Studioporträtt

 
 
 
 
 
 
foto: amelia
utrustning: nikon d2xs + 50mm f/1,8 + 17-55mm f/2,8
redigering + modell: julia möllgård (jag)
 
Några studioporträtt från när jag var i studion under niornas gymnasiedag! Tyvärr kom det inte så många, men roligt att vi ändå. Och även om jag inte tycker att det är jätteroligt att stå framför kameran, eftersom jag 98 % av alla gånger tycker att jag ser konstig/ful ut, så gick det bra denna gång. Det är ju trots allt riktigt duktiga fototjejer som var med! Så dåligt kunde det ju inte bara bli.
 
Nästa vecka är det dags för yrkesporträtten. Då kommer min kusin ner så att jag kan fota henne och visa hennes yrke som är frisör. Kommer bli riktigt roligt! Och hoppas på många fina bilder, men det kan det ju bara bli med tanke på hur fin hon är! Vill ni se bilder så är det bara att klicka här och här.

Nöttig frukost

 
 
Denna frukost åt jag för ungefär tre veckor sedan, men jag har helt glömt bort att visa den. Precis som all mat jag gör så är den väldigt enkel. Det enda som behövs är: vaniljyoghurt, kanel, honung, valnötter, solrosfrön och pinjenötter. Jättesimpelt men man blir väldigt mätt. Nötter är bra för mycket och ger därför en bra start på morgonen.

Simning

Var och simmade idag och herre min gud vad skönt det var! Detta kommer jag att försöka göra 2-3 gånger i veckan. En perfekt konditionsträning och förhoppningsvis att jag kan bränna lite extra kalorier samt fett. I vilket fall som helst så simmade jag i drygt 30 minuter och det resulterade i 700 m. Vilket jag tycker är väldigt bra för att vara första gången.
 
Förövrigt så har denna dag känts som en bra dag. Städning, plugg och träning. Perfa! Blir troligtvis samma upplägg imorgon, kanske tar en sväng till stan ifall någon vill träffas och förhoppningsvis blir det dans på kvällen. Annars sticker jag nog till gymmet istället. 
Ni får en bild på mig från några veckor sedan. 

Religion

 
 
Trots att det är höstlov och att provet är onsdagen direkt efter så börjar jag nu. Jag har som motiviation att få högre än C, gärna A. Men det är ju väldigt svårt att få. Men ska satsa nu verkligen, vill så gärna få bra på det här. Kursen är trots allt bara på 50 poäng och kommer ta slut till vintern.
 
I vilket fall som helst så har jag lite oboy, juice och naturella cashewnötter till min tröst. Ska göra ungefär fyra uppgifter till innan jag fortsätter med lite städ. I eftermiddag/kväll blir det simning. Äntligen!

En lunch

Denna goda lunch åt jag häromdagen. Enkel att göra och det tar max en halvtimme att fixa i ordning. Så tillsammans med två bilder så får ni ett recpet till maten. Väldigt enkelt gjort, men jag hoppas att ni gillar det! Måste även erkänna att jag var väldigt skeptisk till nudlarna först, men tycker ändå att de var helt okej! Hann nog inte tillaga dem till 100 % sist, p.g.a. tidsbrist. Nästa gång blir det bättre. Receptet är till ungefär 2 portioner.
 

I love

Denna låt är så grymt, jävla bra! Har inte varit något speciellt stort fan av henne efter att låten Push Play spelades på repeat, ni vet när man blir riktigt trött på en låt och nästan inte vill höra någon annan låt av just den personen? Ja, precis, den känslan. 
 
Men sen så visade min kusin mig denna låt när vi åkte till Ullared i lördags. Och den är verkligen grymt bra! Ta tre minuter av din tid och lyssna. Älskar den verkligen! 
 
 

Regnbågsöga

 
Smink är något jag tycker är extremt roligt att experimentera med! Så avslappnande att sitta och leka med och bara se vad det tar vägen. Såg en tutorial på denna för någon halvtimme sedan och kände med en gång att jag var tvungen att testa det. Och det gick förvånansvärt bra och det är nästan så att jag vill ha detta till skolan imorgon. Men vi får se hur pepp jag är på att göra det imorgon bitti. Tycker att det är himla snyggt i alla fall och det var himla enkelt att göra.

Cameron

Bild från en hoppträning då en kompis red honom. 
 
