Kräftor

 
Åh, detta har jag verkligen längtat efter hela hösten! Åt ju visserligen kräftor någon gång i september, men havskräftor slår ju allt. Så detta har vi suttit och smaskat på under någon timme och efter det blev det kortspel. Mysigt! Gillar ni kräfto? Nu ska jag skriva lite och sedan ska jag titta på en video och därefter sova. Är så himla trött, vet verkligen inte varför... Hoppas att ni har haft en bra lördag! 

Right now

 
Nu ska jag ta och plugga lite, en lördagmorgon som denna. Och utöver det som syns (matte och MSK) så kommer jag även skriva lite samhälle och plugga till ett litet fotoprov som är på måndag. Jag kommer helt enkelt ha en plugg-dag idag. Men ska försöka varva det med lite serie eller filmtittande och även lite personlig skrivning. Vilket jag älskar. Nej, nu får jag sluta babbla och ta och fortsätta. Hoppas att ni har en roligare lördag en detta!.... :)

När vardagliga saker blir intressanta II

foto: julia möllgård (jag) | kamera: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G kaffemuggar
 
Näst på tur bland tråkiga saker är kaffemuggar. Under endast några få meter så stod det massvis med kaffemuggar, precis som på bilderna. Och eftersom jag fotade till fotoprojektet som kallades ett starkt fokus, så tänkte jag först ha med en av dessa. Men sen tänkte jag att det var för ointressant och enkelt, eftersom det betygssätts. Så det blev inget med det. Istället kommer de upp här då det är mycket roligare och passar in på mitt nya "projektl", eller vad jag ska kalla det :)

Resultatet så här långt

Jag har ju skrivit en hel del om hur och vad jag ska göra för att nå mitt mål. Men jag har inte skrivit något om hur det faktiskt har gått. Så därför tänkte jag berätta lite nu om lite om hur det har gått samt vad jag ska göra osv. Om ni förstår vad jag menar.
Än så länge har jag tyvärr inte mätt min midja eller liknande som jag skrev om i detta inlägg. Men jag har i alla fall vägt mig två gånger. Men glömde tyvärr väga mig i början, men gissade ungefär hur mycket det var. När jag såg resultatet imorse så blev jag väldigt glad samtidigt som jag blev lite chockad. Trodde inte att det skulle vara så "mycket". Mycket är det inte, men mer än vad jag faktiskt trodde. Jag har faktiskt tappat -2,8kg, och det är jag riktigt glad för. För då vet jag att jag faktiskt gör någonting rätt. Kosten sitter och träningen sitter. Gladigladglad! Och detta gör att jag vill kämpa ännu mer. PEPPAD! :)

När vardagliga saker blir intressanta I

foto: julia möllgård (jag) | kamera: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G parkeringsautomat

Första delen som jag nu kommer kalla När vardagliga saker blir intressanta. Först ut är parkeringsautomaten! Igår när jag var ute så fotade jag en hel del saker som är långt ifrån roliga eller intressanta. Men med lite (eller mycket) redigering så blir allt genast mycket roligare att titta på. Håller ni med mig? Har ni något förslag på tråkiga saker som kan bli intressanta? Och sist men inte minst, vad tycker ni om bilderna? :)

Workout 27/11

Av någon konstig så har jag inte kommit iväg till gymmet på en vecka. De senaste veckorna har jag endast varit där en gång. Har alltså gått ner från ca 4 gånger i veckan till 1. INTE BRA! Så nästa vecka så måste jag verkligen pusha mig själv till att orka sticka dit. Känslan efteråt är ju så härlig! 
Körde i alla fall ett hårt pass idag och jag är supernöjd! Nu har jag ätit en god kvällsmat - vaniljyoghurt, hallon, kokos och solrosfrön. Om en stund ska jag in i duschen och sedan sova. Imorgon väntas redovisning och uppvärmning på idrotten! :)

Idag

mössa new black, jacka cubus, väska accesorize(?), tröja urban outfitters, linne gina tricot, leggings h&m
 
Så här ser jag ut idag. Chillchill. Blev som sagt även fototur idag och många bra och enkla bilder blev det. Nu ska jag plugga lite smått samt titta på film (vet att det inte är någon bra kombo, men det är inget större plugg!) och senare drar jag till gymmet en snabbis :)

