JAG ÄR HEMMA

Nu är jag hemma igen efter en allt för bra helg i Stockholm. Om jag orkar/vill så ska jag fixa en video där jag pratar om helgen. Hoppas att det kommer uppskattas ifall jag gör det. I alla fall så kan jag ju säga att helgen tog slut alldeles för snabbt, hade velat stanna kvar där ett bra tag till, trots att jag inte är allt för förtjust i staden då det ofta är väldigt stressande. Dock var det bra denna gång. 
 
Jag kommer att berätta mer om konserten osv. en annan dag. Nu är jag väldigt trött och ska därför gå och lägga mig så snart som möjligt. Upp hyfsat tidigt imorgon för att hämta hem katten. Åh vad jag saknat min lillfis! 
Så länge får ni en bild från när vi stannade i Hallsberg. 

Datorfri helg

Nu är jag påväg till Stockholm! ÄNTLIGEN. Och just därför kommer jag låta datorn vara kvar hemma. Skulle gärna vilja ha med den, men känner samtidigt att jag måste låta ögonen och huvudet vila från datorn. Har suttit allt för mycket det senaste! Så även om det varit lite kass uppdatering det senaste, så vet ni nu denna helg varför. Men på söndag blir det som vanligt igen :)
 
Förövrig så är det endast 1 dag och några timmar (!!) kvar innan jag får se Miley. Alltså det är sjukt och jag vet inte riktigt vad jag känner. Är så himla taggad och jag är bara så himla uppspelt. AAHHH! Jag har i alla fall nu lånat en kamera från skolan (canon G11) så att jag kan ta bilder under konserten, eftersom man inte får ha med systemkamera. 
 
I alla fall, nu vet ni hur det kommer ligga till. Fast jag tror ändå ni inte har missat det, hahah. Hoppas ni får en väldigt trevlig kristi himmelsfärds helg, för det ska jag ha! Hare gött, peace out!
 
Bilder från igår.

Även katten är på annat ställe. Nämligen katthotell, hur gulligt är inte det?! Dör söthetsdöden.

Dagens

linne river island shorts avklippta jeans från gekås cardigan cubus armband pandora
 
Trots blåst så kör jag på shorts idag, härligt! Idag är det bara en och en halv lektion sedan ska jag hem för att plugga. Två svenskaprov står på schemat imorgon. Och på torsdag åker jag till Stockholm, hell yeah! LÄNGTAR. Ska ni göra något roligt under Kristi Himmels färd? 

På grund av skolan...

... så har jag inte orkat bry mig om träningen. Som ni som följt bloggen ett tag kanske har märkt. Förra året och fram till februari så var jag väldigt aktiv, men efter det har det gått utför. Har inte satt min fot på gymmet på 3 (!!) månader. Det är förfärligt. Och inte nog med det så har jag även tryckt i mig godis, läsk, chips etc. Jag har inte alls tänkt på min diet, träning eller hälsa. Jag hatar mig själv för det eftersom jag hade ett mål. Ett mål jag delvis ville uppnå till min 18årsdag. Ett mål jag inte ens kom halvvägs till. Allt detta har nu resulterat i ett lite sämre självförtroende, att jag känner mig ofräsh och äcklig inombors, att jag inte är nöjd med mig själv eller min kropp. Vilket jag faktiskt gjorde ett tag förra året. 
 
Men på grund av skolan så har jag inte orkat göra någonting. Skolan har sugit ur all min energi och så fort jag kommit hem så har jag satt mig i sängen, tittat på serier och någon gång somnat. Det är inte bra någonstans. 
 
Jag ska därför dagen efter skolavslutningen, 11 juni, påbörja mitt hälsosamma liv igen. 6 månader klarade jag mig utan sötsaker förra året - med några få undantag. Detta år ska jag klara mig 7 månader och sedan fortsätta hela 2015. Jag ska nå mitt mål denna gång och jag ska inte ge vika åt något. Jag ska kämpa och inte ge upp. 
 
Jag ska börja äta nyttigt igen och strunta i allt som innehåller tomma kalorier, onyttigt socker och onödigt fett. Jag ska börja äta nyttigt och må bättre. Jag ska känna mig fräsh inombords - vilket i sin tur gör att jag känner mig gladare. Jag kommer börja stenhårt dagen efter skolavslutningen, men nu innan ska jag dra ner på sockret och allt det onyttiga. Men jag märker att jag behöver det för att kunna plugga. Hur tragiskt är inte det? 
 
