Balporträtt #1

 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G | felicias balporträtt

Fototräff, Jenny del 2

 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrsutning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G | modell: jenny mršić | MUA: annica strömberg

London dag 2 #2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G | london
 
Var även förbi det stora konstmuseét - där jag såg en hel del streetart. Dessutom var vi även förbi Disney-affären, där jag köpte min Ior-mugg. Och såklart var vi även vid Big Ben och London eye. Hade önskat bättre bilder, men whatever. Har minnena kvar i huvudet. Så himla mäktig var Big Ben, visste han var stor - men aldrig så stor! Fint var det i alla fall. 

3 springturen

Tredje springturen idag och trots att det kändes väldigt skönt så gick allt snett - fötterna gjorde ont, kändes som om jag hade 100x värre benhinneinflammation än vad jag hade för några dagar sedan, jag fick extrem håll och allt var jobbigt. Men utöver det så är det alltid skönt att sticka ut och röra på sig. 
 
Dessutom var jag i Strömstad igår och handlade lite gott. Fem olika choklader - varav jag endast testat en. Den första med nougat. Himla goda för att inte innehålla vanligt socker eller gluten! Dock är det ändå ungefär lika mycket kalorier i en sådan som det är i en vanlig 100g marabou. Chokladen är mest till för de med diabetes. Utöver chokladen så köpte jag även celsius och barer. Tänkte även testa några nya - Raw Bite. Endast frukt och nötter i den (så som jag förstått det som). Så får ge er en recension när jag smakat den. De är med smakerna kokosnöt och spicy lime
 
 
 
 
 
 

Grattis till studenten!

 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G | felicias studentporträtt
 
Några porträtt som vi fotade under mottagningen. Hann endast med några få, då det inte var alls långt kvar innan vi skulle åka hem till Göteborg. Trots det så blev i princip alla bilder riktigt bra. Hon är för fin! Så ännu en gång så vill jag önska dig all lycka till i framtiden och ännu ett stort grattis till studenten fina du 

Fototräff, Jummi del 3

 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G | jummi von minji
 
Ännu några fler bilder på Jummi. Även dem sista. Efter dessa kommer det bilder på Jenny och Felicia. Äntligen! Eller vad säger ni? Gått allt för lång tid sedan bilderna togs (2 månader om jag ska vara exakt). Så nu är det allt på tiden.

Två från idag

 
Var ute med syrran en sväng "tidigare" idag och fotade. Bland annat dessa två! Gillar dem skarpt och det är inte ofta jag gillar bilder på mig själv. Fotade även några bilder till en ny header, men vi får se hur det blir med dem. Och förövrigt, även om jag har kapat av en decimeter av håret så syns det inte. Hahah, vill så gärna klippa av ännu mer, men det får vänta minst ett år till! 

Efter träning

 
 
Kom hem från en härlig powerwalk/jogging-tur och har nyss käkat detta som syns på bilden. En celsius, ett äpple och en bar med smak av mandel och havssalt. Himla gott!
 
Har inte skrivit något än om hur det har gått med träningen. Jag har dock inte kommit gång allt för mycket än eftersom jag jobbar och inte har tid att gå ut och springa. Men under den en och en halv vecka jag har varit här så har jag hunnit med två springturer. Bättre än inget och det känns himla bra! Imorgon ska jag ut igen och likaså på torsdag. Sen får vi se hur det blir när jag jobbar fre-sön. Kanske sticker ut eller så vilar jag. 
 
Hur som helst, så känns det verkligen som om jag börjar komma igång igen och det känns bra.

London dag 2 #1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G | london
 
Enda fördelen med att ha massa dötid på jobbet - jag får äntligen ur tummen och fixar Londonbilderna! Här är dag 2, första delen. Det kommer en andra del någon annan dag i veckan, så håll utkik! 
 
Vad gjorde vi denna dag då? Jo, vi började med att åka till Madame Tussads (?), men eftersom kön var flera mil lång så tog vi tunnelbanan till St. Pancras och King's Cross. Sen gick vi hela vägen därifrån till det stora museét, historiska har jag för mig! (Bilder kommer i andra delen). Och ja, gjorde inte så mycket mer än det. Shppade också en hel del. Och det var även denna dag jag äntligen hittade mina Nike Air Max skor. Bästa! Men just på dessa bilder så vandrade vi bara runt, lite fler ingångde bilder kommer i nästa inlägg. 
 
Härlig dag var det i alla fall och fötterna värkte som bara den efteråt. 

