Datorn är tillbaka!

Datorn är äntligen tillbaka. Eller ja, den var egentligen färdig samma dag, men hämtade den igår innan jag stack iväg. Vad jag gjorde får ni veta i ett annat inlägg. Så jag har nu under en halvtimme, en timme försökt fixa den så att den känns mer som min. Fixat bokmärken på internet, post-it-lappar, installerat spotify osvosv. Ska strax byta om samtidigt som jag ska se om jag har lagt till några mappar från 2014 till min externa. Trots att Miley, Snoop Dogg, London, solnedgångarna, övriga sommarbilder, fototräffsbilderna på Felicia mm. har försvunnit så är jag rätt okej med tanken nu. Sånt händer och det är trots allt bara bilder! Det är minnena som räknas. Men givetvis så är jag fortfarande ledsen över det! 
 
Förövrigt så är jag sjuk och ska försöka att bara slappa idag. Ska fixa färdigt en svenska uppgift och redigera lite bilder. Till det får det bli lite ballerinakex och fanta - det är okej att tycka synd om mig själv. Men godis har jag faktiskt slutat med, likaså läsk! Bortsett från idag då. Hehhe.
 
Anyways, ville bara ge en snabb update. Mer uppdatering får ni senare. I'm back on track! 
 
Ni får en fin bild på min kusin! Även dessa bilder är borta. Tack och lov att hon har fått alla! :)

Min värsta mardröm...

... har precis utspelats sig. Min dator kraschade när jag skulle uppdatera den och det finns ingenting som kan rädda bilderna. Nästan 8 månader av minnen försvinner. Gråter floder.

Uppdaterar därför mer när jag känner för det. Detta fick verkligen inte hända. Mitt hjärta har brustit.

First day of school

Hade tänkt skriva ett inlägg igår om hur jag kände för skolstarten, men det sket sig då jag åkte iväg med pappa och åt. Så Blev allt för sent att publicera något sådant - med tanke på att jag inte ens hade skrivit färdigt det.
 
Anyways, idag var första skoldagen. Hur känns det då? Jodå, det känns helt okej. Bortsett från tidiga mornar och prov och allt sånt så känns det bra. Bra att få rutiner igen och att slippa sitta inomhus och ruttna - som jag gjort väldigt mycket nu under lovet. Sen har vi fått nya studiehandledare och det känns faktiskt inte alls bra. Har fått dåliga vibbar av en av dem och den andra tycker jag bara känns, ja jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Är i alla fall väldigt besviken över att vi var tvungna att byta då jag faktiskt gillade min förra! Trots att hans MSK-lektioner var ett rent helvete, hahah. 
 
Menmen, utöver det så kommer jag att ha min gamla engelskalärare (och studiehandledare!) som jag hade i ettan i min engelska 7-kurs. Så det är en stor tumme upp! Så lite lycka blev det allt. Gillar henne skarpt och hon är verkligen jättetrevlig. Nu ser jag nästan fram emot engelskalektionerna. Hahah. 
 
Tog en powernap en stund efter att jag kom hem. Och efter det fick jag lust att sminka mig. Då blev det denna - inspiration från Linda Hallberg. Har gjort denna en gång tidigare och då lite bättre och lite finare, men då hade jag visserligen en pictutorial. Nu utgick jag från minne. 
 
 
 
Vad tycker ni? 

Förövrigt om jag orkar/känner för det så tänker jag spela in en video imorgon. Funderar på TMI-tag, en sminkvideo eller bara berätta lite om mina planer för skolan, träning och kost - hur jag ser på det och vad jag hade för planer/mål med det. Låter det bra? 

Panda da Panda, del 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + tamron 70-300mm f/4-5,6 | panda da panda

Kim Cesarion, del 1

 
 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + tamron 70-300mm f/4-5,6 | kim cesarion
 
Kim's konsert var väl en blandning mellan Linda Pira och Daniel Adams-Ray. Lite fart men inte så pass mycket att folk sjöng med eller dansade. Visserligen är ju inte hans genre dansmusik. Så som Panda eller Linda pira är. Anyways så var det ändå bra stämning och det var en hel del folk där. Även om det dröjde ett bra tag innan folk faktiskt kom. Men jag ska ju inte neka att han är charmig och har en helt otroligt sångröst! Det är synd att fler faktiskt inte tar sig tid att lyssna på honom, för bra det är han. 
 