Denna underbara häst red jag idag! Det är seriöst den bästa hästen som finns. Trots att han var sur, arg och allmänt jobbig i stallet och även lite smått under lektionen så gick det så himla bra! Bättre än alla andra gånger jag har hoppat honom på vanlig lektion. Känner också att jag har blivit så mycket bättre i hoppning än vad jag har varit tidigare, nu har jag verkligen börjat titta över hindrena istället för i dem. Samt att jag känner när hästen hoppar och då hoppar jag inte före som jag gjort i herrans massa år. Så det känns väldigt bra! Sen att det gick så bra i fredags gjorde att jag hade ännu bättre självförtroende idag, vilket i sig resulterade i att jag skippade säkerhetsvästen - vilket jag aldrig gör annars när det är hoppning. Men vart så lat, så orkade inte ta på mig den, haha. 
 
Såklart finns det lite smågrejer jag kunde ha gjort bättre. Men nu fokuserar jag på det som gick bra och därför är jag väldigt nöjd över dagens lektion.

autumn

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag), bild på mig: felicia | utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G | botaniska
 
Igår åkte jag och Felicia till Botaniska trädgården för att fota lite höstbilder. Men som vanligt så är jag alltid ute alldeles för sent, så de flesta löven hade ju försvunnit. Men några fina höstbilder blev det + några andra! Färgerna just nu är ju så himla vackra - rött, orange, gult. Åh! Älskar det. 
 
Idag är förövrigt en sådan dag då jag verkligen inte orkar åka till gymmet. Utan istället vara hemma och äta choklad. Är väldigt motiverad till att träna, men just idag så känner jag inte alls för att åka dit. Kan bero på det fula vädret. Tyvärr har jag ingen choklad, men stanna hemma ska jag i alla fall. Åker dit på fredag igen, direkt efter skolan så är det inga probelm!

Träning, 13/10

Tid start: 14:46
Tid slut: 15:40
Motivation: 6
 
Cardio: speed 5.0-6.0 // incline 0.0-6.4 // 15 + 3min // 1,58km // 110 cal
Front pulldown: 3 x 12 x 15
Seated row: 3 x 12 x 19
Triceps press: 3 x 12 x 22,5
Shoulder press: 3 x 12 x 5
Decline press: 3 x 12 x 5
Dual pulley pulldown: 3 x 12 x 21
 
Träningen idag var rätt okej. Kände mig väldigt motiverad när jag åkte dit, men väl där sjönk det lite. Varför vet jag inte, men det var i alla fall skönt att komma iväg. Tränade inte på gymmet någon gång förra veckan p.g.a. att jag var lite småsjuk och ville hellre känna mig bra till hoppträningen eftersom det var det jag såg fram emot.
Hur som haver, så har jag i alla fall ett nytt gymkort nu. Skönt det! Och jag hoppas att det blir ett bättre pass på onsdag. Alla dagar kan ju inte vara bra, right? 
 
 
Har förresten köpt nya gymkläder! Eller ja byxor, sportbh och en flaska. Så himla skönt med nya prylar, och byxorna är grymt sköna! 

Linn Strelin

Jag har föjt en tjejs blogg i över ett år, tror till och med att det närmar sig två år. Hon är en tjej på 20 år, som bor i Vadstena, gillar att fotar och som precis har börjat studera på journalisthögskolan. Hon är även Sveriges, om inte världens, största Lady Gaga fan - d.v.s. a little monster. Hennes namn är Linn Strelin.
 
Men det är inte det hon är känd för. Hon driver en av landets största hästbloggar. Hon startade bloggen 2010, efter en ridolycka med hennes förra häst Cappuchino. Då hon fick ridförbud i ett halvår. Året efter visade sig att Cappuchnio hade kissings spines, vilket har med ryggen att göra. Han behandlades som gjorde att han var ridbar i ungefär ett år till. Men sen i 2012, så kom det tråkiga beskedet - han var tvungen att avlivas. 
 
Några månader senare så skaffade hon sin nuvarande storhäst Oprah. Hästen som hon tävlar med. De har klarat av mycket och trots att Oprah inte är någon hopphäst i grund och botten, så har de kommit bra bit på vägen. Och om jag inte minns fel så har de tävlat upp till 120 cm. Trots lite motgångar då och då, så finns det ingen tvivlan om att de kommer gå långt i klasserna när de börjar kammar hem nollorna.
 
