Update

Det var ett tag sedan nu! Men anledningen till att uppdateringen legat lite nere är för att jag för tillfället inte har min egna dator. Den slutade fungera förra veckan, så fick lämna in den. Förhoppningsvis får jag den på måndag! Så nu har jag en lånedator och jag vill inte riktigt ladda över bilder och så till den. Känns lite risky. Men jag kommer att komma tillbaka snart! Har lite nya smoothies och andra frukostar på G, samt lite naturbilder. 
 
Stay tuned, puss
 
Arkivbild. Han blir bara bättre och bättre på ridningen, stolt syster

En promenad runt dammen

 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag)
utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G
slättadamm
 
I lördags gick jag och mamma en promenad runt dammen och därför passade jag på att ta med kameran. Var ett bra tag sedan jag fotograferade och det kändes verkligen. Kände mig litegrann som en nybörjare, men förhoppningsvis släpper det så att jag återgår till mitt normala fotograferande igen.

Through my phone

Moon Thai och bio med fina vänner // Fikapaus på Ullared
 
 Stretching på gymmet // Essentials // Obligatorisk gymselfie
 
 Våren är här! // Selma // Vivan Maier inspirerat självporträtt
 
 Vätska behövs // Selma igen // Jag idag på ledig dag
 
Lite så här har det sett ut de senaste dagarna/veckorna. Så skönt att våren och sommaren äntligen är här igen. Vilket detta år innebär bal och student. Argh, tiden har gått så fort att jag inte hinner med! Men jag längtar samtidigt så otroligt mycket till det. Kanske lägger upp lite snapshot/sneak-a-peak bilder på vad jag kan tänkas ha på studenten/balen? Who knows. 

Sommarsmoothie

 
 
 
En enkel och superfräsch hallonsmoothie som jag gjorde för ett tag sedan. Färgerna, ljuset och smaken fick mig verkligen att tänka på sommaren. Vad jag längtar! Göra massvis med smoothies med färska bär, åhh. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad jag använde i denna, men gissar att det var hallon, havregryn, banan och vaniljyoghurt.

Mellanmål

 
Ja, det är en smoothie. Smoothies are simple the best thing ever. Speciellt med hallon! Argh, matorgasm på hög nivå. Nu: iväg till gymmet för ett arm/rygg/mag-pass! Jag är taggad.

Lite update

Halloj! Längesedan man hörde av sig. Men i onsdags, efter trippen till Ullared, fick jag hög feber och mådde askasst. Så under tre, fyra dagar låg jag endast i sängen eller soffan, utan dator (visserligen med TV). Så det är förklaringen till uppdateringen. I söndags mådde jag dock bättre, likaså igår, men kände ändå inte för att sitta alltför länge vid datorn. Var endast lite skolarbete jag var tvungen att göra.
 
Nu mår jag bra igen. I skolan idag stod det 4h nationellt prov och på kvällsschemat en timme dans. Första träningspasset på en vecka, så skönt! Visserligen kände jag mig inte helt fit4fight vad gäller att springa/dansa/flänga runt, men whatevs. Dansen måste sitta! Endast en månad kvar till uppvisningen.
 
Anyways, ville bara uppdatera lite. Imorgon börjar jag ett, vilket betyder sovmorgon! Får se ifall jag hittar på någon spännande frukost. Vi hörs i alla fall, förhoppningsvis får jag snart upp fotosuget igen. Saknar fotograferandet sååå mycket! 
 
En bild från januari! En av mina favorit självporträtts-fotograferingar faktiskt.

Träning - armar

 
 
Igår stod det armar på träningsschemat. Triceps, biceps och bröst blev det. Så småningom kommer jag även dela upp det så att det blir biceps/bröst och triceps. Men det kommer att komma! Testade även en ny övning; andra bilden överst & första bilden nederst, triceps. Brände gött i armarna efter det kan jag säga! 
 
Så här såg det ut:
 
Biceps:
Front pulldown; 22,5 kg
Seated row; 33 kg
Biceps i cable-motion maskin; 15 kg
 
Triceps:
Triceps press; 37,5 kg
Triceps i cable-motion maskin; 15 kg + 20 kg
 
Axlar:
Shoulder press; 12,5 kg
Lateral raise; 7,5 kg
Axlar med frivikt; 1 kg
 
Bröst:
Decline press; 10 kg
 
(Jag gör 3x8 i varje maskin, bortsett från triceps & biceps i cable-motion där gjorde jag 5x8)
 
 
Idag blir det bara denna uppdatering då jag, mamma och syster ska till Ullared. Kommer förmodlingen vara där större delen av dagen. Har dock inte så mycket jag ska köpa, utan flera saker jag tänkt är till balen. Typ skor och lösögonfransar.