Några saker som var plus i kanten var när han äntligen tog av sig solbrillorna så att man faktiskt fick se hans ögon. När han hoppade ner från scenen och stod vid staketet och när han slutade ha på sig sin konstym - i alla fall kavajen. Sen när han sjöng Undressed så fick han ju igång hela publiken, även det ett stort plus! 
 
Vad var minus då? Jo att publiken var allt för sega, tråkiga och inte så aktiva. Ja, vissa var det men jag önskade att fler faktiskt var det. Sen var jag väl inte ett jättestort fan när han tog dem höga tonerna och inte la av förrän flera (vad det kändes som) minuter. Blev lite tråkigt i längden faktiskt. Sen är han ju riktigt haj på dem också, så det är ju inte det. Det blev bara lite mycket och det gjorde det lite jobbigt när man stod så nära. 
 
Men utöver det så var han riktigt bra! Jag ångrar inte alls att jag gick, trots att jag endast hört fyra låtar av honom. Men har man velat se honom live i över ett år så får man faktiskt ta och gå och se honom. Så det så. Så nu kan jag pricka av det från listan as well. 

En frukost och en lunch

 
 
Min frukost och lunch som jag åt igår. Till frukost blev det; vaniljyoghurt med specialflingor, hallon och blåbär, en ostmacka och ett glas juice. Till lunch ville jag göra något mättande då jag precis hade varit på gymmet. Så då blev det en tonfisksallad gjord på: pasta, majonnäs, turkiskyoghurt, tonfisk, tomat, gurka och majs. Kryddor; peppar, salt och oregano. Älskar sån här kletsallad. Mättande, enkelt och supergott! 
Till middag blev det tonfiskpaj, men struntade i kameran då jag åt tillsammans med familjen. 

Daniel Adams-Ray, del 2

 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + tamron 70-300mm f/4-5,6 | daniel adams-ray

Purple lips

 
 
 
 
Var tvungen att testa fjärrutlösaren även idag! Egentligen hade jag en helt annan idé till sminkningen, men eftersom jag började ca 1,5h innan jag skulle iväg till stallet så fick det bli lite nedtonat med endast lila läppar. Så att det skulle bli lätt att bara tvätta av innan jag gick iväg. Förövrigt så har jag blivit inspirerad av Linda Hallberg - som rockar lila läppar! 
 
Läppstiftet fixade jag med ett lila geleyeliner. Kommer fixa en annan sminkning med det. Så fler självporträtt kommer att komma inom kort. Ska bli så roligt att börja fota det igen och på riktigt denna gång. 
 
Dessutom är det endast fönsterljus som jag använt här. Riktigt gött måste jag säga. Nästa gång blir det förhoppningsvis helkroppsbilder. Tror faktiskt inte att jag tagit en enda helkroppsbild på mig själv till självporträtt...

Panda da Panda, del 1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + tamron 70-300mm f/4-5,6 | panda da panda
 
Några bilder från Panda da Pandas konsert, fler kommer. Så, hur var denna konsert då? Den bästa av alla fyra jag gick på under kulturkalaset. Publiken var med redan från början. Alla dansade, sjöng med och kaosade (på ett bra sätt). Det var sån himla bra känlsa och så himla roligt att så många faktiskt var med. Inte alls så tråkiga och bara stod det, utan det var fullt ös. Panda själv gick in i sin egna bubbla och gjorde det han skulle samtidigt som han fick med publiken i det. Han har ju ett litet speciellt scennummer - men jag älskar det! Likaså resten av publiken. Panda är verkligen ensam om sin grej, så himla underbar verkligen. Rösten, musiken, texterna, hela han. Nej, detta var verkligen en superbra konsert! Och att vi kom nästan längst fram gör det ju inte sämre precis.
 
