Träningsschema v. 14

Så här ser veckans träning ut. Magövningarna kommer att ske hemma och de kommer jag göra innan jag går och lägger mig. Tänkte ta och gå på en powerwalk, men vi får se hur det blir, måste nämligen läsa ett x antal sidor och dessutom är jag riktigt trötter. Att vrida till sommartid är inte alltid jättetrevligt. Tror i alla fall att denna vecka blir riktigt härlig. Senare ikväll kommer det upp vad jag har ätit idag :)

Diet & träning 31/3-13/4

Om två veckor så ska jag åka till London, vilket jag är sååå taggad för! Ska bli så himla roligt och har sett fram emot resan i flera månader nu, ihh. Samtidigt är jag lite nervös, t.ex. för flygningen då jag inte flygit på snart sex år. 
                                                                                                                                                                    
 
I alla fall, det var inte det jag skulle snacka om. Hehe. Jag hade som mål att gå ner ett x antal kilo innan denna resa, men eftersom jag inte varit aktiv med träningen eller haft ett ordentligt kostschema från januari till nu så ska jag därför testa att köra stenhårt på kosten fram tills den 14:e april. Såklart ska jag även träna! Jag ska gå på diet, men eftersom jag inte är så insatt i just vad som är bra osv. så ska jag testa dessa två veckor och se ifall jag kan få något enkelt och lätt svar innan jag åker iväg.
 
Jag ska därför köra en blanding mellan LCHF (Low carb, high fat) och VLCD (very low calorie diet). Jag vet lite om LCHF, då jag själv känner några som gått på det. Däremot vet jag inte alls hur VLCD är, men det är ju bara att testa, right? Det kommer dock bli en liten utmaning för mig då jag äter ganska mycket och ska jag dra ner på kalorierna så blir det allt en utamning för mig. Men det ska jag allt klara! 
 
Jag ska därför endast (försöka) äta detta under dessa två veckor, till att börja med dvs:
Proteiner - fisk, kött, fågel
Ägg
Grönsaker
Naturliga fetter
Mejeriprodukter
Nötter
Bär
Havregryn
Knäckebröd
 
Dock ska man helst inte äta de två sistnämnda om man går på LCHF, men eftersom jag anser att jag inte ska gå på dieten rakt av, så kommer jag käka det ändå. Jag kommer istället låta bli att äta: allt som innehåller socker, pasta, potatis, ris, bröd och frukt. Men banan kommer jag äta oavsett, då jag anser att det är det bästa att äta för mig. För frukt är ett måste för mig. 
 
Jag kommer äta tre ordentliga mål om dagen - frukost, lunch och middag. Plus två lite mindre mellanmål. Jag ska försöka att ha med mig knäckebröd och vatten till skolan varje dag för att ha det som mellanmål istället för att gå till affären och slösa pengar på celsius och naturgodis. Och skulle jag köpa något så får det bli nötter, då det innehåller bra fetter och är riktigt gott. Sparar dessutom pengar på det.
                                                                                                                                                                      
 
Om vi då ska prata träning också, så ska jag ta mig till gymmet tre dagar i veckan (måndag, onsdag och fredag). Utöver det har jag även dans och ridning och promenad till och från spårvagnen på morgonen. Och eftersom jag kommer att ha bilen en eller två gånger per vecka så blir det även några enkla cykelturer dit för att hämta bilen. All sådan motion räknas också, inte bara de man hårdtränar på. 
                                                                                                                                                                      
 
Om jag håller detta så tror jag, och hoppas, att jag kommer att se skillnad. Jag kommer att skriva ett träningsschema för vad jag kommer göra diverse dagar, som kommer att komma upp efter detta inlägg. Jag ska också försöka att skriva vad jag har ätit under dagen och vad det har innehållit. Att ta kort och visa vad jag har ätit vill jag också, men ibland blir det inte riktigt så, bortsett från frukosten då. Det är standard för mig att fota och visa upp då det är dagens viktigaste mål.
Inget mer sånt här på ett tag. Undantag när jag är i London.

Dag 90 - Favoritbild

foto: julia möllgård (jag) | uttrustning: nikon d90 + tamron 70-300mm movits!
 
Ännu en konsertbild, från Movits!. Trots att man inte ser vem det är så gillar jag bilden skarpt. Lamporna, ljuset, telefonen som syns i förgrunden, rörelsen i hans hand osvosv. Har många fina bilder från denna konsert, himla glad att jag gick! Och trots mörker så blev bilderna betydligt mycket bättre än när jag såg Hästpojken tidigare under samma dag :) 
                                                                                                                                                                      
 
Även i år kommer det bli en hel del konserter. Kommer några bra artister till Liseberg så då kommer jag stå där, beredd med kameran. Kommer vara en rejäl blanding så det blir skoj! 