New in

 
 
I onsdags var jag på mingelfest för den nyöppnade FACE-"butiken" i Frölunda torg. När vi gick därifrån så fick vi ett rabattkort på 20 % där och i fredags åkte jag, min syster (som också var med på mingelfesten) och mamma till Frölunda torg för att titta in den nya butiken samt utnyttja rabatten. Fick därför läppstiftet för billigare pris! Hur perfekt är det inte att den heter "Summer"? Nu när sommaren börjar närma sig! 

Borsten och torrshampoo:t var på extrapris på H&M. Verkligen perfekt då jag var i behov av shampoot samt att jag tittat in den borsten väldigt länge. Så jag tyckte att jag gjorde flera bra kap.
 
__________________
 
Har haft fullt upp de två senaste dagarna. Dessutom glömde jag kameran när jag åkte till pappa, så blev inga bilder där heller, annars skulle det ha kommit upp en bildbomb. Men nu ska jag iväg till gymmet och senare i eftermiddag/kväll så ska jag träffa några kompisar; stan, middag och bio står på schemat. Mys! Tar troligtvis med mig kameran för att fota lite.

Pannkaksfrukost

 
 
 
För ett bra tag sedan, så ville jag lyxa till det lite till frukost. Gjorde därför vanliga pannkakor med en smoothiefyllning och toppade det med bär och banan! Riktigt gott och jag höll mig väldigt mätt under dagen. Tänkte därför dela med mig av detta recept. Väldigt enkelt och troligtvis det mest basic recept du kan göra.
 
Recept, pannkakor (ca 4 st):
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl mjölk
1 krm salt
 
Gör så här: Blanda mjöl och salt. Tillsätt sedan 1 dl mjölk och vispa tills det inte finns några mjölklumpar. Tillsätt sedan resten av mjölken och ägget. Vispa till en len smet.
 
Recept, smoothie:
1 dl frysta hallon
0,5 dl frysta blåbär
0,5 dl havregryn
2 msk kokos
0,5 vaniljyoghurt (eller kvarg, hade dock inte det hemma just då)
 
Gör så här: Mixa ihop allting i en mixer tills det är en len smet. Jag fick lite klumpar i eftersom blendern inte riktigt klarar helt frysta bär. Vill du inte ha den iskall, så kan du värma bären lite snabbt i mikron. En halv minut max! 
 
Och sedan är det bara att servera. Du kan toppa med vad du vill efteråt. Jag valde banan, blåbär, hallon och lite kokos. 

Ägg-knäcke

 
 
 
En frukost jag åt för ett tag sedan, rättare sagt i slutet av februari. Har bara glömt av att visa den. Hursomhaver, en perfekt frukost nu när det är påsk! Knäckebröd med ägg är grymt gott. Ett stort glas vatten och nyponsoppa gjorde denna frukost riktigt god.

Bloggpaus

Ja, som ni kanske märkt så har jag haft en liten oplanerad bloggpaus. Men har verkligen haft fullt upp i skolan med gymnasiearbete (som nu är över!!), tränat massvis, hunnit bli lite sjuk, haft en helt underbar vernissage/fotoutställning, haft korta skoldagar, latat mig, ätit goda frukostar, druckit goda smoothies, umgåtts med nya kompisar och fått hem min balklänning(!!!). 
 
Ungefär så, i korthet, har dessa tre veckor sett ut sedan jag uppdaterade sist. Har dock inte fotat så mycket som jag velat, men det kommer väl nu när vädret börjar bli bättre! Trots det har jag lite frukostar och lite bilder från fotoutsällningen som jag ska visa upp. 
 
Anyways, ska bli bättre på att uppdatera, promise! Nu har träningen börjat bli bättre - hittat massa nya övningar som jag håller på att testa nu. Har vågat mig fram till "biffarna", finally. Men sådant är lite jobbigt tycker jag, med tanke på att majoriteten som tränar där är män och där, i alla fall, hälften stirrar på en. Men nu så! Dessutom ska jag börja lägga upp träningen på ett annat sätt. Exempelvis biceps+bröst, triceps, ben+rygg och mage. Men vi får se hur det blir. Kommer i alla fall uppdatera när jag vet hur det kommer se ut!
 
Nu har jag inte så mycket mer att skriva, så det kommer troligtvis komma upp en frukost imorgon, med tillhörande recept. Så håll utkik!