Dag 60 - Favoritbild

Ännu en konsertbild.. Men så går det, när det är det roligaste att fota! :) På bild syns Movits! som jag såg i somras. Trots att det var mörkt och jag fick använda ett ganska högt ISOtal så blev bilderna riktigt bra! 

Today

keps sweet/hollywood linne h&m jeans gina tricot stickad tröja h&m jeansväst gina tricot
 
Såhär bestämde jag mig för att se ut idag. Vaknade tidigare än vad jag hade ställt klockan, därför arbetade jag väldigt mycket med sminkningen idag. Gjorde den lila/svart så den matchade kepsen. Yep. Sen invigde jag jeansvästen idag, trots lite kyla. Inte så att jag frös, himla skönt faktiskt. 
Nu; sitter och lyssnar på Maskinen på hög volym, ska strax dammsuga rummet och sedan försöka fixa lite i garderoben. Måste även komma ihåg att sätta kamerabatteriet på laddning så att jag slipper oroa mig imorgon för att den ska dö. :)

Prat

Ridning idag - hade kära Tomos. Blev dock lite besviken på läraren som ropade upp, som tydligen hade bytt häst på mig. Skulle egentligen ha en som hette Solo, hade verkligen sett fram emot det! Men nästa dressyrlektion så får vi hoppas på att jag får honom, velat rida honom ett bra tag. Lika stor som Cameron (min plutt) men betydligt mycket mer häst att rida! Som det ser ut som dvs. Övade i alla fall på tempoväxlingar? Skritt till halt till skritt, trav till skritt till trav, galopp till skritt till galopp. Gick helt okej i de två första, sen gick det inte alls. Så det är lite blandade känlsor efter dagens pass. 
 
Imorgon är jag egentligen ledig, men jag drar till skolan ändå så att jag är där 11. Ska nämligen plugga med Felicia och även göra andra diverse saker. Blir helt okej ändå, jag har verkligen inget emot att vara i skolan :) Kommer ändå bara dra här hemma och inte göra något vettigt, så det är lika bra att åka dit. 
 
För övrigt så är det endast 2 dagar kvar till Horse Show! På lördag smäller det! Längtar riktigt mycket och jag har några få saker jag vill ha köpt på mässan. Dessutom kommer det bli en hel del fotande och såklart umgås med Felicia. Kommer bli himla bra och roligt. 
Bild från förra veckan.

Dag 59 - Någonting jag har bakat

 
Kakan jag bakade till mammas födelsedag, rättare sagt kladdkakstårta. Så. Himla. God! 
 

Dag 58 - En låt jag tycker är fin

Älskar denna låt och har alltid gjort, tycker att den är så himla fin och jag tänker alltid på mina nära och kära när jag hör den. Och inte minst på dem som gått bort, saknar dem något enormt!  

Todays

jeans gekås linne h&m jacka cubus mössa newblack
 
Såhär såg jag ut idag. Hade endast halvdag i skolan idag, himla skönt. Därför ska jag nu ägna några timmar åt matte, har prov imorgon. Men först blir det en powernap eftersom jag är så fruktansvärt trött! Sen får vi se hur det blir med gymmet, annars blir det kanske lite enkla magövningar här hemma istället :)

Frukost - Bananpannkakor

 
Idag blev det bananpannkakor till frukost. Riktigt gott! Gjorde som amerikanska pannkakor, då jag tycker det är besvärligt att göra dessa i vanlig form, om ni förstår? Det blev i alla fall jättegott och mättande är det också. En banan och två ägg är det enda du behöver! La även i lite kokos, my favourite :) 

Sin syster upp i dagen

foto: julia möllgård (jag) | kamera: nikon D2xs lukas
 
Min bror vad ju med i studion i torsdags, men eftersom jag inte hann få bilderna då, så fick jag dem idag. Tycker att de flesta bilderna blev väldigt bra. Här är en jag tycker är väldigt charmig. Precis som sina systrar! 

Dag 57 - Sötaste videon jag har sett

Detta är den sötaste videon jag någonsin sett. Får mig alltid att bli berörd och första gången jag såg den så kom det allt några tårar. Så himla härlig och söt :) 

Todays workout 24/2-14

Dagens gymträning såg ut såhär. Inte speciellt annourlunda från vad det brukade. La på 2,5kg på decline press, hip adduction, hip abduction och även triceps press. Kändes bra! Imorgon väntas dans och då blir det inget gym, men på onsdag är det dags igen. 
Efter gymmet blev det även sushimiddag med min brors mamma (s.k. min låtsasmamma). Mysigt! Nu däremot så tittar jag på Criminal minds, sedan dusch och därefter sova. Är fruktansvärt trött!

Dag 56 - En låt jag tycker är mindre bra

Jag har alltid haft lite svårt för Håkan Hellström och jag förstår inte riktigt vad det är som är så bra med honom, tyvärr. Men eftersom det är såpass många som gillar honom så är det ju givetvis något som är bra! Bara jag som inte gillar hans musik :)
 
Och jag vet att det är en gammal låt, men eftersom jag inte känner till några nya så får det bli denna. 