NEW IN: Sunglasses

Gina Tricot, 79:-
 
Dessa följde med hem i fredags när jag var på stan en snabbis innan jag mötte mamma. Var inne på likadana förra året, men tyckte då att jag inte alls passade i dem. Men nu så. Funderar även på att köpa ett likadant par fast med leopardmönster :) 

Dag 89 - En höstbild

 
 
Klassisk bild, eller vad säger ni? Älskar hösten vad gäller fotande, så himla mycket fina färger. Synd bara att jag varje år varit sen med att fota så hinner aldrig fota de fina färgerna. Att jag aldrig lär mig! Haha.

Gurka

Spagettigratäng, mackor och vatten.
 
Detta åt jag för någon dag sedan och som ni ser så gillar jag gurka vääldigt mycket. Men det måste väl ändå vara den godaste grönsaken? Trots att den barainnehåller vatten. Hehe. 
                                                                                                                                                                   
 
Nu ska jag titta färdigt ett avsnitt av Criminal Minds sen fortsätta att försöka läsa lite i engelskaboken och lite innan ett så ska jag träffa Irini och följa med henne till stallet för att se henne rida. Blir en härlig lördag det här. Dessutom är ju vädret på top! 

Dag 88 - Min favorit dricka

Älskar vatten, Celsius, cocacola och juice. Bästa drickorna som extisterar, seriöst. Kan leva på detta, eheheh :)
Min favorit just nu - Vilda bär. HIMLA GOD! 

Linn

 
Och precis som den senaste bilden så blev det massa citat på dessa. Tycker att det blev riktigt bra och jag gillar bilderna skarpt. Snart får jag dra med henne ut igen och göra en bättre och större fotografering. Dessa var mest lite spontana eftersom hon även behövde en ny bild till Facebook, hehe. Men vad tycker ni? :)

Dag 87 - Mitt sämsta minne

Har inget minne som är så där jättesämst. Men jag tycker definitivt ett tråkigt minne är när min farmor gick bort. Det var hemskt. Jag älskar(de) henne så himla mycket och det var verkligen hur jobbigt som helst. Det var hon som gjorde att det var roligt att träffa släkten och det var hon som höll ihop alla. Dessutom saknar jag hennes mat så himla mycket. Hon är extremt saknad. ♥

Eyeliner

 
Har sett denna eyeliner typ några gånger på youtube och tycker att det är så otroligt snyggt! Testade därför igår att göra det och måste erkänna att det var riktigt snyggt även på mig. Ska lätt fortsätta göra denna typ. Fast då ska jag nog även ta lite svart på nedre fransraden så att det blir lite mer "komplett". Vad tycker ni om detta?

Dag 86 - Något jag vill ha

I materiell form så vill jag ha detta;
Sen vill jag även ha klädesplagg från H&M, men det är ingen idé att leta upp då jag nästan avskyr att leta kläder på interet. Sen vill jag även ha detta, som jag länkade i ett inlägg för ett tag sedan. Lite kameragrejer också och sen mycket, mycket mer!
 
Men gäller det annat, så vill jag mer än gärna ha sommar nu! Så att man kan gå utomhus utan stora jackor, även
fast jag inte använder det så mycket nu ändå. Men ni förstår vad jag menar, hehe :)

26/3 - Frukost

Tänker alltid att jag ska uppdatera när jag är i skolan, men så blir det aldrig av. I alla fall detta åt jag till frukost idag. Väldigt simpelt. Ett hårdkokt ägg, en banan och ett glas C-vitamin. Gottigott! :)

Läppstiftet

photo: julia möllgård (jag) | equipment: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G läppstiftet

När jag skulle till SVT/SR-huset i onsdags så tog jag givetvis med mig kameran även om jag inte tänkte fota där inne. Men tog några enkla bilder utanför, de ni ser ovanför. Bl.a. det omtalade läppstiftet och sedan på lamporna som fanns på "kajen". Himla fint, tyvärr blåste det så mycket så det var lite tråkigt. Och eftersom jag inte orkade släpa på mitt teleobjektiv så fick det bli med det fasta, inte lika bra dock. Menmen, tycker ändå att bilden på läppstiftet blev bra. Vad tycker ni? :)

Dag 85 - Favoritbild

 
Får bli en till bild på min bror. Detta är nog den bästa bilden från tiden vi var i studion, verkligen en "moment"-bild. Inget fejk smile eller något utan helt äkta. Är så nöjd över denna bild och blir verkligen riktigt glad varje gång jag ser den. Bästa pojken på bild också, gud vad jag älskar dig!! 

