Skagen del III: promenad till centrum

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag)
utrustning: nikon d90 + nikkor 18-105mm f/3.5-4.5 & nikkor 50mm f/1,8G
promenad från grenen in till centrum

Banan och jordgubbsmoothie

 
 
Superenkel smoothie som endast innehöll tre ingredienser. Jorgubb, banan och mjölk som resulterade i en väldigt fluffig och slät smoothie. 

Skagen del II: bussresa & grenen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag)
utrustning: nikon d90 + nikkor 18-105mm f/3.5-4.5
bussresa & grenen
 
Efter en tre timmars lång båtresa skulle bussen hämta upp oss vid terminalen, men tydligen hade de glömt av vår beställning så vi stod i ca 30-40 min innan bussen kom. Och då väntade en 40-45 minuter lång tur in till Skagen och Grenen. Tyvärr började det ösregna när vi var halvvägs till Grenen (video kommer att komma!) så det var väldigt synd det. Och vågorna slog inte heller upp så mycket som jag hade hoppats. Men nu har jag varit där i alla fall. 
 
Tror det kommer att komma upp 4 stycken delar till med bilder och sedan ett inlägg med filmen. Ska försöka påbörja den på söndag! :)

Balporträtt; Felicia

 
 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag)
utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G
modell: felicia
 
Felicia kom över för att fixa sitt hår hos min kusin Felicia. Efter det så åkte vi ut för att fota riktiga balporträtt på varandra, innan vi begav oss vidare för att träffa klassen. Dessa bilder blev de jag fotade på Felicia och jag blev riktigt nöjd! Hur fin är hon inte?!

Prom through my phone

 
Igår var det bal. Min alldeles egen bal. Helt sjukt vad fort tiden har gått. Minns när jag i ettan längtade till studentbalen och tyckte att det var länge kvar. Igår skedde det och det var nog en av de bästa kvällarna jag varit med om. Att få klä upp sig, fixa håret, sminka sig och bara vara helt underbart fin. Det var glädje det. Och att se alla andra lika uppklädda. Hade det inte varit att jag lagt väldigt mycket tid på sminkningen så hade jag fällt en tår.
 
En fördrink på Clarion Hotel Posts balkong och sedan en trerättersmiddag inne i de fina lokalerna slutade med lite efterfest Trädgårn'. Det går verkligen inte att förklara i ord hur underbart allting var. Men jag kan säga en sak, när de spelade upp videon med hälsningar från lärare, då insåg jag att det inte är långt kvar. Och balen var också ett tecken på att jag snart inte kommer gå kvar på Munkebäck. Det är sorgligt.

Skagen del I: resan dit

I onsdags var jag och ett tjugotal andra fotointresserade iväg till Skagen. Det var en väldigt rolig tripp och det blev många bra bilder! Så istället för att ni ska få ytterligare fler matbilder så kommer det komma upp lite bilder därifrån osv. Dessutom är det bal imorgon, så då kommer ni få lite balporträtt! Så taggad! 
 
Men nej, här har ni lite bilder från båtturen dit. Drack god smoothie (som dock ser extremt oaptitlig ut), åt goda och nyttiga kokoschips, tittade på folk som spelade och spelade kort. Det kan sammanfatta resan dit.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag)
utrustning: nikon d90 + nikkor 18-105mm f/3.5-4.5
stena line

Mat till Skagen

 
På onsdag, om två dagar, åker jag och flera andra från fotoklasserna till Skagen över dagen. Och som vanligt så ska man ha med sig lite mat, vilket det ofta brukar vara när man ska på skolresor osv. I vilket fall, så var jag iväg till affären förut för att köpa lite gott. Päronjuice, smoothie, vindruvor, choklad (lite lyx) och kokoschips! Kokoschipsen har jag aldrig smakat förut, men är ju ett stort fan av kokos så har stora förväntningar på dessa! :) Någon som smakat, i så fall vad tycker du om dem?

Hallon & ananas

 
 
Borde faktiskt ta och uppgradera mina smoothies. Dvs. att göra smoothiebowls eller liknanade. Men den här gjorde jag för ett tag sedan; mjölk, banan, hallon och konserverad ananas. Egentligen hade jag velat ha färsk, men hade inte det hemma för tillfället. Oavsett vad så var den väldigt god.

Äggmacka och smoothie

 
 
Det var så längesedan jag åt äggmacka och därför kände jag för att lyxa till det lite med äggmackor med majonäs och dill på samt en hallonsmoothie. Riktigt gott må jag säga! Det var ett bra tag sedan jag åt en riktigt god frukost, just för att min inspiration till frukost helt försvunnit. Menmen, det är väl för att det är mycket med skolan. Den är nog tillbaka snart!

Kamera...

 
... tårta. På min student har jag beställt en kameratårta. Så för någon helg sedan blev det lite övning, men även om jag inte är någon tårtexpert så tycker jag att denna blev väldigt bra! Väldigt bra för att vara första gången och amatör. Innuti är det sockerkaksbotten, blåbär, hallon och marzánkräm. Det svarta är mandelmassa och texten är gjord med kristyr. 
 