Frukost 27/11

 
Det blev inte överdrivet myccket frukost idag, så som det brukar bli. Men det räckte gott och väl - i alla fall för tillfället. Min syster hade också sovmorgon idag, så gjorde även en portion till henne. Riktigt gott var det! Tyckte även hon. Även väldigt enkelt att göra, så det ska göras fler gånger! :) 

Black'n'white

foto: julia möllgård (jag) | kamera: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G göteborg

Som jag skrev inlägget under så skulle jag och Vera ut och fota. Så blev det också och ovan ser ni några få bilder. Väldigt ointressanta bilder egentligen, men med svartvitt så blev de genast mycket mer intressanta. Håller ni med eller är det bara jag som tycker det? 
Imorgon ska vi träffas innan skolan börjar och fota igen. Det hann bli lite för mörkt idag och därför kör vi imorgon igen då det är ljust! Gillar ni bilderna? :)

Trötter

Bilderna är från igår. Måste säga att det var extremt ovanligt att gå i boots när man har gått i gympaskor - varenda dag i tre månader.
 
Bilden längst ner på mig beskriver hur jag känner just nu med skola. Är så himla trött och vill bara hem och sova. Tre lektioner kvar varav en är på 2h och där emellan har vi två raster på 45min samt 75min. Vi får se om jag överlever.. Efter skolan blir det en snabb fototur i stan med Vera, skojsigt! På torsdag är det nämligen redovisning och jag har ungefär hälfen av bilderna kvar. Bra jobbat! Hoppas att ni också har en rolig skoldag, så länge ni inte är hemma - för då är jag sur på er, heheh ;)

Kladdkakstårta

 
Min mamma fyller år om drygt en vecka och samma helg så ska hon ha fest. Därför ska jag baka tårtan och eftersom jag aldrig gjort den innan så gjorde jag den igår så att hon kunde godkänna den. Resultatet ser ni ovanför och smaken var underbar! Fick ett godkännande som tur var, så nu är det bara att vänta och göra en större version av den! Visst ser det gott ut? ;)

Catching fire

 
Var ju som sagt på bio igår - Catching fire. Så. Himla. Bra. En av de bästa filmerna jag har sett. Har ju läst båda böckerna och sett båda filmerna och allt är så bra. Älskar att dem verkligen fått fram miljöerna, karaktärerna osvosv på ett så himla bra sätt. Få filmer som baseras på böcker blir så bra. Såklart fanns det ju några scener som kanske inte fanns med. Tyvärr hade jag glömt en hel del från boken, då det var ungefär två år sedan jag läste den.. Nu är det bara trean kvar och det ska bli ännu roligare att få se den filmen. Ahhh längtar!
Ska du se filmen så tycker jag du måste läsa boken också. Helst före, men det går bra efter också. Men det är nästan ett krav enligt mig. För boken är helt fantastisk! 

Lördag 23 november

Såhär ser jag ut idag. Men byter troligtvis lite kläder till ikväll.
 
Just nu sitter jag i köket och stickar. Låter gammalmodigt, men det är faktiskt riktigt mysigt! Ska ta och sticka en halsduk till mig själv då jag är väääldigt kräsen att köpa det. Antingen är dem för korta. För dyra. För smala. För tjocka. Osvosv. Så nu ska jag fixa min egen så att den blir precis så jag vill ha den! :) 
Senare i eftermiddag ska jag ta och träffa Louise som jag inte träffat på evigheter. Ska bli mysigt. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men kl 18.00 ska vi på bio - The hungergames - Catching fire. Älskade ettan och älskar böckerna så jag har höga förväntingar på denna film! I alla fall, ska försöka ta lite bilder så får vi se ifall det kommer upp något här. Hare gött så länge! 

Hoppträning - Cameron ♥

Hoppträning var det ikväll och över lag så gick det riktigt bra! Idag var det en av de få gånger han faktiskt lyssnade riktigt bra på mig - dvs. inte brydde sig om de andra hästarna. Visst var det några få gånger han gjorde det, men det behöver jag inte bry mig om. Sprången var bra och galoppen hade bra flyt. 
Men det som var mindre bra var helt enkelt att jag flera gånger tittade ner i hindret istället för ovanför det. Jag vet faktiskt inte varför jag har kommit tillbaka till gamla vanor.. Men jag har en hoppträning till denna termin och den ska bli förbaskat bra. Måste avsluta terminen med en bra träning, right? 
Sen kan jag också tillägga att även denna träning erbjöd sig en avramling. Betydligt mycket mer graciöst och inte heller att jag skadade mig så mycket. Sen var det även en till avramling med en annan tjej + lite annan kaos. Men sånt händer och inget allvarligt hände som tur var! ;)
 
Min pluttis är allt för fin! Arkivbild. Till våren ska jag försöka få med mig någon som kanske vill fota. Skulle vara väldigt roligt med nya bilder. Ni håller väl med? :)

Lunch

Toast med ägg och räkröra.