Dag 84 - Detta åt jag till lunch

Till lunch åt jag: pasta med skinksås, pizzasallad och grönsallad. Men eftersom det var skolmat så tog jag inget kort. Men när jag kom hem åt jag detta, vilket är honungsmackor, banan och smält jordnötssmör. Perfa! 

Smakprov

 
Här får ni ännu ett smakprov på hur bilderna blev. Även om jag inte är ett stort fan av quotes, så vet jag att min syster tycker om det, just därför det fina citatet. Fler bilder kommer att komma upp så småning om. Men, vad tycker ni om denna bild? :)

But first...

.. let me take a selfie. 
 
Ingen har väl missat låten #selfie av The Chainsmokers? Nej, jag tänkte väl det. Det roliga är att jag hörde den först på radio för flera månader sedan och det är först de senaste veckorna som den blivit "populär". Tycker dock inte att den är så bra, men den fastnar lätt i huvudet, speciellt när personen på bilden, aka. min syster, lyssnar på den. Så tyckte allt att bilden passade dit. Dessutom får denna bild bli ett litet smakprov på hur resten av bilderna blev :) 
Om ni har missat att höra låten, hur det nu är möjligt, så kan ni klicka på bilden för att höra den.

Dag 83 - Min idol

För det första tycker jag att ordet idol låter så himla barnsligt. Och för det andra så tycker jag inte att jag har någon "idol". Har däremot en hel del artister/personer jag tycker väldigt mycket om och dem har ni nog räknat ut för längesedan. Men eftersom det är så pass många olika personer jag gillar, så får ni en låt jag har börjat tycka om väldigt mycket. Har alltid älskat Shakira sedan jag först hörde låten "Hips don't lie". Men det går i perioder när jag lyssnar på henne och nu är en sådan period :)

Under en fotografering, fast i svartvitt

foto: julia möllgård (jag) | kamera: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G | runt om i falkenberg
 
Lånade bilen av pappa igår och då for jag och syster ut och fotade. Så här är därför några enkla bilder från hur det såg ut! Var bl.a. vid vårt gamla boende här i Falkenberg, men vi stannde inte alls länge eftersom det blåste otroligt mycket så det blev riktigt kallt. Men några bra bilder blev det allt på henne så de kommer väl upp här i dagarna, beroende på hur effektiv jag är med redigeringen. Har lite svårt att bestämma mig för hur de ska se ut, heheh :)

Dag 82 - Ett djur jag vill ha i framtiden

Så lätt att svara på, eftersom jag har velat ha detta djur i flera år! Och det är *trumvirvel* - en hund! Har alltid älskat hundar och har alltid velat ha en egen. Och så fort jag har fast jobb, boende och har råd att köpa en så ska jag göra det. De hundraser jag vill ha, eller ja någon av dem är: golden retriver, cocker spaniel, dvärg schnauzer eller labrador. Helst inte så stor även om både labradorer och retrivrer brukar bli det. I alla fall så har cocker spaniel alltid stått mig nära, för goa hundar. Titta bara på deras gosia öron! (Bilden högst upp till vänster!) Dör lite söthetsdöden över alla bilder.
 

Todays details

Idag fick det bli högmidjade jeans, linne och på det massa ringar och silver/guld detaljer. Allt är oäkta förutom ringen på långfingret, som jag har på näst sista bilden (liknar en leopard), pandora armandet och klockan. Ringen är faktiskt från, om jag inte minns helt fel, Kenzas första kollektion för Guldfynd. Armandet är massa presenter och klockan är en födelsedagspresent från detta året som jag fick av min låtsasmamma. Älskar den! Älskar allt rättare sagt. Himla fint att ha en enkel outfit och sedan ösa på med smycken, me like. 

Dag 81 - Detta är jag beroende av

Något jag är beroende av är mat och dricka. Jag menar, skulle jag inte vara det så skulle jag i princip vara död. 
----------------------------------------------------------------
Skämt åsido. Men jag tror faktiskt inte att jag är beroende av något, alltså det finns inget jag verkligen måste ha för att vara "lugn". Men såklart känns det lite om jag inte använder mobilen, datorn eller kameran på ett tag. Men det är sånt jag kan leva utan en längre period utan att jag tar skada. Sen så är det ju lite jobbigt också om jag inte får lyssna på musik. Och tuggummi, fast det lever jag utan lite då och då, när jag glömmer köpa (vilket är rätt ofta nuförtiden...) 
Men som sagt, jag kan inte säga att jag är beroende av något eftersom jag faktiskt kan leva utan det jag nämnt ovan. 
Arkivbild. Dessutom är det en gammal bakgrundsbild, nu har jag en mycket snyggare på henne ;)