Utöver dessa två hästar som hon har haft och har, så ha(de)r hon även en ponny, Picasso. En söt liten dam på 11 år. Blev 11 år. Picasso var och är Linns bästa vän. Och det kan man förstå när man har följt bloggen så pass länge. Det finns ingen som kan ta fel på den. Picasso var världens gladaste och den mest livsälskande hästen - som jag förstått det på Linn. Hon älskade att hoppa och kunde gärna busa ihop det när hon kände för det. Flera hopptävlingar har de gjort under de sju åren som Linn har ägt henne. Kärleken som de gav varandra var helt otrolig. Man kände den rakt igenom datorskärmen. Även om Picasso varit en så pass livsnjutare så har det inte alltid varit lätt - hon har nämligen haft problem med sina ben. Hit och dit, dag ut och dag in. Men hon har aldrig velat visa det. Det är ren kärlek till Linn. En känsla av att hon visste att det skulle gå illa ifall hon visade det. 
 
Anledningen till varför jag skriver i dåtid är för att i onsdags kom dagen som inte fick hända. Dagen då Picasso var tvungen att somna in för alltid och fara upp till himmelen. Dagen som till och med jag fasade över. Den kom. Videon som hon la upp med klipp av Picasso (länkar den här nere sen) fick mig att bryta ihop totalt. Känslig som jag är, satt jag här och böla. Det finns inget värre än när ens bästa vän tvingas försvinna. Att alla goda personer/djur ska försvinna innan alla andra, det förstår jag inte. Livet är orättvist. Jag önskar inte ens min värsta fiende detta, för det är så otroligt hemskt. 
 
Jag tycker så otroligt synd om Linn. Två hästar har hon tvingats att låta somna in, varav en var hennes bästa vän. Både hon och Picasso förtjänar så mycket mer. Linn verkar vara en sån underbar person - en person som man inte vill något illa. En person som man önskar allt gott till. Inklusive mig. Önskade så att det skulle finnas så mycket mer att göra för Picasso. Men efter alla veterinärbesök och allt de gjort för henne så fanns det tyvärr inget mer att göra. Jag gråter bara av att skriva detta. 
 
Jag önskar henne all styrka i världen. Och jag vet att hon kommer klara det. Även ifall det kommer ta flera månader. Så kommer hon att klara det. Hela hon är en stark person. Hon har sin familj, sina kompisar, Oprah och flera tusen läsare som stöttar henne. Jag hoppas att hon kommer att fortsätta med bloggen, för även om hennes bästa vän - som även varit en stor del av bloggen i fyra år, så har hon en häst som hon kommer att komma långt med. En häst, som inte bara hon tror på, utan alla hennes läsare. Picasso har varit en stor del av henne men även av oss. Men även Oprah betyder otroligt mycket för oss. Och att få se hur de utvecklas tillsammans är något jag ser fram emot. Jag vill egentligen inte säga "det kommer att bli bättre", för det finns inget som är så jobbigt att höra som det. Men det kommer att bli bättre. Även om det tar månader. Hon kommer alltid att ha ett hål efter henne och det är tillåtet att gråta när som. 
 
Och jag kommer att stötta Linn så gott det går - för hon är en förebild för mig. Och jag vet att hon kommer att klara detta. För jag tror på henne och för att hon är stark. 
 
Bilderna är lånade från hennes blogg.

Mitt hjärta brast

 
Imorgon kommer ett långt inlägg ang. rubriken. Det har inte med mig att göra. Men under hela kvällen har jag grinat - bl.a. av denna låt. Är helt tom i kroppen. Och känslig som jag är så börjar jag gråta bara av tanken. Kika in här imorgon, så hoppas jag att ni också blir lika berörda som mig.

Gymnasiemässan

Mässan idag var grymt roligt! Trots att det inte var så många som hade foto som intresse (som skulle göra så att jag fick prata ännu mer), så var det en rolig upplevelse och en bra övning inför framtiden. Jag var inte heller med några som jag kände, men trots det så kunde jag prata med alla. Vilket är en stor framgång för mig som oftast är väldigt inåt av mig. Hade gärna gjort detta en gång till, men tyvärr blev det bara idag! 
 