Fotolektionen var nämligen inställd idag och därför åkte jag hem eftersom det blir en håltimme på ungefär 3,5h. Och i brist på annan idé till lunch så fick det bli detta. Enkelt. Räkröran gjorde jag på ungefär 5 minuter. Frysta räkor som jag mickrade en liten stund, hällde i majonäs och turkiskyoghurt med dill, salt och peppar och sedan är det färdigt. Och så himlahimla gott! Så nu hoppas jag att jag klarar av mattelektionen och sedan ridning utan att hungra sönder. Har ni ätit något extra gott idag? Eller ska ni göra det? :)

Inspo = 0

Min inspiration till bloggning är för tillfället inte alls hög. Och det beror helt enkelt på att jag inte har något roligt att visa. Vill fota, men vet inte vart, hur, när osv. Men i alla fall. För att göra det lite roligare så får ni här mina favoritlåtar just nu! :)
Zara Larsson - Bad boys
Har tyvärr aldrig varit något större fan av Zara, men denna låten är ändå en av hennes bästa! 
One Direction - Story of my life
De har gjort riktigt bra musik, men detta måste nog vara en av de bästa låtarna hittills. Musiken, texten, ja allt, love it! 
Bob Marley - Bad boy
Gammal goding. Älskar svänget i låten, ehehe. 
Kanye West - Black skinhead
Ja, jag vet. Jag har skrivit denna låt några gånger förr. Men den är så fruktansvärt bra!! En av de få låtar jag kan lyssna på om och om igen - utan att den bli uttjatad.
Anton Ewald - Close up
Och sist men inte minst.. min babe's låt. Closeup. Blir bara bättre för var dag som går! 
 
Just nu ska jag titta på ett avsnitt av Cake Boss. Sedan duscha och därefter sova. Är väldigtvädligt trött. Var även en sväng på gymmet idag, men motivationen var inte hög alls, och därför blev det bara en liten stund. Men bättre det än inget! 
Har varit en väldigt "springig"-dag idag. Körskola-skola-körskola-gym. Har mest varit ute och åkt buss/spårvagn känns det som, och det är nog anledningen till att jag är så trött. I alla fall - ska försöka hitta på några roliga inlägg så att bloggen får liv. Har ni något speciellt ni vill läsa/se/höra om? :) 

We're hiding behind makeup

foto: julia möllgård (jag) | kamera: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G hide behind makeup

När jag skulle fota "dagens" i förrgår, så fick jag sån lust att sminka mig. Till en början blev det en brun/glittrig sotning. Men sen slutade med en rejäl eyeliner. Tycker att det blev riktigt snyggt. Och efter det blev det en fotografering. Jämför med mina tidigare självporträttsfotograferingar så hade denna ett lite starkare "budskap" som jag nu döpt till We're hiding behind makeup. Något som jag tycker passar väldigt bra till dagens samhälle. 
Vad tycker ni om bilderna? :)

Espresso house med Felicia

 
Sitter just nu på Espresso House med Felicia. Tanken är att vi ska plugga till två grupprojekt, men frågan är hur mycket vi får gjort. Hahah. Jag avnjuter i alla fall en kaffe latte och Felicia en vaniljlatte och någon müslibar. 
Efter det här ska jag sticka till stallet där det är någon clinic idag, med vem kommer jag inte ihåg. Men hoppas att det blir lärorikt! Men med tanke på det, så får jag tyvärr skippa gymmet. Drar dit imorgon istället och köttar ;)