21/3 - Frukost

Polarkaka med leverpastej och smörgåsgurka || Yoghurt med smak av mango
 
Detta blev min frukost i morse, var inte ett dugg hungrig men lite fick jag i mig i alla fall. Visste nämligen inte om jag skulle äta i bamba eller inte, även om det blev så också. 
----------------------------------------------------------------------------------
Nu håller jag på att skriva ner en vägbeskrivning till min kompis som jag ska hämta innan hoppträningen. Vill inte åka fel igen som jag gjorde i måndags och speciellt inte nu när jag måste passa två tider, hehe. Men det är väl sådant här man får ta när man är ny bilist. Lär mig nog ganska snart vägar osv. Är i alla fall supertaggad inför kvällens hoppträning! Känns som om det var evigheter sedan sist (vilket det också var. Om jag inte minns fel så var det i januari). Så detta blir najs! :)

Dag 80 - Snyggaste tjejartisten

Gissa en gång vem jag kommer säga. Rätt - Miley Cyrus! Och jag tänker inte säga varför jag tycker det, för jag har sagt det så många gånger, haha. Men hon är enligt mig en av de snyggaste tjejartisterna just nu! Hon kan vara extremt elegant samtidigt som hon kan vara all crazy - men hon ser alltid så himla snygg ut. Titta bara bilderna här nedanför, dör lite.
Och ja, alla är photoshoot bilder :) 

Zebra shoes

 
Var ju i stan med Louise igår för att åka till SVT/SR-huset för att se Det stora monstret. Riktigt roligt var det även om det kanske inte är min typ av musik. Men roligt var det att se byggnaden och vara inne i den. 
I alla fall, efter att vi hade käkat så gick vi in på Johanssons skor för att hon skulle titta på några skor åt sin mamma. Då hittade jag dessa och jag blev heeelt förälskad! Men eftersom jag inte ska köpa något förrän jag åker till London så kändes det lite surt. Vill ju mer än gärna ha dem nu. VISST ÄR DE SNYGGA?!

Dag 79 - En sommarbild

- Hann inte göra denna dag igår, så därför får det komma upp två stycken i kväll! :) -
 
En klassisk sommarbild, eller vad säger ni? Jordgubbar måste väl ändå vara något av det godaste som finns? Ja, det är det!

19/3 - Frukost

Yoghurt med smält jordnötssmör, ostmackor med gurka, banan och C-vitamin.
 
Detta var min frukost i morse och även om jag vanligtvis äter en ganska så rejäl frukost när jag har sovmorgon, så blev jag överdrivet mätt idag. Men det har hållt i sig och klockan är nu tre och jag är inte hungrig än. Perfekt ju. 
Nu sitter jag i skolan och ska försöka börja med grupparbetet och vid fyra så ska jag möta Louise då vi ska käka lite och sedan sticka till radiohuset. Mysig onsdag :)

8.11

Som jag nämnde igår så är jag "ledig" idag eftersom jag hade utvecklingssamtal igår. Jag kan dock inte säga att jag är helt ledig eftersom jag har en hel del skolarbeten som måste göras. Så därför sticker jag till skolan idag i alla fall tillsammans med en eller två kompisar. De ska jag träffa runt två, men jag åker nog in tidigare för att få en annan uppgift färdig innan det. 
 
Sedan ikväll så ska jag till radiohuset, P3 Session med min kompis, där vi ska se Det stora monstret. Har knappt någon aning om vem det är, men det blir nog bra. 
 
Nu ska jag gå och fixa en god frukost till mig själv samtidigt som jag ska lyssna på hyfsat hög musik - Bangerz såklart! 
Underbara kvinna! 72 dagar kvar, iiihhh.

Dag 78 - Favoritbild

Uppgift: motljus.
 
Det får bli en bild jag fotade på min bror i skolans studio för ca tre veckor sedan. Blev många bra bilder därifrån och jag kommer antagligen lägga upp fler. Min goa lillebror, älskar dig mest! 

Officiellt körkort

Nu har jag officiellt ett körkort och det känns så himla härligt! Den senaste veckan har det inte känts så mycket att jag har det, men nu så. Och bilden blev ju inte såå hemsk (passet däremot, ohgod). Skulle såklart hämta kortet på ett ställe där jag aldrig hade varit innan, så det tog ju en evighet att hitta dit. Och att det regnade gjorde det ju inte bättre, hahah. Men nu så - det var helt klart värt det. Lycklig tjej! :D
Bild från min instagram: @juliaamolgaard

"Snacks"

Banan med jordnötssmör, äpple + smält jordnötssmör och naturgodis.

