Bästa träningsfrisyren

Inbakad eller utbakad fläta är den absolut trevligaste, finaste och lättaste frisyren att använda när man tränar. När jag tränar på gymmet eller dansar så har jag gärna utbakad fläta och när jag rider så blir det en inbakad för att det ska få plats i hjälmen, hehe. Såklart är en enkel tofs det lättaste att göra, men fläta är mycket finare! Och lite fin vill man väl vara när man tränar, trots att man förhoppningsvis svettas som en gris ;)
Och juste, i söndags gick jag och blev brunett (nästan i alla fall). Ombre! Kunde inte svika mitt blonda hår helt och hållet...

Panda da Panda, del 3 "Black and white"

 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + tamron 70-300mm f/4-5,6 | panda da panda

Träning - 26/9, legday

Datum: 26/9
Tid start: 15:50
Tid slut: 17:05
Motivation: 7 av 10
 
Cardio: speed 5.0-6.5 // incline 0.0-6.4 // 15min + 3min cool down // 1,64km // 118cal
Leg extension: 21,5kg x 12 x 3
Seated leg curl: 24kg x 12 x 3
Seated leg press: 47,5kg x 12 x 3
Hip adduction: 67,5 x 12 x 3
Hip abduction: 65 x 12 x 3
Standing calf: 25kg x 12 x 3
Dual pulley pulldown: 21kg x 12 x 3
Rygglyft: 12 x 2
Nedre mage: 12 x 3
Snea situps: 12 x 2
Vanliga situps på pilatesboll: 12 x 3
 
Kommentar: Träningen idag kändes väldigt bra och jag är nöjd med det jag gjorde! Kunde höja vikterna på hälften av övningarna. Kunde gjort det på alla, men valde att inte göra det p.g.a. vissa saker. Men över lag kändes det väldigt bra. Härlig träningsvärk i ljumskarna, mage och förhoppningsvis benen imorgon. Det känns gött att vara backontrack, efter ett år av on-and-off träning. 
 
En shake slank ner efter träningen - denna gång med mjölk, thank god. Och har nyss ätit toast och druckit juice. Nu ska jag se ifall jag kan följa Idol på datorn eller om jag får vänta tills imorgon för att se det. I vilket fall som helst så kommer det att vara en lugn fredagskväll. I morgon däremot blir det troligtvis lite mer fart, men mer om det imorgon!
Ni får en arkivbild på en väldigt god lunch jag åt för ett tag sedan, mmmh! 

Dagens träning 24/9

Datum: 24/9
Start tid: 16,03
Slut tid: 17.10
Gym: X
Motivation: 9 av 10
 
Cardio: 15min + 3min cool down // 1,55km // incline 0.0-6.5 // speed 5.0-6.0 // 108 kal
Front pulldown: 17,5 x 3 x 12
Seated row: 21,5 x 3 x 12
Triceps press: 25 x 3 x 12
Shoulder press: 5 x 3 x 12
Decline press: 5 x 3 x 12
Snea situps: 3 x 12
Nedre mage: 3 x 12
Situps på pilatesboll: 3 x 12
 
Kommentar: Tycker att passet idag var bra, men väääldigt segt. Kändes knappt som det tog någon tid. Men trots det så kändes det skönt. Lyckades på vissa maskiner öka vikten lite, vilket kändes väldigt bra! Då märks det att man faktiskt tränar och blir stakare. Så det var ett stort plus! Så på fredag blir det ben och jag hoppas att det kommer kännas lika bra. 
 
Försökte mig också på att dricka en proteinshake med vatten, men det var inget för mig. Så hädanefter kommer jag att endast köra på mjölk. Kommer att skriva recension på pulvrena och det så fort jag har testat det ett tag osv. 
 
 
 
Till middag blev det köttgryta med ris samt en celsius! Perfekt. Nu ska jag ägna resten av kvällen till plugg, eller i alla fall någon/några timmar, fram tills min kusin kommer hem i alla fall. 

Fin morgon

 
Det här med att plugga har inte riktigt gått så bra de senaste 2 timmarna. Så det är väl dags att ta sig i kragen och göra det. Det är inte ett dugg jobbigt så borde få färdigt det på en timme - max. Har även fotat lite fler bilder till skoluppgiften så förhoppningsvis så har jag några bilder som min lärare kommer att tycka om!
Blir även att jag hoppar dansen idag då mina kusiner kommer och en av dem har jag inte träffat på evigheter trots att hon faktiskt bor i Göteborg. Så ska laga mat och så ska vi bara ha det trevligt.

