Update

Mycket att göra, är bara förnamnet! Ett prov, sexton sidor att läsa, två inlämningar och en del läsande. Det här är ungefär det som kommer att hända denna vecka. Rätt så mycket och det känns som om jag kommer bryta ihop. Måste få till någon bra plugg-teknik, för när det blir så här mycket så orkar jag ingenting. Är ni likadana?
 
Sitter också och redigerar bilder från dokumentärfotograferingen som jag fotade i onsdags. Yrkesporträttet som jag berättade för ett tag sedan. Var hos min kusin och fotade när hon jobbat, riktigt najs och en hel del bra bilder blev det! Så bilder på det kommer även upp inom kort. Anledningen till att jag inte lägger upp det med en gång är pga att det är skolarbete och vill redovisa bilderna innan jag visar dem. 
 
Igår var första gången på tre veckor som jag var iväg till gymmet. Riktigt skönt var det så att åka dit regelbundet igen är typ ett måste? Förstår inte varför jag inte åkt dit på så pass länge? Äsch, nu är det bara att ligga i med träning, kost och allt sånt så att jag någon gång kan nå mitt mål. Argh, blir tokig på mig själv gällande allt sånt här.
 
Så det var lite update vad som hänt de senaste dagarna och vad som kommer hända. Ska verkligen försöka uppdatera bättre, saknar bloggen även om det är rätt skönt att inte uppdatera hela tiden. Och fotograferandet ligger just nu lite åt sidan, så därför får ni en låt jag ÄLSKAR just nu. 

Havresmoothie

 
 
Häromdagen "drack" jag denna goda smoothie! Fast den blev så pass tjock att jag var tungen att äta den med sked, men vad gör det när den var huuur god som helst?
 
Ingredienser:
0,5 dl havregryn
3 msk kokos
1,5 dl frysta bär
0,5-1 dl yoghurt
 
Och så mixar man ihop allting! Vill man ha den lösare, så att man slipper äta den med sked, så tar man bara i mer yoghurt. Men den var mättande, så jag klarade mig fram till lunch. Smoothie är verkligen en perfekt start på morgonen när man har bråttom till skolan. Och hinner man inte dricka den hemma så är den ju perfekt att ta med till skolan istället.

Teatersmink

Har ett kommande projekt som kommer att innehålla väldigt detaljerade sminkningar. Så nu har jag beställt fyra olika fetsminks produkter (svart, vit, mörkröd och blodröd/lila) och flytande latex. Det enda som fattas nu, som jag kommer att beställa senare är blodpasta. Det är ett slags tjockt blod som ger mer textur.
 
Är väldigt taggad inför detta projekt, så det kommer att komma bilder på det. Men det är först i januari som jag kommer att fota. Nu i december är det mer övning osv så att det blir realistiskt när jag väl kommer att fota det. Det får absolut inte se fejk ut, då det kommer att bli ett stort projekt och idén är rätt så allvarlig. Jag kommer fota sådant som faktiskt kan hända i verkliga livet.
Väldigt snabbt ihopklistrad bild! 

Say cheese!

 
 
Omelett med paprika och ost! Så himla gott och mättsamt. Endast två ägg, en halv paprika av varje sort, lite ost, salt och pepper och så är det färdigt. 
 
Nu när hösten är här och vintern börjar komma, så kommer även min kreativa sida fram vad gäller frukost. Eller ja, mat i allmänhet. På sommaren blir det inte lika mycket då jag oftast inte är hemma och lyckas fixa det. Så förhoppningsvis kan ni få en hel del matbilder nu.

Smakprov

foto: julia möllgård (jag)
utrustning: nikon d2xs + 17-55mm f/2,8 + softboxar & reflektor
modell: felicia
 
I skolan har vi nu ett projekt som heter Yrkesporträtt och det innebär kort sagt att fota, förmedla och visa ett yrke. Jag valde då att fota min kusin Felicia som är utbildad frisör! Jag ville ha ett rent porträtt och därför blev det en vit bakgrund så att man verkligen ser henne, kommer bättre bilder i färg senare! Det skulle även vara minimalt med skuggor. Inga skarpa linjer och men det fick inte heller vara för platt. Så även lite motljus blev det för att få till den "perfekta" bilden. Så här är ett smakprov på hur det ser ut. Trots ganska få bilder, endast 15 RAW-filer, så blev det riktigt bra bilder. Jag är nöjd! Så när jag känner att jag kan visa dem så lägger jag upp dem här. 
 
Det kommer även komma bilder som är "in action", d.v.s. att jag fotar i hennes miljö, i hennes frisörsalong. Så det ser jag fram emot. 
 
Förövrigt är hon himla fin och blir alltid så bra på bild! Arhh... jag är avundsjuk.

.

Har under en halv vecka velat spela in en haul/sminkvideo till er, dessvärre har kameran typ lagt av. Det står ERR(or) uppe i ena hörnet och jag har ingen som helst aning om vad som hänt? Har visserligen inte tagit mig tid till att leta heller eftersom de senaste två dagarna har gått åt till en familjedag samt träffat extremt saknad kompis.
 
Men lite retligt är det allt när jag verkligen har velat spela in en video samt fota. Menmen, löser det sig inte så får jag ta med den till skolan och fråga där. 
 
Hur ser dagen ut idag då? Inget speciellt kommer att hända. Ska få undan lite mer plugg, ha en liten spa-dag, titta på film + serier och välja kläder tills imorgon. Så kommer ha en riktig slappdag. Men det ska bli skönt ändå, imorgon börjar ju skolan igen och första lektionen är redan fylld med ångest. Ush. 
 
Sminkade mig för skojs skull igår kväll/natt.