Förövrigt är det tre veckor kvar tills jag tar studenten! Arh, kan inte förstå att jag faktiskt tar studenten detta år. Är så taggad!

Ananas/mango/kiwi

 
 
En väldigt god smoothie, som tyvärr inte var så god efter ett tag. Vilket helt berodde på att ananasen var lite dålig. Men med färsk ananas så är denna perfekt! Så ska definitivt göra den fler gånger, men kanske skippa kiwin. Då den tar lite övertaget, men tycker definitivt att ni ska prova denna! Ananas, mango, kiwi, banan och mjölk är det enda som behövs.

Middag

 
 
Behöver jag ens förklara? Rena, rama himlen.

Mango & kiwi

 
Var iväg och köpte frukt förra veckan till mitt fria arbete i foto 3. Och eftersom kiwisarna hade mognat, så passade jag på att göra smoothie av det. Det resulterade därför i en mango & kiwismoothie. Lika krämig, slät och luftig som alla andra smoothies jag har gjort det senaste. 

Någon smoothie med jordgubbe i

 
 
Minns inte riktigt vad det var i denna smoothie. Men titta bara på vilka fina färger! Så somrigt. 

Två jobbiga träningspass

Från igår // Selfie efter gymmet // Nytestande av drickkvarg
 
Har börjat återfå motivationen till träningen igen - äntligen! Men jag tror jag vet anledningen till varför den dalade, men det känns mycket bättre nu när jag tränar själv. I vilket fall, igår blev det ett svettigt och brännande biceps/triceps-pass och idag ett riktigt svettigt benpass. Kommer dock inte riktigt ihåg vad det var jag tränade, heheh. Men vet i alla fall att jag höjde en hel del vikter och det känns i armarna. Längesedan jag kände en sådan skön träningsvärk i armarna. Hoppas att jag får en lika skön träningsvärk även i benen imorgon.
 
Nu sitter jag här med en skål yoghurt med lite branflakes i. Ska fortsätta att titta på min nya favoritserie Arrow innan jag ska hoppa in i duschen och sedan lägga mig. Har förresten fått tillbaka min dator nu. Så skönt att ha en helt fungerande dator igen. 

Julia testar: Celsius päron

 
 
Har varit taggad över att få smaka på denna sedan jag fick veta att den skulle komma. Gillar alla drycker som innehåller päron (cider, nocco, loka, bonaqua etc) och hade därför höga förväntningar på denna. Har hört både ris och ros, men överlag endast positiva åsikter om den. 
 
Hur som haver, så hittade jag denna på en hälsobutik på Frölunda torg när jag var där sist (efter mycket letande i vanliga matbutiker), och kunde därför inte motstå att köpa den trots 29 kronor (!!!!!). Tack och lov blev jag inte besviken utan denna har verkligen blivit min nya favorit! 
 
+ Smakde verkligen päron, påminde lite om både päronsplit och päroncider!
+ Inte så värst mycket smak av sötningsmedel, som t.ex. cola-smaken har.
- Att den kostade så pass mycket i en hälsobutik. Dock är priset 20 kr i vanlig matbutik.
 
Så denna kommer jag definitivt köpa fler gånger. Tack och lov har den äntligen kommit till Willys här där jag bor. Gissa vem som kommer köpa den nu? 

Blackberry, strawberry and mangosmoothie

 
 
Har fått till en sådan bra kombination nu av banan och mjölk. Mycket bättre än yoghurt. Den blir verkligen så krämig! Som rubriken säger, så innehåller denna björnbär, mango och jordgubb.

Through my phone

Fint vår väder vid skolan // Friluftsdag runt Skatås i spöregn // Åkte dubbeldäckare hem från Borås
 
 Klädnypor, det var roligt det! // Födelsedagsfirande för faster // Bussåkande
 
 Obligatorisk gymselfie // Favoritövningen för rygg // Ryggpass
 
 Träningsskor (görskönt att träna utan!!) // Haft på mig lite vårkläder, favorit playsuit // Middag på Pinchos
 
Sweet 'n' sour drink // Tapas på Pinchos // Biomys med mamma och syster
 
 Testande av nya Lokan // Övning inför studenttårta // Selfie
 
För att få upp bloggandet så ska jag, från och med nu, lägga upp ett inlägg varje vecka med hur det har sett ut genom min telefon. Vardagsbilder helt enkelt. Tycker själv om att titta på andra personer som lägger upp liknande såndana här inlägg, askul verkligen! Så hoppas att ni också tycker om det.
 
Har hänt en hel del denna vecka. Nu väntas ytterligare en vecka med lite olika saker. Ska skicka tillbaka ett par skor, väntar också på ett paket med lite balsaker och så är det såklart lite plugg samt några redovisningar. Men det blir chill det med!