Jag har redan börjat lite smått med det hälsosamma. Försöker så gott jag kan att tänka hälsosamt före "gott". Förstå mig rätt där! Men ibland går det inte, men det är lika bra att börja nu och dra ner på det och dagen efter skolavslutningen börja på riktigt. 
 
Och vad gäller träningen så har den som sagt varit värdelös. Om man bortser från ridning 1-2 gånger i veckan och dans 1 gång i veckan. Förut tränade jag 5-6 gånger. Det är en väldigt stor skillnad. Jag ska därför pausa mitt gymkort nu under första delen av sommaren, när jag är borta och jobbar. När jag är där kommer jag fokusera på konditionen och mage. Få upp konditionen så att jag kan känna mig bra. För nu får jag ångest varje gång vi har kondition på idrotten - min kondition är så värdelös att jag mår dåligt. Inte roligt alls. Sen ska jag träna upp magen så att jag kan få bättre magmuskler eftersom det är något man måste ha när man rider och dansar och som jag inte har jättemycket av just nu. Men det ska komma.
 
Hur ska jag då göra för att klara detta? Jo, jag ska vara stenhård mot mig själv. Jag ska be mamma sluta köpa godis, chips etc. Jag ska få henne att köpa nyttigare mat och kanske bidra själv. Min syster har redan börjat lite smått. Och fortsätter hon så kommer det att bli perfekt. Jag får inte ge vika för något och speciellt inte när någon bjuder på godis. Jag får alltså inte säga "en godisbit kan jag ta, det skadar inte". Kanske inte till en början, men tänker jag så varje gång så kommer jag gå tillbaka till gamla mönster. Det jag håller på med nu. Det var precis det jag gjorde förra året, under december månad. Hade jag inte gjort det så hade jag fortfarande inte ätit godis. Så det är prio ett - undvika all godis, glass, läsk och kakor. Även om det bara är en liten bit. När det mesta av skolarbetet är avklarat, så ska jag börja skriva en plan. En plan som jag ska hålla. Jag ska skriva upp vad jag ska träna och hur mycket jag ska äta. Jag skulle gärna vilja skriva vad jag ska äta också, men det blir svårare eftersom det är mamma som lagar maten. Men jag ska göra mitt bästa. Jag ska också försöka lägga upp ett mål med hur mycket jag ska gå ner i veckan, så att jag kan se mitt mål ännu tydligare. Gör jag det så får jag säkert upp motivationen mycket lättare. 
 
Denna gång ska jag nå mitt mål. Jag ska känna mig nöjd, hälsosammare och få bättre självförtroende. Det finns inget jag hellre vill göra nu. Jag vill komma igång med träningen igen och äta nyttigare. Nu ska jag ändra mig själv - till en hälsosammare person. Jag ska känna mig nöjd med mig själv.
 
 
Springning/powerwalk och gymmet ska ännu en gång bli min bästa vän. Och denna gång ska jag även hålla igång det. 

Läs bloggen ikväll igen - why?

Ikväll kommer det komma upp ett långt inlägg ang. min träning och kost och vad jag ska börja/fortsätta med att göra. Som ni kanske märkt så har det stått stilla med träning och kost. Så om ni kikar in här ikväll igen så kommer ni kunna läsa om varför.
 
Nu däremot så ska jag packa lite och göra mig iordning för att åka till pappa. Ska jobba där imorgon under Mors Dag. För tillfället känner jag mig inte alls pepp på det, tyvärr. Men får ju pengar för det så det är jag tacksam för! Jag ska ju trots allt till Stockholm om en vecka, så då är det bra att ha lite extra i plånboken, right? Annars gör jag inte så mycket mer än att lyssna på gamla låtar som ger mig nostalgi-känslor. Bästa! 
 
Britney Spears - Toxic är verkligen en gammal nostalgi låt för mig! Åh. Minns verkligen hur mycket jag gillade den. Har ni några typiska gamla låtar som får er att tänka tillbaka?