Daniel Adams-Ray, del 3 "A little bit overexposed"

 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + tamron 70-300mm f/4-5,6 | daniel adams-ray
 
Fick till en hel del bilder som blev lite överexponerade. Vilket jag älskar! Så himla fint. Dessa är nog mina favorit konsertbilder än så länge. Fick till himla fint ljus osv. Åh. Synd att jag inte fick till det under Panda, menmen. Nästa gång, då jäklar! Vad tycker ni om denna typ av bilder? :)

Street with grain

 
 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 35mm f/1,8G | göteborg
 
I onsdags så var fotoklassen iväg på studiebesök på Hasselbladsmuseét där vi skulle titta på Vivian Maiers bilder. Och därefter har vi fått en fotouppgift som heter "I Vivan Maiers anda", som helt enkelt går ut på att vi ska fota street photography och vara inspirerade av henne. Hon är en helt otrolig fotograf och jag är helt fast i hennes bilder! Ska försöka dra ut dit med någon kompis eller mamma och titta ytterliggare lite till. Så himla fascinerande och helt underbara bilder! 
 
Nu är förstås inte alla bilder här just street photography, men eftersom jag helst inte vill visa de bilder jag ska redovisa i skolan så får ni lite blandad kompott. De flesta bilderna är även i kvadradisk form då det är just hennes signatur, samt att alla bilder är svartvita. Bruset i bilderna är däremot firvilligt då jag kan tycka att det ger bilderna en gammal känsla. Anyways, färgbilder kommer, heh. Har ju helt glömt bort att jag har Mando Diao bilder att visa! Men de kommer upp inom en snar framtid.

Dagens träning 17/9

Motivation: 8 av 10
Träningspartner: Mamma och Linn
Starttid: 18.35
Sluttid: 19.50
 
Cardio: 12 minuter // 1 km // speed 5.0-5.5 // incline 1.6-8.5
Front pulldown: 17.5 x 12 x 3
Seated row: 19kg x 12 x 3
Triceps press: 25kg x 12 x 3
Decline press: 5kg x 12 x 3
Shoulder press: 5kg x 12 x 3
Back extension: 42,5kg x 12 x 3
Rygglyft: kroppsvikt x 12 x 2
Situps/mage: kroppsvikt x 12 x 4
 
Så här såg dagens träning ut och det känns väldigt bra i kroppen nu efteråt! Har tittat färdigt på idol, druckit 200ml proteinshake och ska strax hoppa in i duschen. Därefter blir det att lägga sig och sova. Gått och lagt mig alldeles för sent de senaste dagarna och endast fått 7,5h sömn. Känns inte alls bra! Så nu ska jag börja få tillbaka min 8h sömn igen, mår så mycket bättre då. Anyways, imorgon väntas ridning - vilket jag är riktigt peppad för! Åh, älskar dem små myshästarna! 
Två bilder från i fredags.

Frukost - smoothie

 
Till frukost idag blev det smoothie. Eftersom jag var allt för trött för att fixa något bättre, för att jag inte hann och för att jag ville testa proteinpulvret. Smakde inte så jättemycket av det, men nästa gång blir det förmodligen bättre. Detta är i alla fall ett superenkelt recept och man kan variera det på miljoner olika sätt. Jag använde dock inga mått (förutom pulvret), men här nedanför ser ni på ett ungefär hur mycket jag tog av allt.
 
Recept:
3 msk havregryn
1,5 dl bär
1 skopa (ca 0,5dl) proteinpulver med smak av jordgubb/vit choklad
ca 4-5msk vaniljyoghurt

Paket!

 
 
 
 
 
Idag kom paketet från fitnessguru.se! Kan därför börja med att säga att det var otroligt bra leveranstid. Beställde i lördagskväll och det kom idag vid halv tolv tiden. Riktigt bra! Så det ska dem ha ett stort plus för. För det andra så fick jag även med en proteinbar och ett paket kalorifria nudlar (glömde fota). Så det var också väldigt roligt att få se när man öppnade. 
 
Smakerna jag köpte på pulverna var:
Stor burk: strawberry white chocolate
Små påsarna: mint chocolate, chocolate hazelnut, raspberry white chocolate, pistachio coconut & pineapple. 
 