Köpte med mig lite småsaker på väg hem från skolan, hade utvecklingssamtal och det gick helt okej. Så är det även imorgon, så dem som inte har det är nämligen "lediga". Himla skönt! Anyways, har nyss käkat det på bilen och det var väldigt gott. Sitter just nu och tittar på film, sedan ska jag iväg för att hämta mitt körkort och därefter får det bli lite plugg och ikväll blir det dans, härligt! :)

Dag 77 - Favoritstad

Min favoritstad just nu är Göteborg. Ja, det är staden jag bor i men gud vad jag älskar den! Så mysig - och inte alls lika stor som Stockholm. Sthlm är fint osv. men jag tror nog inte jag skulle trivas att bo där, inte under en längre period. Funderar dock på att flytta upp ditt något år efter att jag tagit studenten, men vi får se. 
Så för tillfället är Göteborg min absoluta favoritstad! Men det kan ju ändras efter att jag åkt till London, många säger att det är en riktig kanonstad och det kan jag tänka mig att den är! :)

"Sidecut"-flätor

 
Det jag gjorde igår som inte kunde göras imorse var helt enkelt "sidecut"-flätor, eller vad man ska kalla det. Himla snyggt, men det var ett tag sedan jag gjorde dem så de blev väl kanske inte det bästa. Men ju fler gånger jag gör dem desto bättre blir det :) Till skolan körde jag även sidofläta till att börja med innan jag släppte ut den när jag just var i skolan. Älskar't! 

Dag 76 - Detta åt jag till frukost

Tog faktiskt inte kort på min frukost idag eftersom jag inte tyckte att den var speciellt märkvärdig - två mackor, ena med ägg och den andra med leverpastej och smörgåsgurka. Men eftersom jag vet att jag har lagt upp bilder på det innan så får ni därför en arkivbild på en äggmacka som jag åt för ett tag sedan :)

Nyrakade ben

 
Nyrakade ben måste vara något av det bästa som finns. Har nyss kommit ut från duschen och har för ovanligheternas skull smörjt in mig med body butter. (Kokoslukt! Det aboslut bästa som finns.) Tycker att sånt är riktigt härligt, men jag hatar känslan efteråt - precis när man smörjt in sig. Det är liksom kletigt och klibbt, usch. 
Nu ska jag i alla fall vänta tills mitt hår är någorlunda torrt så att jag kan fläta det tills imorgon. Orkar verkligen inte gå upp tidigare imorgon bara för att göra det. Ni ska få se senare/imorgon om varför :) 

Dagens låt

Blogginspon ligger lite på 0 just nu. Men det börjar bli bättre väder nu så snart kommer väl inspirationen tillbaka. Yep. Imorgon kommer jag även ha bilen, eftersom min syster har fotbollsträning och jag får skjutsa dem (wehoo), så då - om jag inte väljer att åka och gymma - så kanske jag tar en tur med bilen och fotar. Vi får helt enkelt se, lite tråkigt dock att vara själv. Men vi får se. 
 
Anyway, här får ni dagens låt. Amy Winehouse med låten Back to Black. Love it!

Dag 75 - Favoritbild

 
Vet egentligen inte om det är en favoritbild. Men tror att jag gillar den, hähäh. Funderar i så fall på att förstora upp den, rama in den och hänga upp i mitt sovrum. Vad tycker ni? :)

Dag 74 - En kändis jag har sett

Har sett så otroligt många kändisar (live dvs.). Har aldrig sett någon på gatan, förutom Behrang Miri. Men jag är väldigt ofta på konsert, då det är en stor hobby för mig - som ni kanske har märkt om ni följt bloggen ett tag. 
På bild: Darin, Movits! och Oscar Zia. Men utöver dessa tre så har jag även sett: Anton Ewald, Yohio, Loreen, Norlie&KKV, Kapten Röd, Maskinen, Rebecca & Fiona, Veronica Maggio, Timbuktu, Labyrinth, och många, många fler! 
 

Bio + update

Var på bio efter skolan idag med Felicia, såg filmen Frozen. Har länge velat se den och har dessutom hört massa bra om den. Och jag kan inget annat än att hålla med, en väldigt underbar film var det!
 