Dag 55 - Favoritbild

 
Bild som jag fotade för några veckor sedan. Älskar sminkningen, redigeringen och ja, Allt. Tycker att det blev himla bra bilder den gången :)

Melodifestivalen #4

Sista deltävlingen i Melodifestivalen och nästa vecka är det dags för andra chansen! Tyvärr missar jag den eftersom jag är i Scandinavium på Horse Show, men det gör ju inget. Det går förhoppningsvis och se på repris. 
I alla fall så tycker jag att gårdagens deltävling var rätt så tråkig. Det fanns inte alls många bidrag som jag tyckte om. Anton var den bästa, hans nummer var fett! Tyvärr tycker jag att sången var lite si så där, den var lite vinglig och klen ibland. Men han gick i alla fall direkt till final och han fick sällskap av Alcazar. Deras låt var helt okej, men ingen jag hade velat skicka till final. Då hade jag hellre valt Janet eller Josef Johansson som kom på plats 8 resp. 7. De som gick till andra chansen var ännu ett rockband som jag inte minns namnet på och Ellinor någonting. Tyckte inte heller att den var någon höjdare. Menmen, får hoppas att rätt låtar skickas vidare nästa vecka. 
Så överlag så var det ingen bra deltävling igår kväll, endast låtar som var helt okej. Men inget som jag hoppar upp och dansar till, tyvärr. Men finallåtarna är än så länge väldigt bra så jag tror att det kommer bli grymt under finalen som är om två veckor, 8 mars.

Kids - Style of Eye.

Som jag nämnt innan så älskar jag musik och kommer lite titt som tätt tipsa om olika bra låtar. Och det kan vara i princip vad som helst. Rock, pop, RnB, Hiphop, svenskt osv. Och idag/ikväll blir det denna låt som är riktigt härlig. Vi har denna låt som uppvärmning på dansen när vi värmer upp benen (?). Och man blir verkligen pepp på att fortsätta när vi lyssnar på denna. 

Dag 54 - En TV serie jag tycker är mindre bra

Jag har inte så svårt att tycka om TV-serier, men en som jag har lite svårt att titta på är en svensk/dansk serie som heter Bron. Jag har aldrig riktigt tyckt om den eftersom jag mest har suttit och irriterad på en av huvudpersonerna som varit lite smått irriterande. Men även om jag inte tyckt om den så mycket så har jag några gånger suttit och tittat på den, då min mamma tyckt om den. 

Glasses

Ser ni hur LÅNGA ögonfransar jag har nere? Helt sjuukt.
 
En bild från tidigare idag, innan jag åkte in till stan. Känns ovanligt att ha glasögon, även om jag endast ska ha dem när jag läser/sitter vid datorn eftersom jag väldigt lätt får huvudvärk. Men eftersom jag har varit ganska dålig på det på den senaste tiden, så känns det extra konstigt att ha dem på sig nu. Dock tycker jag ändå att jag passar i det! Hehe :)

Dag 53 - En bild som jag är mindre nöjd med

Tycker om bilden men inte sättet jag har tagit den på. Varför envisades jag med att ta en bild uppifrån? Äh, jag vet inte. Just därför är detta en bild jag är mindre nöjd med. (Och om ni undrar varför det är grått i ansiktet på henne, så fick jag inte lägga upp bilden om jag inte tog bort ansiktet). 

21/2-14 Frukost

 
Längesedan jag la upp en frukostbild. Det här var i alla fall det jag åt idag - äggmacka med majonäs och dill, banan med honung och ett glas svartvinbärs juice. Perfekt att starta dagen med! 
Nu: ta en dusch, börja göra mig i ordning, fixa lite engelskagrejer och runt halv tre, sticka in till stan för fika och plugg med Felicia. Perfa. 

Ridning - Renomée

Igår hade jag lilla Renomesan på lektionen. Gick överlag väldigt bra, men jag tror allt att hon hade ätit något igår, för hon var verkligen på hugget och lite övertaggad ibland. Vi övade på skänkelvikningar och trots att hon var väldigt övertaggad så fungerade ändå gas och broms just då. Sen på rakt spår och resten av det vi gjorde så gick det väl lite si så där. Men jag är ändå nöjd! Dessutom var ju min gamla kompis Irini med, som jag inte träffat på nästan två år! Så hon filmade och fotade lite, och orkar jag, så redigerar jag filmen idag. Annars i helgen. Här är i alla fall två bilder från idag. Jag gillar denna hästen väldigt mycket. Dessutom är hon ju för fin! 
Vadå svankrygg?!

Dag 52 - 3 sanningar om mig

1. Jag har förändrat mig väldigt mycket vad gäller stilen. Men jag tycker inte att jag har förändrats som person. I så fall till det bättre - vara mer öppen, självsäker och ändå tänka på vilka jag bjuder in till mig. Men som sagt, min stil har förändrats riktigt mycket sen jag började i gymnasiet, vilket endast varit bra då jag verkligen är mig själv. 
 
