uh oh, uh oh)
 
Top 5: Vet inte riktigt vad jag ska skriva om denna sång, kan väl helt enkelt bara säga - sjukt bra låt! Lana del Rey - Born to die.

Usel bloggerska

Hej! Vet att jag har varit en usel bloggerska det senaste, men sanningen är helt enkelt att jag inte har haft lust. Har inte hittat någon inspiration till att skriva något och därför har det inte blivit några inlägg. Ska försöka att blogga lite bättre nu under våren, men vi får se hur det går. Ska nämligen försöka dra ner på datortiden och öka träningstiden istället. Ska bli fit for fight innan sommaren! Så antaglien så får ni kanske följa med mig i min träningsperiod och allt det. Men ja, vi får se helt enkelt, har inte riktigt bestämt mig ännu! :) Men skulle ni tycka att det vore roligt/peppande osv att läsa om? 
Ska också försöka skriva lite "tankeinlägg". Ska försöka komma på ett ämne i veckan att prata om, så det kanske blir lite roligare att läsa. Men ja, vi får helt enkelt se. Men så länge så får ni ha det bra! :)