Förövrigt så fick jag även en kommentar som löd "varför skriver du inget om att du tagit körkort?". Och det har jag faktiskt inget svar på. Trodde att jag hade nämnt det, men nu när jag fick den kommentaren så stämmer det att jag faktiskt inte sagt något! Men då berättar jag det nu istället: i onsdags, samma dag som jag fyllde år, så tog jag även mitt efterlängtade körkort! Jag är så himla glad och stolt över mig själv. Dock känns det inte så mycket än att jag har mitt egna körkort, eftersom jag inte har fått det än, utan det kommer förhoppningsvis nästa vecka. Har inte heller hunnit köra så mycket, förutom igår då jag körde och lämnade bilen själv efter ridningen. Så roligt! När jag kom tillbaka efter uppkörningen och fått ett godkänt så var det så himla svårt att sätta ord för hur underbart det var. Dessutom hade jag ingen nära vän/familjemedlem som jag kunde vara glad med dirket efter, eftersom ingen visste att jag hade uppkörning då. Dock hade några av dem sina misstankar. Nu vet ni i alla fall hur det ligger till, även om ni antagligen skulle få läsa om det i nästa vecka! :)
Bild från Z Motor & Trafik's facebook sida. Jättebra körskola! Bor du i Göteborg så rekomenderar jag denna starkt. Tagen direkt efter godkännadet. Perfekt dag - 18, körkort, fint väder, middag med pappa och bror och fika med fin vän. Bättre kunde det inte bli, eftersom det var på en onsdag.

Wayne's coffee

 
I onsdags när jag fyllde år så åkte jag in till stan med Felicia där vi bl.a. fikade detta. Köpte tre stycken "kakor" (cheesecake med blåbär, morotskaka och kladdkaka med grädde). Himla gott! Därefter blev det lite tittande i stan och därefter blev det middag med pappa och bror - en helt perfekt födelsedag. 

Dag 73 - Min högsta dröm

- För det första får jag be om ursäkt för den extremt dåliga uppdateringen! Har inte suttit vid datorn idag speciellt mycket och därför har jag inte hunnit blogg - 
 
Min högsta dröm för tillfället är att kunna leva som fotograf. Gärna väldigt varierande - utomlands, Sverige, konsert, porträtt, landskap, you name it. Men framför allt vill jag leverera grymma konsertbilder och även porträtt/mode-foto. Men utöver detta så är även en träff med Rihanna en stor dröm. För precis som jag sagt flera gånger innan så är hon en stor artist och person för mig, en förebild som har varit det i flera år. Att få träffa henne och dessutom få prata med henne skulle vara så jävla amazing! Förlåt för svordomen, men det skulle vara så himla underbart.
Men jag har så många drömmar, men dessa är de jag kommer på nu. Och det är ju inte så dåliga drömmar, ellerhur?

Dag 72 - Ett kort någon annan har tagit på dig

Från augusti -13. Underbart väder, precis som det var idag (vilket var 15+). Tagen av Emelie. 
 
 

Födelsedagsfrukost

18 år idag! Helt sinnes vad fort tiden gått. Känns inte som att var så längesen jag var liten och var ute och lekte, nu är jag myndig och får själv bestämma vad jag ska göra. Vaknade i alla fall upp till att mamma och syster sjöng för mig, gav mig lite fika och paket. Vad jag fick ska ni få i en video :) 
Nu sitter jag här och käkar frukost, dock inte en så märkvärdig en. Men det spelar ingen roll. Senare ska jag iväg och i eftermiddag blir det fika och stan med Felicia och därefter middag med pappa och bror. Blir perfekt! 
Yoghurt, kokos, banan och blåbär.

Dag 71 - En bild jag tycker mindre om

 
Bild från Skrea Strand i somras. Jag gillar bilden i sig, bara inte hur den blev. Alltså med inställningarna, brusig bild, mörk och bara underexponerad. Men annars så gillar jag bilden. Får försöka ta fler och bättre detta år, men överlag så är bilden inte så bra.

Smörgåstårta

 
Under släktkalaset i lördags så blev det smörgåstårta till mat. Himla gott! Och extra gott blir det man gjort det själv. I fyllningarna är det: På den vänstra: Lax och räkor. På den högra: Skinka och leverpastej. Smörgåstårta måste vara något av det godaste som finns. Gillar ni? :)

Dag 70 - En bild på någon jag saknar

Jag har faktiskt ingen bild på någon jag saknar, eftersom jag saknar min farmor något enormt! Men jag har tyvärr inga bilder på henne. Men en person jag saknar är därför min farmor, en av de bästa personerna som fanns. Älskar dig! Så eftersom jag är i bildbrist, så får ni en gammal bild från förra veckan - i repris.
 
Jag vet att uppdateringen varit lite på halvfart idag. Men har pluggat ihjäl mig med körkortsteori, haft körlektion, besök av min kusin som jag inte träffat på evigheter (!) och såklart skola.