Svar

Fick denna kommentar på ett gammalt inlägg om alkohol och tänkte därför svara på den i ett inlägg då det kommer bli ganska långt och utförligt.
Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka din fråga/kommentar - på ett kristiskt, bra sätt eller på ett kritiskt, negativt sätt. Oavsett vad så ska jag försöka svara på den.
Jag tror faktiskt att ju äldre man blir så kan man hantera alkohol bättre. I alla fall i de flesta fall. Såklart finns det dem som inte alls kan hantera det oavsett hur gamla dem är. Men eftersom man blir äldre så blir man förhoppningsvis klokare och tar bättre ansvar. Så därför tror jag att man kan hantera alkohol bättre än vad en 13-15 åring kan göra. 
För som jag nämde i inlägget så blev det ju nästan att jag drack och detta p.g.a grupptryck. Jag var då 14 år gammal och jag har tagit mer ansvar sedan dess och jag tror själv att jag kommer kunna hantera det på ett bra sätt när jag blir 18, vilket är om ca fyra månader. När man är 13-15 år så är man fortfarande ett barn och då ska man inte hålla på med sånt. Det finns ju en anledning till att det är 18-års gräns på alkohol och tobak.
Men om jag återgår till det jag skrev tidigare om att det finns äldre som inte alls kan hantera alkohol, lika väl kan det finnas tonåringar som är mogna nog att ta ansvar och kan hantera det på ett bra sätt. Men överlag så tror jag faktiskt att man blir bättre på att hantera alkohol ju äldre man blir. 
 
Hoppas att du fick ett bra svar! :)

Dagens

kjol h&m, tröja h&m, mössa newblack, armband lite varstans, ring bikbok
 
Så här såg jag ut idag när jag och mamma åkte till Lager 157 för att titta på ett par jeans. Tyvärr passade dem inte, och eftersom jag i nuläget (och fem månader framåt) lever pank, så vill jag inte köpa byxor/kläder för allt för mycket pengar. Så tyvärr blev det inget köp idag. Men... åker jag till pappa i helgen så ska jag försöka få honom att köra mig till Ullred! :) 
Och ja, första bilden. Att vara seriös på bilder är väl inte min starka sida alltid..

Myskväll med syster

 
Igår blev det en myskväll med min syster. Vi (läs: mest jag) gjorde tacos och sedan bestämde vi en film vi skulle se, vilket blev Love Actually. Älskar den filmen, så mysig. Eftersom det inte är ofta då bara jag och min syster har såna här kvällar, så tog vi vara på det igår. Mysmys. 
Nu ska jag ta och diska, sedan ta lite tacos som blev över igår, göra mig i ordning och sedan när mamma kommer hem så åker vi till Kållered. Ska titta på ett par byxor på lager 157, så får vi se ifall dom passar. Vilket jag tycker att dem borde, för är just nu i vääääldigt stort behov av ett par nya jeans, hehe :)

Close up

Jag har ju faktiskt inte länkat denna än, fast i och för sig så släpptes den igår. Låten är helt underbar! Och jag har lyssnat på den i pricnip 24/7, från det att själva låten släpptes i onsdags. Och det är ju i denna video som jag kramar honom, och när jag såg mig själv. Ja, jag kan väl säga att jag fangirla en hel del. Helt underbart! 
Tyvärr gillar jag inte just denna typ av video, eller just denna, det är lite förvirrande med allt som går. Men vad gör det? Det är också lite synd att det går så fort med kramarna, men eftersom jag konstig nog minns vad jag hade på mig och när jag märkte att det var i Partille så kan jag säga att jag misshandlade mellanslagsknappen, haha. Nu längtar jag tills den officiella musikvideon släpps, kommer bli grymt!
Denna kille betyder så otroligt mycket och det är sjukt hur långt han kommit på endast några få månader. 8 månader om jag ska vara exakt. ♥
 

Porträtt

foto: emelie bergström | kamera: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G jag vid röda sten

Dessa tre bilder fotades i samband som vi tog bilden till headern. Men eftersom det var väldigt kasst ljus så fick dessa bli i svartvitt. Men det gillar jag! Svartvita bilder kan vara något av det finaste som finns. 
När dessa bilder publiceras så är jag förmodligen i skolan. Det är nämligen öppet hus och jag och några andra är uppe i studion och kommer ägna några få timmar där med att fota och prata. Tror det kommer vara riktigt roligt! Velat göra något sånt här ett bra tag, så äntligen får jag göra det :) 

Kycklingspett

 
Detta var det jag lagade idag. Måste säga att det blev himelskt gott. Kycklingen blev så saftig som en bara kan bli, potatisen blev precis lagom stekt och ja, grönsakerna? Allt har jag gjort själv, även barbecuesåsen. Så. Gott. Och så enkelt. En riktigt god fredagsmat helt enkelt. Har ni ätit något extra gott idag? :)

Selfies

 
Lite selfies som jag tog imorse. Så här såg//ser jag alltså ut idag. Armytröja och svarta jeans tillsammans med bomberjacka och gympaskor. Håret uppsatt i en knut och enkelt sminkad. Perfekt helt enkelt. 
Fredag idag då och det innebär Idol. Dessutom ska jag laga lite enkel fredagsmat till mig och min syster, eftersom mamma ska iväg. Vad det blir, får ni se senare ;)

Frukost

GottGräddat med ost och gruka, färskpressad apelsin och vaniljyoghurt med jordnötssmör och Paulúns.
 