Jag tror faktiskt inte att jag har något negativt alls om detta. Kanske att vissa i publiken inte alls kan behärska sig. Knuffas och allt sånt. Men precis som alltid så får man ta det, det är trots allt ganska trångt längst fram. Sen var väl vissa inte allt för nyktra, vilket också är lite synd. Som tur var så var det inte så många som faktiskt var påverkade. Tack och lov. 
 
Detta var alltså en av de bästa konserter jag varit på (vad gäller gratiskonsertet, te.x. kulturkalaset där jag spenderat många år). På första plats kommer Maskinen, som jag såg för två år sedan på Götaplatsen. Andra plats Panda och tredje Movits!. Himla bra människor det där som levererar med en gång. Dem drar inte ut på att få med publiken utan kör igång med det så fort de kliver ut på scenen. Vilket jag tycker är väldigt viktigt. Och sen att publiken ger respons på det och inte heller väntar med att go all in. Utan faktiskt är med och "stöttar" artisten med en gång, vilket publiken har gjort under dessa tre tillfällen. 
 
Bilderna då, nja. Kunde blivit mycket bättre! Men kameran hade knappt något batteri och jag gjorde inga större ändringar i bilderna - därav blev väldigt många bilder alldeles för mörka. Men tacka Camera Raw. Räddaren i nöden. 

Presenter till kameran

 
batteri från phottix, 299:- // fjärrutlösare, 199:-
 
Åkte till Scandinavian photo efter att jag hade varit med Emelie på körskolan och följt med när hon kört. Riktigt roligt! Träffade ju även min gamla körlärare (som nu är hennes), så det var roligt att prata med henne. I vilket fall som helst så hade jag lite problem med att veta vilket av dessa två jag ville ha då jag hade sett Nikons egna batterier för över 600 spänn. Men när jag såg denna billiga varianten så slog jag till - vilket också gjorde att jag äntligen kunde köpa en fjärrkontroll också. 
 
Även om Phottix är en billigare variant så måste jag säga att jag är riktigt nöjd över deras produkter ändå. Mitt kameragrepp är från dem och jag är mer än nöjd över det! Så batteriet är nog inte heller någon besvikelse. Just nu är det på laddning och det är väl först nästa vecka jag verkligen kan se ifall det är bra eller inte. 
 
Anyways, här är en testbild jag tog förut för att se hur fjärrkontrollen fungerade! Lite knepigt var det allt, men jag lär mig så småningom. 

Linda Pira, del 2

 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + tamron 70-300mm f/4-5,6 | linda pira
 
Ännu några fler bilder! Blått och rosa denna gång. Konsertbilder blir verkligen x100 bättre med rök och ljus. Mmm, I love! 

Frukost

 
Smoothie med vaniljyoghurt, hallon och banan // mackor med leverpastej och smörgåsgurka
 
Har tittat på två avsnitt av Orange is the new black samtidigt som jag ätit denna smarriga frukost. Nu lyssnar jag på Panda och ska alldeles strax byta om till träningskläder och åka iväg till gymmet. Känner verkligen att det är dags att göra det. Kommer antagligen fokusera på hela kroppen, men jag uppdaterar er sen om min träning. 

Daniel Adams-Ray, del 1

 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 70-300mm f/4-5,6 | daniel adams-ray
 
I tisdags var jag och såg Daniel Adams-Ray. Nästan som på Linda Pira så hade jag inte hört speciellt många låtar. Men roligt var det i alla fall! Och när det väl kom en låt jag kunde så sjöng jag med. Dansa gjorde jag nästan hela tiden - inte som på Panda, men lite dans blev det allt. 
 
Hur var det annars då? Jodå, publiken var mycket bättre här än vad det var dagen innan under Lindas konsert. Och trots att det kom två rejäla regnskurar under den timmen så var det en trogen publik som stod där. Vilket jag tycker är väldigt roligt. Regn ska inte få förstöra ett bra uppträdande. Hans låtval var också väldigt bra och han fick igång publiken nästan med en gång. Vilket är väldigt viktigt, annars kan det nästan kvitta. Det var roligt också att han hade med låten "Mister Cool" som han och Oskar Linnros skrev/sjöng när de hade gruppen Snook. Också en av de låtar jag faktiskt kunde. 
 