Är riktigt taggad nu på att testa. Dessutom ska jag också försöka att fixa i ordning lite enkla recept med proteinpulvret och nudlarna ifall någon av er vill testa. Otroligt bra pris var det också: stora burken kostade endast 159:-, finns även dyrare. Påsarna låg mellan 15:- och 19:-. 

Glasögon & favoritbulle

 
nikon d90 + nikkor 18-105mm f/3,5-5,6
 
Här sitter jag med ett par glasögon och min favoritbulle på huvudet och lyssnar på världens bästa männsika - Rihanna. Samtidigt som jag väntar på att lasagnen ska bli färdigt. Försöker också fokusera på att plugga engelska men skrivandet av egen text går helt enkelt före. Men som tur är så har jag hela eftermiddagen framför mig då jag redan har gjort det jag skulle göra idag - rösta. Vilket jag hoppas att alla ni där ute, som fyllt 18 år, gör! Det är faktiskt er skyldighet samt rättighet att göra det.

Fitnessguru.se

Beställt lite från fitnessguru.se nu ikväll. Blev en stor burk med proteinpulver och sedan fem portionspåsar eftersom som hade svårt att bestämma mig för vilken/vilka jag skulle testa. Vilka smaker jag beställt får ni se när dem kommer. Blev dessutom en shaker och en workout log-bok. Perfekt för mig som gillar att anteckna och gärna hålla koll på träning och så. Är riktigt pepp på att få testa dessa produkter och jag hoppas att de smakar gott. 

Känns perfekt att beställa det nu när jag har nytt gymkort och verkligen börjar känna mig taggad av att börja träna igen! Dessutom ska jag försöka hitta nya träningskläder också så att det blir ännu roligare, iihhh. Jag är taggad!!

Två från idag

 
 
Två från idag. Åkte till skolan helt osminkad (bortsett från liiiite lätt ifyllda bryn..) och i träningskläder. Eftersom jag idag också endast hade en lektion så passade jag på så att jag kunde åka till gymmet direkt efteråt. Var i alla fall väldit skönt med osminkat, borde köra på det oftare! Är trots inte rädd för att vara det, snarare så älskar jag det.

Plugg-musik

 
 
 
Lite plugg-musik så här på fredageftermiddag. Har en engelskauppgift som ska in idag och det är väl inte den trevligaste, rätt jobbig faktiskt. Menmen, läser man engelska 7 så får man väl förvänta sig det, haha. Har i alla fall inte så mycket kvar så det ska nog gå rätt bra om jag fokuserar i någon halvtimme/timme till! 
Var på gymmet efter skolan och körde leg-day och det känns. Men skönt var det! Ska se ifall jag får upp ett gym-inlägg lite senare! Längesen jag skrev ett sådant.

Kim Cesarion, del 2 "B&W and green"

 
 
 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + tamron 70-300mm f/4-5,6 | kim cesarion
 
Är såååå besviken på att alla konsertbilder från detta år försvann då många blev väldigt bra! Menmen, tur att några finns kvar här i alla fall.

Bilder från/av skolan

 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 18-105mm f/4,5-5,6 | skolan
 
På grund av dålig inspiration just nu så får ni några bilder av omgivningen runt min skola, samt några bilder på den. Dessa bilder är från ett projekt till skolkatalogen där vi har fått i uppdrag att på olika sätt visa skolan. Vilka bilder som kommer med får ni se när jag har fått skolkatalogen :)

Tre från idag

Studiebesök på Göteborgsposten // Skolfoto // Fika med fina vänner
 
Så kan man sammanfatta veckans första dag. Började med ett studiebesök på GP, där vi fick en rundvandring samt lite information om stället. Om två veckor blir det redovisning. Sen väntade skolfoto och efter skolan drog jag och två kompisar iväg och fikade. Mysigt! Nu väntas middag och sedan Idol-tittande. Lite plugg kanske också hinns med. Hoppas att ni också har haft en fin måndag!

Elliphant, del 2

 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + tamron 70-300mm f/4-5,6 | elliphant

Halvkass bloggning

Bloggningen har inte riktigt legat på topp det senaste, men jag ska försöka bättra mig! Igår var jag upptagen från morgon till kväll - skola, nagelfix, frozen yoghurt med mamma, kusin och bror, tåg till pappa, restaurang, filmmys, sova. Ja, ni förstår ju. I vilket fall som helst så är det väldigt roligt med såna dagar. 
 