Midsommar

 
 
 
 
Här är lite bilder från min midsommar. Campingen hade sin årliga midsommar"fest" där det bjöds på dans runt stången, lekar för barn och även äggkastar-tävlingen. Den roligaste! Dessutom åt jag sill och potatis, grillade på kvällen och så blev det såklart jordbgubbar med grädde och socker. En gigantisk jordgubbe hittade vi också. 
 
Blev en riktigt mysig midsommar även om vi inte gjorde något speciellt. Hade ni det bra? Gjorde ni något speciellt?

@work

Sitter just nu på jobbet, men det är verkligen hur lugnt som helst. Jobbar dock ett 10-timmars pass idag. Menmen, då får jag tid över till det sista redigeringen av bal-& studentbilder. Superbra ju. Ska även passa på att mejla en eller två bilder till hennes syster också. Sen är det bara att vänta på att få ett tillfälle till att köpa ett kuvert att skicka USB:t i. 
 
Anyways, midsommaren igår var bra. God mat åts och jag chillade mest. Tyvärr var det väldigt kallt, så det var väl en nackdel. Men jag ska ej klaga, hahah. 
 
Okej, känner att inlägget inte har någon struktur överhuvudtaget, så jag avslutar det här med att visa mina snygga brillor jag köpte dagen innan jag åkte hit till Rossö. Trodde aldrig att jag skulle äga ett par runda, men det gör jag nu och jag älskar dem!
Gina Tricot, 79:-/styck

l know, I know

Jag vet att uppateringen varit kass. Men anledningen är camping + inget internet = sämst. Hahah. Nu har vi äntligen fått lite mer mobilt bredband, så jag ska nog klara mig. Ska försöka att fixa lite tidsinställda imorgon då jag är ledig. Men vi får helt enkelt seom jag hinner/orkar/kan. 
 
I alla fall, vad har hänt under dagarna jag inte uppdaterat? Jag har jobbat, njutit av sommarlovet, fotat massvis med solnedgångar, lagad hyfsat god mat, varit i Strömstad, börjat läsa Harry Potter, nästan redigerad färdigt alla bal + studentbilder och massa annat! Varit en väldigt bra första vecka här uppe på Rossö. 
 
Jag har även challenge:at mig själv denna gång. Ska nämligen - fram tills det att jag åker hem (och undantag ifall jag åker till GBG när jag är ledig), fota solnedgångar. Förra året var jag en hajjare på att göra det, så detta år ska jag fota en varje dag. Och när jag är tillbaka i lägenheten hemma i Göteborg så ska jag lägga upp alla och så får ni se. Låter det bra? Hehe.
 
Dessutom är det ju midsommar imorgon, naaajs! Sill och potatis är ju typ det godaste som finns? Dessutom blir det grillat på kvällen. Bättre kan det ej bli. Hur som helst så får jag uppdatera er mer imorgon, annars kommer inlägget bli en mil långt. Så jag hoppas att ni får en bra midsommar ni också och en fortsatt fin sommar! Låter dock som om jag inte kommer uppdatera mer, men det kommer jag så don't worry peeps!
 
En av alla bilder jag redigerade idag. SÅ HIMLA FIN ÄR HON! 

Rossö

ÄNTLIGEN är jag här! Så himla härligt att komma hit, för då vet man verkligen att det är lov - trots att jag ska jobba. Men det är bara hur härligt som helst. Anlände hit strax efter ett och har sedan dess hunnit äta tacos, haft genomgång av nytt bokningsprogram, åkt en sväng in till Strömstad för att handla, suttit ute på berget och även filmat katten. Finns inte så mycket mer att göra idag - ska titta färdigt på ett CSI-avsnitt och därefter blir det sängen. Det väntas lite mer genomgång imorgon runt halv 11. 
 
Anyways, ville bara uppdatera er om att jag lever! Imorgon hoppas jag att det är bättre och då ska jag även sätta mig ner med redigeringen av bal-& studentbilder. 
Ni får en bild på ett "flygplan" jag fotade i onsdags. Passar verkligen till inlägget också! (Lägg märke till ironin..)

Det stora monstret

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + tamron 70-300mm f/4-5,6 | det stora monstret
 
Har nu på morgonen suttit och redigerat bilder från Det stora monstret. Det känns verkligen att motivationen är framme. Men att sitta flera timmar är ingen höjdare, så att redigera balbilderna tar emot lite. Huvudet börjar värka så det är väl dags att gå härifrån. 
 