Hade som sagt också helst velat ha en dag-tid så att det skulle finnas mer personer på plats. Blev lite långtråkigt där i slutet. Dock är det roligare när föräldrarna är med, eftersom de kommer med många frågor, men jag förstår barnen - det är inte lätt och vi gymnasieelever är skrämmande. Det tyckte jag också. 
 
Jag tog inte så många bilder under själva mässan eftersom jag inte vill stå där med mobilen i handen hela tiden. Det får en dålig uppfattning och ett slappt och tråkigt uttryck. Så tog en selfie här hemma istället. Hur som helst så var det väldigt trevligt och det hade varit roligt att få chansen igen! Hoppas att många elever väljer Munkebäck nu, det är trots allt en väldigt trevlig skola. Utan att överdriva!
 
Körde på mascara och röda läppar idag. Lite matchning med tröjan. Mascara använder jag väldigt sällan just nu, så jag känner mig väldigt uppsminkad när jag väl gör det, haha. 

Prat om veckan

Måndag idag. Den fantastiska måndagen! För min del började den rätt dåligt - igår blev jag nämligen sjuk. Passande för denna veckan, då verkligen allting händer. Idag var det ett stort kulturhistoria prov, gick väl helt okej. Hoppas på ett någorlunda bra betyg i alla fall. Sedan var det lite info inför gymnasiemässan, som jag ska stå på imorgon och prata om skolan. Tyvärr fick jag kvällstiden. Men det blir väl gött det också! 
 
Imorgon är det då gymnasiemässan på kvällen. Men innan det så är det lite engelskaredovisning i grupp om en film vi sett. Eller ja, det är mer diskution än redovisning. Så det håller jag på och skiva nu. På eftermiddagen, vid tolv, kommer jag möta Emelie så ska jag hjälpa henne med körkortsteorin och försöka plugga lite inför provet på onsdagen.
 
Onsdagen börjar med ett prov i religion, som just nu känns helt okej, trots att jag inte läst vartenda ord i boken. Det är inte jättesvårt, så det kommer nog gå bra. Dessutom så kommer jag förbereda mig mentalt inför en två timmar lång lektion i fotohistoria. Så jobbigt - så mental förberedning är ett måste. Hahah. 
 
På torsag är det dags för ett förhör i naturkunskap. Naturkunskap är inte mitt starkaste ämne och speciellt inte när läraren är halvbra/kass. Men det ska väl gå ändå! På eftermiddagen väntas ridning och förhoppningsvis mår jag tillräckligt bra för att rida.
 
På fredag är det redovisning i foto och den känner jag mig faktiskt pepp på att göra, trots att det är inför helklass. Men jag är supernöjd över bilderna och tycker därför att det ska bli roligt att redovisa dem. Det är från streetphotography-upggiften som vi hade. Egentligen var det meningen att vi skulle redovisa i fredags, men det blev framflyttad p.g.a olika saker. Dessutom ska vi ha läst ett x antal sidor till textkommunikationen som är på eftermiddagen. Även det känns helt okej. Och även om det är en lång dag så är det bara att se framemot eftermiddagen/kvällen då det är dags för hoppträning! Terminens första, då jag inte hade så bra ekonomi i början av terminen. Så det ska bli riktigt roligt! Peppa och taggad till 110%.
 
På lördagen så bär det av till Gekås, Ullared för att shoppa lite. De främsta sakerna som står på min lista just nu är; ridbyxor, en till sportBH, underkläder, strumpor, ridstrumpor och förhoppningsvis en ny foundation. Men det beror på pengarna, hehe.
 
Veckan är väldigt fullproppad men det är bara roligt! Hoppas också att jag har tillräckligt med energi till att träna på gymmet också. Då är det på onsdag som det blir av. Det är bara att knapra piller och droga nässpray hela dagen idag och imorgon så ska det nog gå! Jag överlever i alla fall. Träffade även på en kompis jag inte sett på år (känns det som)! Så det var trevligt att stå och prata med honom en stund också. Dock glömde jag fråga honom en grej som jag tänkte på ett tag, men det är bara att skriva ett meddelande till honom! Sen så är det ju inte värsta paniken heller, eftersom det jag ska fråga om sker först i maj nästa år!
 
Nej, nu är det bara att börja plugga. Och hoppas att ni orkade läsa. I och för sig så gör det inget om ni inte gjorde det. Det är lite av en påminnelse till mig själv också. 
 