Det här med att tvätta sminkborstar

Något jag är väldigt dålig på är att tvätta rent mina sminkborstar. Och när jag säger väldigt dålig, så menar jag väldigt dålig. Men eftersom jag idag inte åkte till skolan, så har jag nu tvättat rent de flesta av mina borstar. Har en puderborste och en buffingbrush också. Sen är det färdigt! Härligt måste jag säga och det var verkligen på tiden. Utöver de ni ser på bilden så har jag även tvättat några ögonskuggsborstar och en concealerborste också. 
Så nästa gång jag ska sminka mig så har jag rena borstar igen, yey! Är ni duktiga på att tvätta era, eller är ni lika dåliga som mig? Och vad använder ni när ni ska göra rent dem, vore roligt att veta! :) 
Tack vare att jag köpte Real Techniques i London så fick jag med en väska/torkningsställe till borstarna. Extremt bra!
 
Nu: åka iväg och hämta bilen och sedan till stallet. Härligt!

1 vecka kvar!!

 
Det är en vecka kvar innan jag är i Stockholm för att se Miley! Längtar så sjukt mycket och jag vet att det kommer bli en fet konsert. Såklart skulle det vara trevligare att gå med någon, men whatever. Jag kommer att få uppleva något helt fantastiskt. I just know that. Ska någon av er gå? 

Blandad kompott

Är nyss hemkommen från ridningen. Hoppning på terrängbanan stod på schemat och för (nästan) första gången kände jag mig riktigt nöjd efter en hopplektion. (Notera: inte hoppträning som jag gör på fredagar). Så jag är nöjd. Imorgon väntas även hoppträning och även det på terrängbanan, så jag hoppas att jag får min plutt som jag även hade idag.
 
Annars så har dagen flytit på. Hade matte nationella som gick hyfsat. Kunde ha gått mycket bättre, menmen! Solen har skinit, vilket har resulterat i lite färg. Invigde min blåa, korta klänning på riktigt. Och som sagt, lyckad ridlektion. Jag fick även tillbaka mitt dressyrprotokoll - slutade på en 8 i medel, (maxet var 10), så jag är nöjd även där! Lite småmissar blev det, men det fixar vi till nästa gång! 
 
Imorgon ska jag in till stan för att leta kläder. En kjol och en klänning från H&M är jag ute efter. Känner att jag börjar gilla det, så hoppas att jag hittar dem. 
Hoppas att kjolen finns i butik, för tyvärr var den slutsåld på hemsidan. Klänningen är i alla fall to die for. Simpel och så fin!

Fototräff, Jenny, del I

 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G | modell: jenny mršić | MUA: annica strömberg
 
Jag har fortfarande några bilder kvar på Jummi, men tänkte att det kunde vara roligt att se några andra. Så här är Jenny! Riktigt bra bilder blev det - färgglatt. Vilket jag gillade väldigt mycket.
 
Nu är även MSK-provet färdigt. Så nu är det bara NP kvar denna vecka. Skönt att det börjar bli lite mindre nu, men det är fortfarande en hel del kvar. Imorgon bitti ska jag även klippa mig - finally. Hoppas i alla fall att ni gillar bilderna! :) 

Botaniska

Igår tog jag, mamma och Linn en tur till Botaniska för att titta på Näsduksträdet. Härligt väder, fina blommor och en hel del fotande blev det. Här kommer de bästa bilderna därifrån :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G | botaniska
 

Göteborgsvarvet

Idag är det Göteborgsvarvet som gäller! Och jag ska alldeles strax cykla iväg med mamma och placera oss vid Frihamnene för att kolla. Solen skiner så idag är det shorts som gäller, hur skönt som helst! Så hoppas på att få lite färg. När jag kommer hem sen igen så blir det MSK-plugg och kanske lite matte. MSK-prov på tisdag och matteNP på torsdag (& jag har glömt nästan alltihopa...)
Så här ser jag i alla fall ut idag. Tar med mig kameran och hoppas på bra bilder :)

Fototräff, Jummi, del II

 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G | modell: jummi von minji
 
Nu fick jag äntligen tummen ur för att redigera ytterliggare några fler bilder på Jummi! Det kommer att komma några fler bilder på honom och därefter är det bara Jenny och Felicia kvar - härligt! Hoppas att ni tycker om dessa också :)

Från 1 maj

 
 
Blommor, blommor och ännu mer blommor. Och sen får vi inte glömma mina babes också - bästa skorna ♥

Finaste jag sett

 
Detta var verkligen något av det finaste jag sett och jag överdriver inte när jag säger att tårarna rann. Ni måste verkligen ta och titta på den! Ni kommer inte ångra er, promise you.