Dagens frukost. Trots att jag har sovmorgon idag och gillar att göra större, mättigare och "lyxigare" frukost så orkarde jag inte riktigt det idag. Men trots det så blev det väldigt lyckad en! Och jag blev överraskad över hur gott det faktiskt var med jordnötssmör i yoghurt. Tyvärr tog den slut idag, men så fort mamma köper nytt så ska detta ätas igen. Så jag tycker att ni verkligen ska prova detta :)

Ridning - Chaming

Ridning idag då, precis som varenda torsdag. Idag fick jag lilla söta Chaming, för go är den hästen! Bortsett från i boxen då... Men när det gäller att rida så är hon riktigt mysig. 
Övade på bakdelen in, eller vad det var. Gick hyfsat bra. I traven ville hon dock inte arbeta, så hon sprang ifrån det. Men övning ger färdighet, så får jag henne fler gånger så kommer det säkert gå mycket bättre! :)
Nu ska jag sätta mig ner och koppla av, bl.a. genom att skriva lite och lyssna på musik. Har inget speciellt plugg nu, så jag kan nääästan koppla av helt. Ska ta tag med det mesta imorgon samt lördag tror jag. Vi får se. Till mat så blir det hamburgare, helt okej faktiskt. 
Hoppas att ni också har haft en bra torsdag! :)
Inget med inlägget att göra. Men hittade denna bild och tyckte att den såg så fin ut och ljung är ändå väldigt fint, eller hur?

Workout 13/11

Idag har det varit fullt upp. Nästan direkt efter skolan så gick jag till körskolan för att gå på en teorilektion. Kändes så mycket bättre och jag fick bättre koll på vissa grejer. Så det kändes skönt.
Direkt efter det så tog jag buss + spårvagn till gymmet. Skönskön träning var det. Dessutom tränade jag själv idag så hög musik under hela passet blev det. Nu har jag nyss ätit och ska strax hoppa in i duschen och sedan ta och titta på några avsnitt av olika serier. 
Jag vet att jag länkat denna låt en gång tidigare, men den är så frukansvärt bra! Och en låt jag verkligen inte tröttnar på. Lätt en av de bästa träningslåtarna hos mig just nu.

Gothenburg at night

foto: julia möllgård (jag) | kamera: nikon d90 + nikkor 50mm f/1.8G gothenburg at night
 
Såna här bilder har jag velat fota ett bra tag. Och när jag väl skulle ta och fota rörelsbilder, så passade jag på att ta dessa. För fint! Sen måste jag ju bara tillägga att det inte alls är natt när bilderna togs.. klockan är endast efter 18.00.

Workout 12/11

Härligt benpass idag, precis som nästan alla pass. Jag tycker att all träning är härlig, eftersom det gör att jag känner mig glad. Så fort jag inte tränat på två-tre dagar så blir jag rastlös och får dåligt samvete. 
I alla fall, körde ca 45 minuter på gymmet och efter det blev det dans. Kör ju alltid dubbel-pass på tisdagar, men det gör inget eftersom känslan efteråt är riktigt härlig! Nu är även hela dansen färdig vilket är väldigt roligt! Det är endast 4 veckor kvar till dansavslutningen. Så det längtar vi till.
Nu har syrran gjort amerikanska pannkakor som jag ska käka. Blir inte allt för många eftersom klockan är mycket :)

Mat, träning & foto

 
Sitter just nu och käkar lite, det som ni ser på bilden ovan. Perfekt mat och så himla gott! Älskar't. Har även bytt om till träningskläder, trots att det är drygt två timmar kvar innan jag ska träna. Men ska göra lite saker först. Bla. gå till körskolan för att fråga en sak. Därefter tar jag bussen några hållplatser för att utföra min planering ang. rörelsebilderna. Hoppas att det blir som jag har tänkt mig, för då blir lilla jag glad. 
Borde egentligen vara hemma och plugga inför imorgon, men vi låtsas som att det inte existerar. Okej? Jag tycker ändå att jag har skrivit en hyfsad bra recension för att ha ca 100 sidor kvar att läsa i boken.