Gårdagens

 
Blev en lila sotning igår, fast den var mycket mörkare än vad det ser ut på bilden! Dessutom blev det en utbakad fläta som flätades in i en fiskbensfläta. Finfint. Hade inte någon lust alls igår att ha håret utsläppt och inte heller ha det i tofs, så då fick detta duga. Blev fint det också tycker jag :) 

Dag 69 - En bild från förra året

Eftersom jag i princip bara lagt upp bilder från förra året i nästan alla inlägg så spelar det ju nästan ingen roll för vilken bild jag lägger upp här, haha. Här är i alla fall en bild på mig och min syster när vi fotade porträtt i början av augusti.

Idag

Släktkalas idag som sagt och jag fick många fina saker! Fick bla. pengar, presentkort och klocka. Ska se ifall jag kan fixa inlägg eller kanske en video, vi får se helt enkelt hur det blir. Och i sådana fall efter onsdag, då jag säkert får fler saker, hehe. Blev jätenöjd med sakerna jag fick och hade dessutom jättemysigt idag! Åt också riktigt god mat, som ni får se på bild imorgon. Mumsigt värre. Nu är det bara fyra dagar kvar, aaah helt sjukt! 
En bild från i morse när jag höll på att fixa i ordning mig. 

Dag 68 - Sommarbild

 
Bild från augusti när jag och min fina vän Felicia satt och käkade langos i stan. För mysigt! Bara att längta till sommaren igen, då vi förhoppningsvis gör fler såna här saker! :)
 
Hade släktkalas idag, därav den kassa uppdateringen. Skrev ett inlägg om det, men skulle hitta en bild. Och det slutade såklart med att jag glömde publicera den, såklart! 

Dag 67 - En favoritbild

Det märks ju vad jag gillar att fota. Ytterligare än konsertbild, denna gång på Darin! Älskar verkligen denna bild och det gjorde även min ena fotolärare, när vi visade sommarminnen i början av tvåan, så då blir man glader :)

Shoe wanties

De senste månaderna har jag enbart gått i gympaskor. Och därför vill jag inte köpa ett par converse i år, då jag trvis bättre i sneakers/gympaskor. Så därför skulle jag gärna vilja ha något av dessa paren! Jag har länge tyckt att dem varit ganska fula, men har nu fått upp ögonen för dem och mer tänkt "jäklar, dem är riktigt snygga!". Så ett av dessa paren får gärna flytta in i min garderob snarast. 
Har förövrigt har jag inte hittat Nike air force skorna i damstorlek? Finns dem bara i herrstorlek/modell? Någon som vet? :)

Semledagen

I tisdags var det ju semle-dagen och jag kan ju säga att jag längtade något. Men, när man väl hade börjat äta det så var det ju inte alls så gott som jag tänkte mig? Åt i alla fall bara en till skillnad från många andra som ätit flera stycken. Så nu är det väl bara att vänta tills nästa år innan det är dags igen :) Gillar ni semlor? Föredrar ni i så fall dem med mandelmassa eller dem med vaniljkräm? 

Dag 66 - Bloggarna jag läser

Läser faktiskt inte överdrivet många bloggar. Och dessa som syns här nedanför är bloggar jag följer dagligen. Sen finns det såklart bloggar jag går in på då och då när jag har tråkigt. Men överlag så är det bara dessa. Tror inte att jag har glömt någon i alla fall! :)
Nu när jag tittar på det, så är det inte så många jag faktiskt följer? Menmen, vissa har jag följt i all evighet känns det som, medan vissa är alldeles nya. Oavsett vad så gillar jag dem skarpt, allihopa! ♥

Dag 65 - En film jag tycker är mindre bra

Tänkte säga: jag vet inte vilken film jag tycker mindre bra. Men kom på sen, att det vet jag visst! Och filmen är 2012. En film jag verkligen inte tycker om. Och då är den inte mindre bra, utan det är en film jag verkligen inte gillar. Panikfilm som det bara händer mer och mer saker i och allt blir bara så himla jobbigt att se. När jag såg den så var det bara stress och fick inte en lugn stund. 
 
Jag gillar inga filmer som är i den här "genren", dvs. där det bara händer nya saker hela tiden. Men filmen World War Z var grym! Och det är också en sådan panikfilm, men den kan jag starkt rekomendera :)

Mot skogen

Testade min "ute-tränings-jacka" som jag köpte förrra året, samtidigt som jag köpte mina svarta träningsleggings. Men eftersom jag har tyckt att den suttit åt alldeles för mycket så har jag inte använt den, pga. dåligt självförtroende. Men, som jag sa så testade jag den nu och den sitter inte alls lika åt som den gjorde då! Lyckan alltså. Då vet jag att jag gör någonting rätt i alla fall. Så eftersom jag har lite ont i ryggen, så ska jag ta en powerwalk i skogen istället för att gå på ett hårt löpband på gymmet. Därefter ska jag göra lite situps och annan träning här hemma. Tror det blir perfekt. Ska bli skönt att komma ut och gå, andas frisk luft istället för svettig gymlukt. 
Efter det blir det plugg, ska börja skriva på min bildanalys (på riktigt). Redovisning nästa vecka nämligen. Sen får vi se ifall jag gör någonting mer :) 