Klipptid

Finally säger jag bara! Nu har jag äntligen klipptid nästa vecka. Ska bli så skönt att klippa av några centimeter av håret. Även om jag verkligen älskar längden nu (trots att det är lite för långt) så känner jag att topparna är lite för slitna. Vill ha ett fint, fräscht hår till sommaren. 
Andra saker jag gjort idag är: fräschat upp mina lockar, käkat frozen yoghurt, haft NP i engelska, hämtat ut tågbiljetter och saknat ett x antal personer. 
Fler saker jag ska göra idag: äta, titta på talang, titta på csi och måla naglarna.
Saker jag borde göra: plugga.
 
Så där har min dag sett/ser ut. Inget märkvärdigt egentligen, men det var ett tag sedan jag uppdaterade - känns det som. Men inspon är inte hög och dessutom är min energi också 0. Är verkligen trött dygnet runt, spelar ingen roll hur länge jag sover. Anyways, det ändras väl så fort jag har fått lov eller så fort allt pluggandet är över. Vi får helt enkelt se. 
 
Dessutom har jag sådan lust att åka ut och fota. På en helt annan plats. Med någon helt annan person. Så att jag kan utvecklas. Skulle verkligen vara så himla roligt! Men vi får se hur det blir med det. Om du bor i Göteborg och vill bli fotad - hör av dig! Eller har du bara någon bra idé vart man skulle kunna fota snygga foton så hör av dig då också. En nästintill ödelagd ladugård skulle vart fräckt! :) 
 
Mitt hår just nu. Älskar't! 3h tog det, men åhh. I'm in love. 

Spookey

Hur gärna jag än vill lägga upp bildspelet så får jag avstå från det eftersom det inte går att dela klippet i iMovie två gånger (dvs. både youtube och fixa en vanlig "film" för att lämna in), så ni får nöja er med bilderna istället. Oavsett vad så är jag grymt nöjd över båda och jag har fått så himla fina kommentarer om bildspelet - blir alldeles glad inombords.
Så jag hoppas att även ni gillar bilderna! 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G | modeller: linn, caroline och lukas

Hoppträning idag

Idag står hoppträning på schemat och om en timme ungefär så sticker jag iväg för att hämta bilen. Najs. Hoppas på en gosig häst och att jag lyckas sitta kvar i sadeln idag, längesedan jag gjorde det. Hahah. Lyckas alltid trilla av, så ingen bör bli förvånad.
Anyways, filmade en snabb HAUL förut, men inte hunnit redigera den än, gör det antagligen imorgon. Dessutom ska jag försöka få börja med resten av London-bilderna, fototräffsbilderna osv. Men har som sagt inte haft någon lust till att redigera, så därav den väldigt sena uppdateringen med det. Hoppas ni överlever lite till.
Ska även hinna med en datorfri dag, och försöka få med mamma ut och fota. Måste börja på min montagebild - snarast. 
Nu ska jag ta någonting att äta, titta på lite Criminal Minds innan jag byter om och sticker iväg. Kram på er!
Fick bli en webcam-bild. Har nya klänningen på mig också, mer får ni se i HAULen ;)

Körskola, sushi & stan

Efter nästan två månader så ska jag till min körskola igen, åhh. Har faktiskt saknat den lite! Ska följa med Emelie dit så att hon får titta och även prata lite med dem osv. Få lite mer info än vad jag har gett henne. Tror det kommer bli riktigt bra. Sen ska vi käka sushi, längesen nu! Och därefter blir det stan en snabbis - trots Ullared och extremt mycket shopping i London så har jag lite smått kli i fingrarna nu. Vet inte riktigt än vad det blir, men det återstår att se. Vet förövrigt att jag sa att jag skulle filma en haul om Ullared, men har tyvärr inte haft tid och så. Men det är trots allt en fotoblogg, hehe. 
 
Nu ska jag göra mig i ordning samtidigt som jag lyssnar på hög musik. Härligt! 
Godaste som finns!