Ledighetsfrukost

 
Eftersom jag är ledig idag, så fick det bli en riktig lyxfrukost! Chokladkaka (utan socker, precis som alltid!) med banan, hallon och kokos, vatten med hallon och färskpressad apelsinjuice. Och för att göra allt lite finare, så fick kakan bli hjärtformad, hur sött som helst! Är riktigt glad att jag har hittat så många recept som är nyttiga, gladiglad! Hoppas att ni får en bra tisdag oavsett om ni går i skolan eller är hemma! :)

Workout 11/11

 
Gött pass idag! Nu har jag varit hemma en stund och ska snart gå och lägga mig. Imorgon är jag ledig och då väntas det läsning av svenskaboken + börja öva inför presentationen. Dessutom väntar ännu ett skönt benpass på gymmet samt ut och fota. Så trots ledighet, så är jag inte fri. Men det gör inget! Då slipper jag bli rastlös ;)

Espresso house

Tjoo! Har suttit på Espresso House nu ett tag och ska snart bege mig mot skolan igen. Ska nämligen ha utvecklingssamtal och eftersom jag slutade runt ett så ville jag inte åka hem då jag ändå inte skulle hinna att vara hemma. Så jag tog en runda på stan med Felicia en stund innan jag bosatte mig på EH på Avenyn ett tag. Har läst en stund i boken som ska vara färdig till på onsdag och sedan har jag även gjort lite uppgifter som har med boken att göra. Detta var riktigt mys, så det måste jag göra om! Tyvärr är det ju inte så billigt, och plånboken lär protestera...
Mochalatte måste ändå vara det godaste som finns! 

Älvsborgsbron

foto: julia möllgård (jag) | kamera: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G älvsborgsbron

Det här är den värsta bron som finns. Får svindel bara av att se den och dessutom ont i magen av att gå under den. Usch. Men bortsett från det så är den ändå fin att fota. Bilderna är väldigt enkla, men det jag gillar är kompositionen och färgerna :)

Göteborg i svartvitt

foto: julia möllgård (jag) | kamera: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G göteborg + en vanlig grind

Några fler bilder från förra veckan. Göteborg är allt för fint! Men när det gäller gamla byggnader så får jag nog säga att Stockholm - Gamla stan - är mycket finare! 

Recept - Brownies

Ugn: 200 grader
 
Ingredienser:
1,5dl kesella (vanlig kvarg går också bra)
1dl mjölk
1 ägg
1,5dl havremjöl (hittar du inte det, så går det att mixa havrgryn till mjöl!)
1tsk bakpulver
0,5-1dl kakao
1dl sötning - i mitt fall honung, men en mosad banan, stevia eller liknande går också bra. Observera att stevia är sötningsmedel!
Och om du vill: 0,5dl kokosflingor, några matskedar jordnötssmör, vaniljpulver eller hackade nötter
 
Så här gör du:
1. Blanda alla torra ingredienser (mjöl, kakao, bakpulver, och det valfria) i en bunke. 
2. Rör därefter ner alla blöta ingredienser (ägg, mjölk, kesella, sötning).
3. Smöra och bröa en form. Du kan välja antingen ströbröd eller kokosflingor. Jag valde vanligt ströbröd. Häll därefter ner smeten i formen och ställ in i ugnen på 200 grader. Låt den stå inne i 15-20 min (hade min inne i ca 18min)
4. Låt svalna en stund innan du skär upp bitarna. Och servera därefter med varma hallon, eller annan frukt. Lite grädde skadar nog inte heller! 