2. Jag älskar att testa ny mat. Jag är helt enkelt inte rädd för att testa nytt, istället tycker jag att det är väldigt roligt! Dock finns det en gräns, skulle någon be mig att smaka på sniglar/lever/kycklinghjärta eller liknande, då avstår jag gärna. Men skulle någon laga en maträtt och inte säger vad det är (även om det är lever) så testar jag gärna! Gillar sånt och tycker att efter det, så kan man uttala sig om vad man gillar och inte :)
 
3. Jag har alltid varit en sådan som aldrig vill göra något först. Dvs. jag har alltid velat se någon göra den övning vi ska innan jag vill göra det. Men som tur är har det nästan försvunnit helt. Nu kan jag utan problem vara först - t.ex. vid en hoppövning på en hoppträning, när jag gjorde halkan och jag var först eller under redovisning i skolan (även om jag föredrar att vara typ andra personen)

Dagens träning 19/2-14

Dagens träning såg ut så här. Fokuserade på mage och armar och allt kändes skönt idag. Fortsätter jag såhär och tränar 3ggr/vecka på gymmet + dans och ridning (& ibland hoppträningar) så hoppas jag att jag kan se en liten skillnad och förändring när jag fyllt 18. Men mitt absoluta mål är ju innan jag åker till London, då ska jag definitivt se någon förändring. 
Nu ska jag duscha och sedan sova. Har varit himla trött alla dessa dagar så det är dags att lägga sig i tid. Imorgon väntas skola + studiofotografering, där min bror ska med. Och på eftermiddagen är det ridning. Då även en gammal kompis som jag knappt snackat med på nästan 2 år (!!!) ska med. Mys! :)

Just nu

 
En skål med pasta och baconsås. Ett stort glas vatten och körkortsteori. Så här ser det ut för mig just nu. Ska blanda teorin med lite engelska också. Muntlig redovisning på måndag! I alla fall är nyss hemkommen från gymmet så det medför lite extra energi. Så vad jag tränade idag kommer upp senare :) 

Dag 51 - En vårbild

 
Vet inte varför men jag tycker att denna bild skriker vår. Togs förra året i april när det var första flygturen för pappa. Vi åkte till Båstad, Hovs Hallar där vi skulle grilla och han skulle flyga. Riktigt mysigt, trots att det fortfarande var lite kyligt. Men denna bild är i alla fall riktigt vårig tycker jag :)

Hemsk uppdatering

Fy på mig! Ingen bra uppdatering alls idag. Men det ska bli bättre imorgon förhoppningsvis. Men jag har inte de minsta inspirationen till vad jag ska skriva om, så därför går det lite på halvfart. Men eftersom det är så pass dålig uppdatering nu så ger jag denna låten till er! Riktigt härlig låt och den gör att man blir riktigt glad, passar bra eftersom titeln heter Happy, right? 
 
Dessutom är den med i filmen Despicable me 2, en film jag verkligen älskar! Animerat i mitt 

Dag 50 - Min favoritbild

Ännu en konsertbild från RixFm festivalen i augusti förra året. På bild Anton Ewald.

Fullt upp

Har varit full upp idag, även om jag hann med att publicera två inlägg medan jag var i skolan. Direkt efter skolan stack jag till stan med Vera en stund för att köpa jeansen jag tittade efter. Var även inne på H&M för att se ifall tröjorna jag såg där förra veckan fanns kvar. En gjorde det, men den andra jag hade velat ha mest fanns inte. Lite tråkigt, för den var himla fin! Efter det var jag tvungen att skynda mig hem, packa gymväskan och borsta tänderna eftersom jag skulle till tandläkaren. Jag verkligen hatar tandläkare, usch.. Och efter det var det till gymmet. Och där spenderade jag drygt 1,5 timme på. Härligt värre! Hann dock inte med magen idag eftersom det blev överfullt på gymmet, men det tar vi igen på onsdag :) Nu ska jag fixa lite enkla skoluppgifter och sedan blir det mat - spenatsoppa. Gött!
Så här såg i alla fall dagens träning ut:

102 dagar

 
102 dagar kvar till jag få se henne. Live. I Globen. Stockholm. Finner inga ord för hur underbart det kommer bli. Har tittat på några videos från i fredags, då hon uppträdde i Vancouver och jag vet inte riktigt vad jag ska säga om hennes uppträdanden. Extremt vågade, man fan vad hon är cool! Hon bjuder på en show, är sig själv, sjunger och har allmänt skoj på scen - precis som det ska vara. Jag är i alla fall övertaggad och längtar så sjukt mycket! Att få spendera en helg i Stockholm (förhoppningsvis) med en kompis och sedan gå på denna konsert - HELT AMAZING! Ska bli helt fantastiskt att få vara en del av detta, att få se hur hon är på riktigt, istället för att bara se på videos. Dessutom att få höra hennes röst live istället för på CD, perfa! Hennes röst är ju verkligen någonting extra, så speciell. Och jag älskar det! ♥ Är det någon av er som ska gå? Är ni taggade i sådana fall? 

Dag 49 - Valfri Bild

 
Får bli en som jag tog när jag fotade dessa bilder, men här har jag fixat mitt hår lite. