Tonad liner

 
 
Ännu en kväll då fantasin flödar. Men denna gång inspirerad av Linda Hallberg.
Inom kort kommer det dessutom komma en tutorial på 5 enkla och fina träningsfrisyrer! Så håll ögonen öppna.

Dagens träning - cardio

Åkte till gymmet även idag, men för att endast köra cardio. Eller fat burner, hur man nu vill se det. Det blir endast powerwalk för mig, så det är väl mer åt fat burner istället för cardio. I vilket fall, så här såg det ut: 70 min + 2 min cooldown // speed: 4.5-6.5 // incline: 0.0-6.4 // 6.81 km  // -517 kalorier. Det var med andra ord ett riktigt skönt pass och det känns bra i hela kroppen nu. Två "carido"-pass ska jag försöka få in i veckan och tre pass med cardio och styrka. Ska som sagt skriva ihop ett träningsschema om ett tag så att ni kan få se, samt att jag ska försöka få ihop lite tips på bra övningar. 
 
Nu ska jag vila lite och snart blir det mat - lax. Mums! Senare i eftermiddag blir det att börja storplugga. Något jag borde ha gjort för längesedan.. Menmen så går det när motivationen för plugg är i botten. Motivationen för träning har däremot skjutit upp i taket! Skönt det för nu ska det bli ändring på kroppen.
 
Två fina träningsplagg jag hittade igår på H&M, men som jag tyvärr inte kunde köpa.. 

Frukost - scrambled egg sandwich

 
 
 
Scrambled egg sandwich blev det till frukost idag. Det är egentligen inte äggröra, utan kokade ägg som jag sedan mosat ihop med lite smör. Supergott! 
 
Planerna för idag är att försöka ta tag i lite plugg och förhoppningsvis bli klar med något. Två prov och ett förhör väntas nu i veckan så det är bara att ta tag i det. Dock är motivationen i botten.. Lite senare idag, vid ett ungefär så ska jag träffa Emelie så går vi på stan en liten stund. Får se ifall jag får med mig något hem eller om jag ska välja att spara även denna månad. Vi får se helt enkelt! Förhoppningsvis hinner jag också till gymmet i eftermiddag/ikväll. Det kliar i muskerna och kroppen till att träna på gymmet - trots att det är legday idag. Vilket jag inte vanligtvis är så förtjust i, armarna är mer min grej!

Ridning - Renomee

Torsdag och det innebär ridning. Vilket, idag, var en befriesle med tanke på att jag varit hemma hela dagen (har gymnasiearbetsvecka så får välja om jag vill vara i skolan eller hemma. Och eftersom jag inte har något speciellt att göra i skolan, som t.ex. fota, så har jag valt att vara hemma ons-fre), vilket i sig har varit ganska långtråkigt. I alla fall idag. Så det var skönt att få komma ut och göra någon nytta, d.v.s rida. Samspelheten mellan häst och ryttare är oslagbart. Bästa känslan som finns.
 
I alla fall, fick söta Renomee och vi övade idag på skänkelvikningar. Gick överlag bra, men måste bli bättre på att sitta rakt i sadeln och inte vika mig till höger, som är min svaghet. Men hon kändes fin och galoppen var riktigt härlig! 
 
Min bror var även med idag för att han skulle få se hur det var i stallet, se alla hästarna och även vara med när jag skulle prata med min ridlärare. För nu ska han börja rida!! Är så himla glad. Så glad över att han går emot "normen" av att ridning är en tjejsport. Vilket det förövrigt inteär. 
Lukas och världens bästa häst Pantheon. Mina små underbaringar!

Dagens träning - Armar

Idag körde jag ett gött armpass på ca 30 minuter + 45 minuter cardio. Så kroppen är rätt slutkörd. Hade dock önskat att jag kunnat gå dit och från gymmet as well, men det blåste och regnade alltför mycket så jag hade varit genomblöt innan jag ens kommit halvvägs. Menmen, just därför blev det lite längre cardio. 
 
Såhär såg det ut idag:
Cardio: minuter: 45 + 3 minuter cooldown // speed 4.5-6.8 // incline: 0.0-6.4 // km: 4.55 // -338 kalorier
Front pulldown: 17,5 kg 
Seated row: 24 kg 
Triceps press: 30 kg
Shoulder press: 5 kg
Decline press: 5 kg + 7.5 kg
Lateral raise: 5 kg // 3 x 10
(På alla förutom den sista gör jag 3 x 12 repetioner)
 
Jag börjar märka att träningen och kosten gör stor skillnad. Varje morgon väger jag mig (trots att jag inte litar på vågar till 100%, utan gör det mest för "skojs" skull), men ifall det skulle stämma så har jag redan gått ner ca 2kg. Vilket jag tycker är jättebra även om jag inte ser så jättestor skilland än på kroppen. En stor skillnad som jag har börjat göra - är att inte äta efter kl 20.00 på kvällen oavsett hur hungrig jag är. Min kropp mår mycket bättre av det och jag tror även det är en faktor till att jag har lyckats gå ner i vikt. Någon gång i februari/mars så ska jag försöka knåpa ihop ett inlägg om vad jag äter, hur jag tränar och vad jag tänker kring alltihopa. Vad jag tycker är bra för att märka skillnad och må bra.
 
Då jag inte har några gymbilder, då jag tränade själv så får ni här en bild på min kvällsmat, som jag åt nu när jag kom hem från gymmet. Banan med vaniljyoghurt och honung.

En liten pälsboll

 
foto: julia möllgård (jag)
utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G
viggo
 
Igår var jag hemma hos Felicia för att hjälpa henne lite med att fota till hennes gymnasieprojekt (till en "matkalender"). Men undviker att lägga upp BHS-bilder, p.g.a att de senaste tre inläggen handlat om mat, hahah. Så ni får två bilder på hennes underbart söta katt Viggo! En riktig liten pälsboll.

Lunch - sweet chili

 
 
Åt denna förbaskat goda lunch igår! Med inspiration från denna. När jag ska äta makaroner (som var min utgångpunkt denna gång) så vill jag alltid ha sweet chili-sås till. Rena himmelriket! Blev då också sugen på tonfisk, så testade såsen på det också, och även det lekte med smaklökarna. Så himla gott! Så då blev det till slut detta. Något som kommer att ätas fler gånger. Enkelt att göra då du bara behöver: tonfisk (helst i olja), ägg, gurka, tomat och makaroner.

Bakning

 
 
I lördags var jag hos farfar för att baka tillsammans med familjen och släkten. Inte för att jag bakade speciellt mycket - jag åt det istället när det var färdigt. Det enda jag hjälpte till med var pizzan vi åt på kvällen. Men trots det så var det i alla fall mysigt!

Oatly

 
 
Har hört mycket gott om Oatly och bestämde mig därför att testa den. Det var ett tag sedan nu, men bättre sent än aldrig! Köpte denna smak, då det var den enda som fanns, men jag tyckte att den var god. Smaken är lite speciell men jag som inte är så där jättekräsen med saker kunde dricka denna. Den är lite syrlig, men har mest smak av någon form av godis. Så denna får en 3,5/5 av mig! Tror att hallon (?) är lite godare faktiskt. Havre och hallon är en väldigt bra kombo! Och om jag minns rätt så innehåller denna endast naturliga ämnen och heller inget socker. Perfekt för mig (och er andra) som inte äter socker! 
 
Men trots det så kommer jag att dricka denna fler gånger, ett superbra mellanmål eller att dricka efter träning.

Fyrverkerier

 
foto: julia möllgård (jag)
utrustning: nikond d90 + nikkor 50mm f/1,8G
fyrverkerier, nyår 2015
 
Tittade igenom mina mappar och fann dessa. Kom på att jag inte har visat någonting från infirandet till det nya året. Men här är i alla fall tre bilder på fyrverkerierna. 

Inga nya bilder

Har haft lite otur med att fota, eller rättare sagt har inte haft tillfälle till att fota något nytt på ett tag. Dagarna har mest gått åt till skola, plugg och träning. Men nu i helgen ska jag iväg till Bollebygd, till min farfar, så kanske kan få möjlighet att fota lite porträtt på min syster och bror. Hoppas då också på att det kan vara lite snö (trots att jag inte är ett större fan av det). I alla fall, kan ju berätta lite hur de kommande dagarna/veckan kommer se ut.
 
Imorgon väntas skola, därefter gymmet (legday!) och vid sju/halv åtta hämtar pappa oss så åker vi till farfar! På lördagen ska vi baka bröd och knäckebröd, tror det kommer att bli riktigt mysigt! Bilder kommer förhoppningsvis upp efter det. Nästa vecka är det inga obligatoriska lektioner (bortsett från engelska 7 som är ett I-val). Vi kommer att ha en hel vecka till att bara jobba på gymnasieprojektet. Så då väntar två studiofotograferingar, ett möte på lokalen och även lite annat smått och gott! 
 