Bild från spexfotot! 

Bok numero cuatro

Läste nyss ut tredje Harry Potter boken och ska nu börja på bok nummer fyra! Har faktiskt aldrig läst HP-böckerna innan utan det var först i somras som jag började, när jag jobbade på Rossö. Riktigt underhållande och de är riktigt bra. Stor skillnad till filmerna även om de är väldigt lika. You know what I mean. Och även om böckerna ligger på över 500 sidor så är de lättlästa och när man väl har börjat så är man fast. 
 
För övrigt så sov jag sämst i natt, vaknade till och från hela natten och vid fem gav jag upp att försöka sova bra. Så tittade på klipp från idol, spelat spel samt lyssnat på musik. Trots det har det gått väldigt fort, har alltså varit vaken i fyra timmar redan, jisses. Andra saker som händer idag är plugg och en tripp till pappa som fyllt år. 
 
 
750 sidor! Men det blir lätt att läsa ;)

Förbannad

Är så förbannad på mig själv just nu. Skulle egentligen iväg till gymmet och köra ett riktigt hårt benpass, men när jag precis när jag har satt mig på spårvagnen mot gymmet så inser jag att jag har tappat mitt gymkort. Det betyder alltså att jag inte kan åka idag. (eller jo, men orkar inte krångla med allt sånt på en fredagseftermiddag, då jag helst bara vill dit och träna och sen åka hem igen). Jag har med andra ord tappat det någonstans i/runt om min skola idag. SÅ IRRITERANDE. Då jag dessutom för en gångs skulle var riktigt pepp på ett ordentligt benpass. Så på måndag, eller kanske till och med imorgon, får jag åka dit och försöka fixa ett nytt kort. Spärra det jag tappade osv. 
 
Så nu ska jag istället försöka plugga och fokusera på det. En bra sak idag är i alla fall att jag har fått en grupp till gymnasiearbetet. Eller i alla fall en halv grupp. Känns bra och dessutom tror jag att det kommer att bli ett bra projekt ifall vi verkligen försöker och att vi kan enas om samma sak. Vi har lite olika idéer om samma typ av fotografering. Men jag är pepp! 
 
Med tanke på att jag ändå är irriterad över kortet, så orkar jag inte fixa bilder osv. Så därför får ni en låt istället. Zara Larssons - Rooftop. En låt med härligt beat, vilket är perfekt att träna till. Dock är den väldigt upprepande, så det är en nackdel. 

Wanties: skönhet

 
Några produkter jag skulle vilja ha just nu. Min L'Oreal True Match foundation börjar ta slut och velar lite mellan vilken av de olika foundation jag ska köpa nu. Älskar true matchen - täcker otroligt bra och håller bra under dagen. Däremot har jag hört att Infallible återfuktar väldigt bra = passar någon med ganska torr hud, aka mig. Kanske slår till med båda? Nackdel: kostar 170:- styck... 
 
Borsten är från real techniques och det finns inga ansiktsborstar jag tycker är så bra som dem. Så otroligt bekväma, fina och lätt att arbeta med. Hittade faktiskt just den borsten när jag var på stan häromdagen, så funderar på att slå till på en sådan. Blush brush, 120:-. Inte så farligt faktiskt, ungefär det mina borstar kostade som jag köpte i London.
 
Har på senare tid velat ha massvis med olika läppstift/läppennor i olika färger. Speciellt riktigt mörklila - plum. Så. Himla. Snyggt! Så dessa tre är något jag gärna skulle vilja köpa. Orange, mörk lila och knall rosa. Hur underbara färger?! Ett naket ansikte - endast bas och ögonbryn, tillsammans med ett par färgglada läppar. Underbart! 
 
Och sist men inte minst, Rihannas parfym Nude. Har hennes parfym Reb'l Fleur. Älskar den verkligen, men nu börjar den ta slut så skulle gärna vilja köpa denna. Också en helt fantastisk parfym. Har ofta gått och luktat på den när jag har varit i en parfymbutik. Det går inte att undvika. 
 
Men så är det ju det här med pengar. Ekonomin tillåter ju inte det här just nu. Så får nog vänta lite med att köpa allt detta. Ullared nästa vecka och då kanske jag hittar de båda foundation för rimliga priser och då köper jag den/dem!