I alla fall, konserten var väldigt bra och jag har faktiskt inget negativt om det. Förutom vissa människor som inte alltid tänker på att det är massa andra människor runt om. Men så är det nästan på varenda konsert, så det är onödigt att ta upp. Jag är i alla fall glad att jag gick, trots att jag knappt kunde några låtar. Dessutom blev bilderna HUR BRA som helst. I'm in loooove.

Planer för dagen

Planerna är rätt så enkla idag - stanna hemma. Trots att jag älskar att vara ute och vara spontan. Att ha roligt ute på stan helt enkelt. Så måste jag ta någon dag då och då som jag bara är hemma. Idag är en sådan dag. 
 
Så vad ska jag hitta på när jag är hemma? Hade tänkt fixa lite fler konsertbilder, kanske rensa bland alla mappar. Försöka att städa lite och sen får vi se vad jag gör mer. 
 
Igår var jag ju som sagt på Kim Cesarion. Han är verkligen en mästare på att sjunga, grymt var det! Men som sagt, skriver om hans konsert i ett enskilt inlägg med bilder. Som jag kommer göra med alla.
 
Anyways, ville bara uppdatera lite. Här kommer en grym låt från Panda. Artisten som just nu går på repeat här hos mig. Helt sinnes vad bra han är!

Linda Pira, del 1

 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + tamron 70-300mm f/4-5,6 | linda pira ft. stor
 
I tisdags så var jag iväg och såg Linda Pira ft. Stor. Första gången jag faktiskt lyssnade på hennes låtar och jag kan ju inte neka att hon är grym - för det är hon verkligen! Likaså uppträdandet, båda hade mycket energi och försökte verkligen få igång publiken. Tyvärr var väl inte dem (vi) så bra på det. Väldigt slappa må jag säga. Hade jag kunnat låtarna och så, så hade jag definitivt varit mer på hugget och sjungt/dansat med. Men tyvärr kunde jag inte det.
 
Det var väl mer mot slutet som publiken faktiskt engagerade sig. Vilket blev ett litet, pyttelitet plus i kanten. Hon är trots allt hiphopare/rappare så att dansa till hennes musik borde inte vara ett problem. Sen så diggar jag hennes tatuering. Riktigt, riktigt snygg! 
 
En till del med bilder härifrån kommer att dyka upp inom kort. Kanske blandar någon annan artist emellan, vi får helt enkelt se. Sen kanske det inte är de bästa bilderna, lite ringrostig är jag trots allt fortfarande! Längesedan jag fotade konsert och även i mörker. Argh, även fotandet verkar vara en färskvara...

Uppdatering kommer att ske

Har nu börjat fota igen. Äntligen! Eller i alla fall konserter. I tisdags - Linda Pira ft. Stor. Onsdags - Daniel Adams-Ray. Igår - Panda da Panda. Idag - Kim Cesarion och imorgon eventuellt Linnea Henriksson. Har bilder från alla än så länge och den bästa har varit Panda. Kan leva på den konserten ett bra tag! Kommer skriva lite mer om varje konsert i enskilda inlägg. 
 
Imorse var jag även och fixade naglarna hos min kusin som går en nagelkurs här i Göteborg. Riktigt roligt! Så om tre veckor är det akryl naglar som gäller. Riktigt spänd på det och det ska bli så roligt! Hon är ju så duktig också. Dessutom när jag åkte hem så var Miriam Bryant på vagnen. Blev ganska chockad faktiskt när jag stod precis bredvid henne ett tag. Haha, så kan det gå. 
 
Om en och en halv vecka så börjar ju skolan igen. Har både ångest och en peppande känsla av det. Skönt att komma in i rutiner igen och att det faktiskt är studentår! Men samtidigt så är jag inte så taggad på alla lektioner, prov, läxor osv. Såklart ska det bli roligt att träffa alla kompisar igen! 
 
Många nya kläder och prylar har inhandlads under tiden jag har varit borta, så en hel del pengar har spenderats...