Så nästa vecka kan jag förhoppningsvis få till lite nya bilder. Kanske ber Joakim att fota lite studioporträtt på mig efter att han har blivit fotad. Vi får se helt enkelt! I vilket fall, så har jag som sagt inga nya bilder så ni får en arkivbild från studion för ett tag sedan.
 

Studiofotografering "Yrkesporträtt"

 
 
foto: julia möllgård (jag)
utrustning: nikon d2xs + 24-70mm f/2.8 + softbox
modell: felicia

Lovade er att visa bilder från studiofotograferingen "Yrkesporträtt", så även om det är lite sent, så kommer bilderna här. Dessa fyra är mina favoritbilder då de visar både hennes yrke men också personligheten. 

95 saker jag vill göra 2015

1. Ta studenten
2. Gå på konserter
3. Skaffa jobb
4. Utforska Sverige
5. Utvecklas inom fotografi
6. Få till en lyckad fotoutställning
7. Träna och må bra
8. Laga mat
9. Fika med kompisar
10. Hålla koll på socker-intaget
11. Prata engelska
12. Fota fina porträtt på mina kompisar
13. Ha roliga utekvällar
14. Gå på bio
15. Göra en makeover
16. Göra cykelturer
17. Få fotojobb
18. Fota mycket självportätt
19. Köpa fina kläder
20. Åka på roadtrips med kompisar
21. Få bra betyg (gå ut med bra betyg)
22. Shoppa heminredning
23. Uttrycka mina åsikter
24. Sitta på uteserveringar
25. Vara glad
 
 
26. Bli bättre på att rensa bilder
27. Fota mycket
28. Utvecklas i ridning
29. Läsa alla Harry Potter-böckerna
30. Upptäcka ännu mer ny musik
31. Fota fina syskonbilder på mig, Linn och Lukas
32. Skapa nya kontakter
33. Lära mig åka longboard
34. Titta på stjärnhimlen
35. Spara pengar
36. Köpa ny kamera (fullformat)
37. Filma mycket
38. Skaffa nya kompisar
39. Utvecklas inom dans
40. Vara med på Munkebäcks öppna hus
41. Fota magiska bilder på häst & ryttare
42. Dansa på krogen
43. Ha hemmakvällar med kompisar
44. Testa på att bli full
45. Göra canvas av egen bild
46. Åka utomlands
47. Bjuda vänner på mat
48. Läsa
49. Må bra
50. Ta åt mig när någon säger att jag gör bra ifrån mig
 
 
51. Gå på spa
52. Hålla igång bloggen
53. Vardagsfota
54. Skapa minnen 
55. Upptäcka nya miljöer
56. Köpa CD-skivor
57. Få högsta betyg i foto3
58. Vara kreativ
59. Måla en tavla
60. Utveckla mig inom sminkning
61. Baka
62. Ta vara på stunden
63. Träffa en kändis
64. Bada
65. Ha grillkväll på stranden med kompisar
66. Skapa egen fotoutmaning för mig själv
67. Titta på nya filmer/tv-serier
68. Testa nya maträtter
69. Gå på museeum/fotoutställningar frivilligt
70. Köpa nya skor
 
 
71. Fira födelsedagen med kompisar
72. Fota stjärnhimlen
73. Sova under bar himmel
74. Träffa en "okänd" person som är fotointresserad
75. Utvecklas inom konsertfoto, fota magiska bilder
76. Ha temafotograferingar
77. Åka till Danmark/Skagen
78. Äta lunch/middag med kompisar
79. Fota självporträtt, ett om dagen
80. Plocka bär
81. Sola och få fin färg
82. Fixa/ändra i rummet
83. Fota riktiga, arrangerade, självporträtt
84. "Weekend" på Rossö med kompisar
85. Framkalla bilder
86. Vinna pengar på triss
87. Gå på festival
88. Fota soluppgång
89. Bada i ösregn
90. Fota fler bilder på mig och mina kompisar tillsammans
91. Umgås mer med familjen
92. Slösurfa mindre + släppa mobilen mer
93. Läsa fler böcker på engelska
94. Komma över min hopp-rädsla
95. Tro på mig själv
 
 
Egentligen ska det vara 100 saker, men har inte kommit på de sista fem. Här är i alla fall det jag vill göra år 2015. I början av nästa år/slutet av detta år kommer jag publicera denna lista igen, fast stryka över det jag har gjort. Kommer jag lyckas. Ja, det hoppas jag! Fick också bli mobilbilder, då jag inte riktigt orkade plocka fram den externa för att leta bilder.