Till pappa

Idag, runt tre, åker jag till pappa för att stanna där tills imorgon. Var pepp på det ett tag, men det har tyvärr försvunnit nu. Dels för att det regnar här i Götet och jag har ingen som helst lust att gå ut och dessutom för att jag ville till Ullared en snabbis men som det tyvärr inte blir av. Och jag fick erbjudandet att åka buss från Falkenberg dit, men det är jag verkligen ingen lust med när jag har med mig massa packning. Menmen, dessutom kommer jag inte ta med mig datorn för omväxlingenskull, eftersom jag vill vila mina ögon ett tag. Och dessutom får jag verkligen chansen till att läsa färdigt min bok, som ska vara klar senast onsdag. Gärna måndag då jag måste öva på min bokprensention.
Anyway, kommer tidsinställa några inlägg så att det inte blir helt tomt här. Varav ett var en fråga på ett recept, så jag hoppas att ni kommer att gilla det! :)

Trädgårdsföreningen

foto: julia möllgård (jag) | kamera: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G trädgårdsföreningen

Dagens

skjorta bikbok, bandana ginatricot, jeans gekås, armband lite överallt
 
Så här ser jag ut idag. Känns somrigt med bandanan och skjortan! Gick ofta så här för 3-4 månader. Så härligt och som jag saknar sommaren </3
Nu sitter jag på lektion och ska börja göra något "rotmonster". Slutar 15.15 och då ska jag hem, och förhoppningsvis dra till gymmet lite senare. Meninte allt för sent eftersom det är fredagkväll och IDOL väntar. :)

Nyttiga brownies

 
Dessa brownies gjorde jag häromdagen. Dem innehåller inget socker, utan det som är sött är honungen. Tyvärr blev jag lite besviken, dem var nämligen inte allt för goda när man äter dem utan något till. Lite sträv smak. Men med varma hallon och möjligtvis lite vispad grädde så är dem kanon! ;)

Haga

foto: julia möllgård (jag) bild 1-4, emelie bergström 5 & 6 | kamera: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8 Haga
 
I lördags då jag och Emelie var ute och fotade, så gick vi även till Haga. Trots att jag bor i Göteborg så är det första gången jag faktiskt går där, på riktigt. Menmen, någon gång ska alltid vara den första! Riktigt fint är det i alla fall och skulle gärna vilja ha någon fotografering även här, mot tegelbyggnaderna. Gosh, så fint! 

Workout 6/11

Härligt pass idag! Musklerna är helt slut, så jag väntar mig härlig träningsverk imorgon, hehe. Nu ska jag göra mig en skål med "müslin" jag gjorde imorse + banan och hallon. Perfekt mat efter träning. Till det blir det väl lite småplugg, vi får se :)

Frukost 6/11

 
Detta blev min superfrukost idag. Första gången jag testade det och det blev kanongott! "Orginalreceptet" innehåller endast havregryn, honung och smör. Men eftersom jag inte tycker att den honungen vi har passar till mat, så bytte jag ut det till kokos och kanel. Mumma! Dessutom var det riktigt mättande. Så detta ska jag göra fler gånger och som nästan allt annat jag äter så är det nyttigt!

Workout 5/11

Detta blev dagens träning och den andra för denna veckan. Var även på gymmet igår, men glömde helt och hållet av att uppdatera om det! Känns skönt att vara tillbaka, tränade ju ingenting förra veckan. 
Det var alltså rygg, rumpa och ben idag + några situps. Imorgon är det gymmet igen. 
Nu ska jag ta och duscha sedan ta och läsa, förhoppningsvis. Sovmorgon imorgon och då ska jag försöka göra en riktigt god och mättande frukost! Hoppas att ni har haft en bra tisdag :)

Lite nytt

 
Uppdaterade bloggen lite eftersom den andra var lite fööör somrig! Denna togs i lördags av Emelie när vi var ute på en fototur. Bilden är tagen vid Röda Sten och där vill jag, så snart som möjligt, ha en fotosession. Skulle vara grymt! 
Tycker i alla fall att denna header blev riktigt bra. Lite extra, hehe, men ändå enkel. Skönt med lite nytt ändå! :)

Leaves

foto: julia möllgård (jag) | kamera: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8 höstlöv
 
Jag har verkligen aldrig fotat hösten ordentligt och detta året var det heller inget undantag. Jag förstår inte varför, hösten är ju för himla fin! Här är i alla fall några av de få röda/gula löven som finns kvar. Älskar verkligen den röda färgen!

En bild från idag

foto: julia möllgård (jag) | kamera: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G 
 
Ledsen för dålig bloggning, men inspon har verkligen varit på 0. Men nu har jag och Emelie äntligen gjort vår fototur som vi pratat om i över 1,5 vecka, men pga. regnet så har vi inte haft chansen. Men här är i alla fall en bild jag tog ikväll, fler bilder kommer att komma upp dem närmsta dagarna! :)