Att rensa datorn

Jag är en sådan person som är extremt lat vad gäller att rensa datorn. I mitt fall - bilder. Men imorse rensade jag ut det sista i December 2013 mappen, som jag sedan förde över till min externa. Därefter raderade jag hela 2013 mappen, vilket var över 14 000 filer (!!!!!). Ska därför nu fortsätta att rensa bland mapparna från tidigare i år, dvs. Januari, Februari och eventuellt Mars. Föra över till den externa och därefter radera bilderna från datorn. Den är allt för seg och dessutom blir den förfärligt varm - eftersom den måste jobba mycket mer. Sen kan det ju även vara något annat fel där också, men det får vi se.
Det jag egentligen ville säga var: om du inte redan gör det, så rensa datorn lite då och då. Den mår bättre och slipper jobba så mycket. 
Men jag ska inte ljuga - jag själv är verkligen jättedålig på att rensa den. Tycker att det är svintråkigt att göra det och undviker därför det. Men nu har jag äntligen börjat få tummen ur och det känns mycket bättre. Har fortfarande lite över 10 000 bilder kvar, så det är bara att fortsätta rensa :) 
Mellan rensningarna så ska jag även fortsätta med att hitta bra bilder till "Gyllene snittet" och även plugga til LC:1 som jag har på ridningen imorgon. Därimellan blir det väl även lite Criminal Minds. Go onsdag ändå!

Sneak peak

 
Här får ni en sneak peak på hur och vad jag fotade i lördags. Enligt mig så blev bilderna hur bra som helst och jag är verkligen taggad över bildspelet jag håller på att göra. Dessutom hoppas jag innerligt att min lärare kommer tycka om det, goosh. Det var ju verkligen en paniktimme där ute. I alla fall, fler bilder kommer att komma upp efter torsdag då jag redovisat det. Ska också försöka fortsätta med att redigera bilderna från fototräffen! Tyvärr är jag inte så taggad över att redigera just nu, men det kommer väl tillbaka snart :) 

Allmänt tjöt

Hej på er!

Har haft fullt upp idag och har därför inte hunnit uppdatera. Just nu sitter jag och ska börja redigera lite bilder från i lördags - redovsning på torsdag då ett helt bildspel ska vara färdigt. Så det är bara att rappa på! Sen ska jag även fixa färdigt en grej till NP och så blir det även lite samhäll. Eller försöka. Och lite då och då kanske jag tar lite pause med Criminal Minds. Måste ju klara av att plugga, right? Förresten, har ni några bra låt förslag? Ska vara lite romantisk och lite läskig! Går bra med två olika låtar också. Skulle vara jättesnällt om ni kom på någon/några :)
Tänkte visa er en sneak-peak från i lördags. Men datorn är så seg så det får vänta, så länge så får ni en arkivbild. En favorit.

Ullared & fotografering

Igår var jag på Ullared och shoppade lite. Ska försöka att filma en till HAUL, riktigt roligt ju! Sen var jag även i Sjönevad, där jag bodde för 1,5 år sedan. Fotograferade och hade panik under en hel timme. Varför? Jo, det får ni se i några resultat sen. Men det blev riktigt bra och jag är nöjd. Så jag hoppas att det blir bra även på datorn. 
Nu ska jag hoppa in i duschen, sen blir det frukost/lunch i restaurangen och sedan drar vi oss på Ullared igen. Vi hade inte så jättemycket tid igår. Så det blir mer shopping idag, i alla fall för deras del :)
Bild från Rossö.

En kväll på Skrea

 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G | skrea strand
 
Några bilder jag tog när vi grillade på Skrea Strand under påsk. Himla trevligt var det och många bra bilder blev det också.
Nu tittar jag på Forrest Gump och ska snart ta och duscha. Imorgon väntas ridning och sedan iväg till pappa med min syster. Våra kompisar Caroline och Emelie följer också med. Fotografering och Ullared väntas. Skoj! Vad det blir för fotografering får ni vänta med att se. Hoppas i alla fall på många bra bilder! :)

Fototräff, Jummi, del I

 
 
foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8G | modell: jummi von minji
 
Ännu några fler bilder från fototräffen och denna gång på Jummi! Faktiskt första gången jag fotar en kille - på riktigt. Även det var väldigt roligt! Kommer komma ytterligare några delar med bilder på honom och sedan är det "bara" två modeller kvar - Jenny och Felicia. Så håll utkik! :)

Rossö

Följde med till Rossö idag, där vi har husvagnen. Skulle egentligen hjälpa till lite med att fixa i ordning, men gick istället iväg och fotade lite självporträtt och andra bilder. Tyvärr dog kameran och dessutom blåste det extremt kallt också, så undvek att stanna där allt för länge. Roligt var det i alla fall och jag hoppas på att jag kan fota fler självporträtt där i sommar!
Nu ska jag göra mig iordning för kvällen och imorgon blir det lite engelskaplugg och fika med Felicia. Kanske blir en tur på stan också?