När fantasin flödar

 
 
Min fantasi vad gäller smink flödar alltid på kvällarna, trots att jag vill låta mitt ansikte vara då. Men vad gör man inte när man är rastlös? En lila, ganska enkel, smokey-eye slutade det tillslut på. Skulle satt på lösögonfransar, men det orkade jag inte ikväll, men nästa gång, då kommer det troligtvis falsies på. Blev nöjd, så denna ska jag spara som inpiration. Det är ju trots allt studentbal snart! 

Throwback

 
 
 
 
 
 
Några bilder av London från förra året. Saknar! Vill tillbaka något så hemskt mycket. 

Dagens träning - legday

Dagens träning gick väldigt bra! Är supernöjd nu när jag verkligen har fått upp motivationen och inspirationen till att förändra min kropp. Tummen upp för det! Dessvärre fick jag ont i knät efter 1 1/2 repetion på seated leg press (min favoritmaskin), så fick tyvärr avsluta då jag hade en repetion kvar. Men hoppas att knät mår bättre tills på måndag igen! Är också riktigt glad att vanliga rygglyft känns bättre, i början gjorde även de ont i korsryggen. Men det har blivit väldigt mycket bättre, så även det är jag tacksam för. 
Imorgon blir det att åka dit igen för att köra cardio, på riktigt.
 
Så här såg det ut idag:
Cardio: 30 min + 2 min cooldown // 3,12 km // incline: 0.0 - 6.4 // speed: 4.5 - 6.8 // -236 kalorier
Leg extension: 21,5 kg // 3 x 12 
Seated leg curl: 28,5 kg // 3 x 12 
Hip adduction: 72,5 kg // 3 x 12 (( + 7,5 kg ))
Hip abduction: 72,5 kg // 3 x 12 (( + 7,5 kg))
Seated leg press: 50 kg // 2 x 12
Standing calf: 25 kg // 3 x 12
Back extension: 47,5 kg // 3 x 12 
Dual pulley pulldown: 21 kg // 3 x 12
Rygglyft: 3 x 12
 
Från i onsdags. Ren spegel osv

Lyxfrukost

 
 
Vatten med smak av apelsin och gurka // banan- & kokossmoothie // frukostparfait

Idag är jag ledig eftersom lärarna har någon form av studiedag. Så då passade jag på att göra en riktigt lyxfrukost! Smaksatt vatten, smoothie och parfait med kvarg, vaniljyoghurt, banan, nötter (pumpakärnor, solrosfrön och valnötter), kokos, branflakes och granola! Riktigt, riktigt gott. Så nu är jag mätt och belåten och ska nu städa lite i rummet. I eftermiddag blir det iväg till gymmet och efter det iväg till lillebror som fyllde år igår. 

Sneak peak

 
Skulle gett er lite behind the scenes bilder idag, men tyvärr så slutade kameran fungera (ännu en gång). Blir ärligt talat förbannad, så ska åka till Scandinavian någon dag den närmaste veckan för att prata med dem. Höra vad jag ska göra, för nu är det andra gången detta händer så ja, blir ganska så irriterad + att batteriet laddas ut på nolltid så fort man börjar filma. Inte okej! 
 
I alla fall, här får ni en liten sneak peak på hur det såg ut idag när vi fotade. Mer än detta får ni inte se förrän om cirkus två månader, efter att utställningen är över.
 
Men, bor ni i Göteborg eller i trakterna runt omkring, får ni gärna komma och titta! 6 stycken olika utställningar i en. 50:- inträde, men kommer ni på vernissagen fredag 20 mars 18-22 så bjuds det på tilltugg, livemusik och vimmelfoto! Därför utlovas det intressanta bilder och en trevlig kväll! 

Glad idag

 
Idag känner jag mig riktigt glad. För det första; ska iväg och träna och med det känner jag att motivationen kommer igång. Nu ska jag köra så att jag blir fit for fight! För det andra så ska jag äntligen börja fota inför mitt gymnasiearbete imorgon. SÅ PEPP! Om detta blir bra, ja, då kommer det bli jävligt bra. BHS-bilder kanske dyker upp imorgon/övermorgon, då jag tar med min kamera för att filma/fota. Åhh, längtar!