Anyways, planerna för idag är att träffa Irini. Käka frozen yoghurt och fota. Kanske sätter oss på en uteservering också, om vädret tillåter. Snacka och lite så. Det är helt sjukt, vi började prata igen för några få månader sedan efter att vi inte pratat/träffats på över två år?! Trots det så känns det inte som om vi missat något, så himla härlig! 
 
Trots en väldigt värdelös skolavslutning igår, så känns det som att det blir en bra dag idag, även om vädret är halvkasst. 

En bror, en kamera

 
 
 
En bror. En kamera. Mer än så behövs inte. Kameran jag lånade till Stockholm och konserten passade ju honom perfekt. Hade jag haft kvar min gamla kompaktkamera så hade jag definitivt gett den till honom, min going. Kan ju också tillägga att han är duktig på att fota också. Undrar vem han fått det ifrån? ;)

Två stycken

foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G | balporträtt, felicia
 
Två stycken bilder från fotograferingen. Balporträtt denna gång. Dessa fick hon även smsade till sig då hon ville se. Men resten får hon när jag är färdig med dem. Och likaså ni. I alla fall, vad tycker ni om dessa? :)

Bal-fotografering

Idag stod det balfotografering på schemat. Blev många fina bilder och jag är riktigt nöjd. Hoppas därför att min kusin, min moster och alla andra tycker likadant. Dessutom var hon så himla fin! Längtar extra mycket till nästa år då jag har bal. Åkte dessutom cab tillsammans med henne och hennes kompis samt chaffuören, hehe. Riktigt najs! 
 
I alla fall, ni får ett smakprov idag på hur det såg ut när jag följde med henne under tiden hon gjorde i ordning sig, så resten av bilderna får ni när de har fått bilderna. Ska även göra en annan grej till dem, vad det blir får ni se, hehe ;) På torsdag blir det även lite studentbilder, liknade från idag fast med mössan på dvs. Längtar!
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G | felicia, förberedelse inför bal

Detaljer - Det stora monstret

 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + tamron 70-300mm f/4-5,6 | det stora monstret
 
Här är lite detaljbilder från när jag och Louise var och lyssnade på Det stora monstret i onsdags. Fler bilder kommer, men hinner inte redigera några nu, för nu ska jag ta och spela Bondespelet med familjen. Mys! Så håll utkik på kommande bilder :)

Fem svartvita från Stockholm

 
 
 
 
 
Fem svartvita bilder från Stockholm. Äntligen börjar jag få tillbaka min motivation till att fixa bilder. Så nu hoppas jag att det håller i sig också.
 
Men innan jag kan fokusera helt och hållet på bilder som dessa (London, Miley, Slottis, Det stora monstret etc.) så ska jag fixa färdigt en skoluppgift. Som typ skulle vart färdig i måndags. 
 
Senare idag, eller rättare sagt runt tre, så ska jag till Liseberg igen med Louise. Denna gång för att lyssna på lite olika DJ's. Sex olika på sex timmar. Kommer sannerligen bli fett! Så vänta er bilder därifrån också! 
 
Nu ska jag fortsätta så att det sista skolarbetet kan bli färdigt så att jag slipper fokusera mer på det. Hoppas ni får en trevlig nationaldag as well. Det ska i alla fall jag ha.

Every rose has it's thorn

 
Kan inte sluta lyssna. Så bra.
 
Om jag hinner/orkar så ska jag fixa bilderna och filmerna från konsertern och Stockholm. Gosh, borde sluta lova saker. Bara en del av London bilderna har ju kommit på. Alltså nej, nu får jag skärpa mig. Håller ni inte med?

CD-skivor...

... är underskattat. Allt för många, inkl. mig själv, lyssanr hellre på Spotify istället för att köpa skivor. Men det ska jag ändra på nu och från och med idag (ja, prick på dagen) så ska jag beställa/köpa en skiva varje månad. Eller i alla fall försöka. Nu har jag precis beställt två skivor av Miley Cyrus - Time of our lives och Can't be tamed. Vill också beställa hennes Bangerz Deluxe, men det får vänta till nästa månad. Har ju hennes original, så jag klarar mig! 
 
Andra skivor jag skulle vilja beställa typ nu är: G.I.R.L, Boyz II Men, För livet till döden, Halcyon days etc. Finns många album jag vill ha! Artrave också. Likaså The heist av Macklemore. 
 
Brukar ni lyssna på musik via cdspelare eller lyssnar på hellre från datorn via spotify? :)
 Så hoppas att dessa anländer till mig i veckan, alternativt i början av nästa. Skivan till höger var på väg in till lagret, så håller tummarna för att de kommer snart!