Dag 64 - En person jag ser upp till

Var beredd på en chock! Men.... jag ser upp till Miley Cyrus. Och det första var bara skämt. I alla fall Miley är verkligen störtcool och jag har sagt det många gånger. Men hon är verkligen riktigt härlig, cool, självsäker och sig själv. Precis som vi alla borde vara. Hon följer sin egen väg och bryr sig inte om vad andra tycker. Snart är det min tur! Kind of. :) Det är förövrigt endast (!!) 87 dagar kvar till jag sticker upp till Stockholm för att se denna grymt coola tjej! 

Dag 63 - En tråkig video

Oh god. Jag kommer verkligen inte på någon tråkig video som jag har sett. Är ganska lättroad och tycker om det mesta som visas på youtube/instagram/vine/facebook etc. Men något jag aldrig har förtstått och som nu även är lite ute, är väl dessa öl-nomineringarna. Svintråkiga att titta på. Men eftersom jag inte vill lägga upp någon här och  som jag förövrigt inte tror finns på facebook? Så lägger jag därför upp en låt istället :)
 
Älskar Maskinen! Har haft ett upphåll på några månader, då jag inte alls lyssnat på dem. Men nu är det tillbaka igen och jag lääängtar tills dem släpper nytt album. Detta är i alla fall en gammal låt från albumet Boyd 2 men. 

Måndag

 
Har nyss ätit lite mat och tittat på sista avsnittet på Bones - som finns på Netflix dvs. Så nu ska jag vila lite, och försöka att få bort huvudvärken som kommer smygandes. Borde göra lite plugg, men måste även börja tänka på det här med datorn. Min handled börjar ta lite stryk känner jag. Inte alls roligt. 
I alla fall, är fint väder ute idag! Så vi får se ifall jag tar en powerwalk i skogen eller sticker till gymmet. :)

New in - Gbghs

Köpte ju faktiskt lite igår när jag var på mässan. Blev en väst från HV Polo och ett par handskar från Roek Grip (?). Har i alla fall haft ett sådant par innan och jag älskar dem! Så därför fick det bli ett par likadana igen. Det enda jag inte fick med mig var ett nytt hoppspö och sen så glömde jag titta efter sporrar.. Menmen, det får jag köpa när jag får pengar :)
 
Bilderna gör inte färgen rättvisa. Allt är i marinblått. Himla fint!

Dag 62 - En favoritbild

Jaha ja, ännu en favoritbild. Börjar ta slut lite på bilder som jag tycker riktigt mycket om, men här är i alla fall en jag hittade! 
En frukostbild från tidigare i februari. Tycker verkligen att denna är en typisk matbild och det är en jag är riktigt nöjd med :)

HEMMA!

Nu är jag äntligen hemma från Göteborg Horse Show. Lite sorgligt är det allt, för jag hade gärna velat gå fler dagar. Men nästa år så kanske jag ska ta och köpa seriebiljett? I alla fall, det var grymt och jag är sjukt glad att jag fick biljetter detta år, speciellt nu när 3 (!!!) svenskar kom till omhoppning i Gothenburg Trophy. Och dessutom att Patrik Kittel kom tvåa i dressyren. Ni får en sneak peak idag, och fler bilder och film imorgon! :
Kvalitén är tyvärr inte den bästa, menmen.. 

Osminkad...

... måste vara det bästa som finns. Älskar att inte ha något smink och då spelar det ingen roll ifall det är skola, stan eller hemma. Jag har inga problem med att gå ut osminkad. Nu däremot är jag inne i en period då jag verkligen vill sminka mig - eyeliner, ögonskugga, ifyllda ögonbryn osvosv. Men det gillar jag också! Jag hoppas att ni också går utan smink ibland och att ni trivs i det. För ärligt, man är lika fin utan smink som man är med :)  

Dag 61 - Någonting jag vill göra

Något jag skulle vilja göra nu, mer än någonsin, är att åka till något varmt land. Visserligen börjar det bli vår och sommar nu, men att bara sätta sig på ett plan - räcker med Spanien - skulle vara så underbart! Jag reser inte alls ofta, så därför skulle det vara himla härligt nu :) 
Och sen, som jag sagt miljontals gånger innan, så vill jag ta körtkortet precis NU. Men om några veckor så hoppas jag att jag har det, skulle vara underbart även det. 
Hur trevligt ser inte detta ut att vara? Bild från google.