Uppdatering

 
 
Designen innan var lite finare. Men jag tycker att denna är mer ren och enkel. Precis som jag vill ha det just nu. Så det är skönt med en liten mer stilrenlig design så att bilder och sånt kommer fram mer.

Blue, purple and white

 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8g, dagsljus 
 
Ännu två bilder från igår när jag fotade till headern. Nedre bilder är när det börjar spåra ut, då jag inte vet hur jag ska bete mig - dvs se ut framför kameran. Menmen, sånt får man ju öva upp! 

En lunch

 
 
Första gången jag tillagade couscous, och den blev tyvärr misslyckad. Men nästa gång så! Men bortsett från det så var det en väldigt god lunch.

Ett självporträtt

 
Håller för tillfället på att fota en ny headerbild och detta är vad jag kommit fram till med än så länge. Sen om det blir denna eller någon annan får ni vänta och se. 
 
Utöver att fota header-bild så ska jag strax börja fota en annan typ av självporträtt efter att ha blivit inspirerad av en viss låt. Men mer om det senare! Det är bara att hålla ögonen öppna.

Träning + annat

 
Gjorde ett härligt ben/cardio-pass idag på gymmet! Så kommer även här ha grymt härlig träningsvärk imorgon i benen. Och såhär såg det ut under passet:
Cardio: speed 4.5-6.0 // incline 0.0-6.4 // 50 min + 3 min cooldown // 4,83 km // -374 kalorier
Leg extension: 21,5 kg // 3x12 (( + 2,5 kg ))
Seated leg curl: 28,5 kg // 3x12 (( + 7 kg ))
Seated leg press: 47,5 kg // 2x12 // 50 kg // 2x12 (( + 2,5 kg/5 kg ))
Hip adduction: 67,5 kg // 3x12 (( + 2,5 kg ))
Hip abduction: 67,5 kg // 3x12 (( + 2,5 kg ))
Standing calf: 25 kg // 3x12
 
Efter detta härliga gympass gick jag till Willys för att köpa naturella cashewnötter och en celcius som jag nu ska njuta av tillsammans med en film. Gick även och åt tillsammans med pappa, lillebror och syster strax innan detta. Turkisk mat, supergott!

Snow

 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G | sjönevad & lukas
 
Efter Gekås åkte vi till Sjönevad (vårt f.d. hem) för att fota snön, sjön och så blev det såklart lite bilder på min spillevinkpojk! Blev kanske inte de bästa bilderna, hade önskat att jag hade haft zoom-objektivet så att jag hade fått med hela sjön. Menmen, tycker på så sätt att bilderna blev bra. Mysiga! 

Dagens träning + frukost

 
 
ett glas apelsin/ananasjuice | havremacka med skinka & gurka | vaniljyoghurt med granola | grukvatten
 
Startade dagen med en enkel, men otroligt god frukost! Anledningen till att inlägget inte kom upp imorse: tvungen att plugga eftersom jag börjar skolan igen imorgon efter några veckors lov. Men bättre sent än aldrig! Samtidigt som jag åt detta läste jag.
 
För ungefär två timmar sen körde jag igenom ett asgött armpass! Förhoppningsvis har jag träningsvärk imorgon. 
Så här såg det ut idag:
Cardio: 30 min + 3min cooldown // speed: 4.0-6.5 // incline: 0.0-6.4 // 3,09km // -227 kalorier
Front pulldown: 17,5 kg // 3 x 12  (( + 2,5 kg från förra gången ))
Seated row: 21,5 kg // 1 x 12 // 24 kg // 2 x 12  (( + 2,5 kg ))
Triceps press: 27,5 kg // 3 x 12 (( +2,5 kg från förra gången ))
Shoulder press: 5 kg // 2 x 10
Decline press: 5 kg // 2 x 12 // 7,5 kg // 1 x 12 (( + 2,5 kg ))
Lateral raise: 5 kg // 3 x 10

Dopbilder

 
 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag)
utrustning: nikon d90 + tamron 17-50mm f/2.8
på bild: jakob & henny
 
I november, förra året, var det dop för mitt andra kusinbarn. Ett riktigt litet charmtroll! Likaså hennes bror. Han fick också bli fotad, var ju tvungen att testa ljuset och så innan, hehe. Det blev en väldigt snabb fotografering eftersom vårt tåg skulle gå. Men fina bilder blev det ändå! Vad tycker ni?