Och det jag skulle göra igår var att fixa mina naglar hos min kusin som går en nagelterapeut-kurs här i Göteborg. Och hon är verkligen hur duktig som helst och jag är såååå nöjd! Har tidigare gjort gelenaglar hos henne när hon var egenlärd men nu gör hon akrylnaglar istället eftersom det är det de lär ut på kursen. Och trots att hon bor utanför Karlstad så ska jag, så ofta jag kan, åka upp och fixa mina naglar hos henne. 
 
 
Vinröd/mörkröda naglar och en nagel med inborstat glitter. 

Tired

Riktigt trött är jag och det är faktiskt första gången denna vecka om jag känner mig så här. Vet inte vad det kan bero på eftersom jag inte gjort något speciellt ansträngande? Anyways, ridning var det idag och jag hade lilla Akka. Supergo liten tös! Gick riktigt bra också så jag är nöjd. Ska nu kolla lite bloggar innan jag hoppar in i duschen. Vid nio blir det "Hela Sverige bakar" samt lite glass. 
 
Imorgon väntas roliga grejer, men vad det blir får ni vänta och se! 
Ni får en arktivbild från en fin solnedgång i början av juli någon gång.

Elliphant, del 1

 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + tamron 70-300mm f/4-5,6 + nikkor 18-105mm f/4,5-5,6 | elliphant
 
Några bilder från Elliphants uppträdande i Helsingborg. Första gången jag hörde hennes låtar och riktigt bra var hon! Även om hon allt var lite udda när det kom till att prata inför publiken, tyckte inte riktigt alltid om hur hon pratade och vad hon sa. Menmen, kanske var hon aninen påverkad då hon faktiskt drack på scen? Hahah, nej. Men hennes musik var grym och det var väl det viktigaste!

Helsingborg

Ett välmående senare och två konserter rikare. I fredags så var jag och Louise i Helsingborg för en liten roadtrip! Riktigt mysigt var det! Tanken var att hinna ner till Panda da Pandas uppträdande, men efter lite förseningar så missade vi honom tyvärr. Men inte deppade vi för det när vi fick ett grymt uppträdande av Mando Diao. Och vi hann även se Elliphant. Så vid klockan fyra på lördag morgon låg jag i sängen igen för att sova. Och det har ju satt sina spår. Vaknade förkyld på fredagmorgon och halvt febrig på lördagmorgon. I söndags mådde jag bättre, men fortfarande inte helt 100. Idag däremot mår jag bra bortsett från lite kliande hosta och nästäppa. Men det var helt klart värt det! Riktigt roligt var det och en sådan sak måste göras om. 
 
Så för ovanligheternas skull så får ni en film! Lite roligt så där med variation, right? Bilder från Elliphant och Mando Diao kommer att komma upp här i dagarna :) Likaså resten av Daniel Adams-Ray, Panda och Kim Cesarion! 

Lunch 2/9

 
 
 
Märks det att jag gillar tonfisk? Märkte nu att de senaste lunchbilderna jag lagt upp har innehållt just tonfisk. Men vad gör det? Jag älskar det! Så här blev i alla fall min lunch idag, då jag slutar 10.50 på tisdagar så får vi se ifall jag äter i bamba eller åker hem och äter något med tonfisk i (skämt åsido). Nej, det blir nog lite variat! Både skolmat och hemmamat. 
 
Anyways, blev väldigt mätt på detta och det är ju det som räknas! Så har faktiskt inte behövt äta något efter detta, tur det. Till middag blir det skink-& ostsås med pasta. Mums! 

Face of the day

 
 
Sitter just nu i soffan och har precis tittat klart på en Disneyfilm samtidigt som jag ätit en supergod lunch! (Bild på det kommer upp ikväll). Och nu ska jag ta och göra en färdig en engelskauppgift som ska vara klar ikväll. Är nästan helt färdig då jag gjorde det mesta under lektionen. Gjorde även färdigt svenskatalet idag, med andra ord pratade färdigt det på lektionen och det gick väl helt okej! Det är dessutom en uppgift som passar även här - så funderar på att lägga upp den. Det är ett ämne jag gillar väldigt mycket och som ni också märkt. Så jag tror inte att ni skulle bli besvikna. 
 
Nej, nu får jag ta och börja så att jag blir färdig. Ska dessutom läsa NK-grej och göra någon uppgift till det. Samt börja lite på en historialäxa. Så det är en del att göra!

Två låtar