Åker

 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G | åker
 
Fotade dessa två bilder efter en tur till Gekås samt efter en tur runt vårt förra ställe vi bodde på i Falkenberg. Dimman hade just lagt sig och så var det lite snö kvar. Himla fint! Tråkigt nog blev det väldigt fel vitbalans på dem, men det räddades med camera raw och lite selective color!

Ansiktsmasker

Jag har aldrig varit en person som har varit förtjust i ansiktsmasker. När folk har använt det eller liknande så har jag mest tänkt, "hur kan det vara bra för ansiktet?" eller "hjälper det verkligen?". Men efter att ha testat så måste jag erkänna att det gör stor skillnad för hyn. Min hy har verkligen förbättrats 10 gånger efter att jag har börjat använda det. 
 
Jag har tänkt att gå igenom min ansiktsrutin någon gång, men jag börjar med detta. Jag använder ansiktsmask varannan vecka ungefär (rekomendationen är dock 1-2 gånger i veckan) och det gör verkligen skillnad. Dessa två är mina favoriter för tillfället. Jag har en hat-kärlek för peel off maskar. De gör skillnad, men gör förbannat ont att dra bort. 
 
Den första masken (Nivea) innehåller två stycken maskar och dessa är till för att "förfina" ansiktet. Det är en genomskinlig mask som man lägger över hela ansiktet. Själv har jag till största delen den i T-zonen, där jag är som torrast. Sedan väntar man i en tjugo minuter (enligt förpackningen - 15min) och drar av den. Sköljer ansiktet och lägger en ansiktskräm. Hyn blir som en babyrumpa! Denna ligger på strax under 10:- på Gekås.
 
Den andra masken är den omtalade Blackhead killer. En svart ansiktsmask som man också lägger i hela ansiktet, men samma som den förra så lägger jag den bara i T-zonen för det är där jag har som flest pormaskar. Som den heter så ska den "döda" pormaskar, och det tycker jag att den gör. Men, "hålen", eller vad man ska säga, finns fortfarande kvar, tyvärr. Men likadant som den förra, så blir hyn som en babyrumpa! När man har lagt denna i ansiktet så väntar man i 30 min, enligt förpackningen. Jag väntar dock ungefär 40 min för att den ska torka helt. Därefter drar man bort den, sköljer av ansiktet och sedan tar man ansiktskräm. Denna ligger på runt 30:- på Grand Parfymeri (eller 120:-/5-pack på Gekås).
 

Hunger Games: Mockingjay part I

Träffade Louise idag, som jag inte träffat på ungefär två månader. Inte okej! Men idag var det dags igen och vi bestämde att vi skulle gå på bio för att se Hunger Games: Mockingjay part I. Riktigt grymt bra film! Dags att läsa ut boken nu känner jag. Innan bion käkade vi på Vapiano, som "nyss" öppnat i Göteborg. Tyckte maten var god, men väntetiden desto mindre bra. Tog alltför lång tid. Men bor ni i Göteborg, i detta fall, så tycker jag att ni ska besöka Vapiano ändå. 
 
pasta rosso // face of the day // popcorn & cola, bion // outfit - bästa tröjan och finaste väskan

Foggy morning

foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G | falkenberg
 
Det är sällan jag får chansen att fota en dimmig morgon, med tanke på att jag bor i en storstad. Men när jag var hos pappa i Falkenberg senast så var det en dag då det var väldigt dimmigt, så passade på att knäppa några kort päväg ner till lunchrestaurangen, när vi skulle gå för att käka frukost (och lunch). 

Middag - panerad torsk

 
 
Detta blev dagens middag: panerad torsk tillsammans med dillsås, rivna morötter och potatis. Smarrigt! 
 
Förövrigt så har det inte hänt så mycket idag, mest legat i sängen med magsmärtor och tittat på Bones. Nu ska jag även börja planera lite maträtter jag ska göra på tisdagar och lite senare så ska jag börja läsa på om våld i nära relationer och sedan fortsätta att läsa "The maze runner". Hoppas ni får en fortsatt fin lördag!

Två från ett tag sedan

foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 35mm f/1,8 | modell: linn möllgård
 
Fotade dessa bilder i slutet av september, då det fortfarande var grönt ute och varmt. Men lekte runt lite i selective color (som jag nyss upptäckt, konstigt nog...) och ändrade till riktiga höstfärger, då jag inte fotade några riktiga förra året! Dessa två var i alla fall favoriterna från den turen, förhoppningsvis kan jag få med henne ut snart igen. Saknar att fota porträtt.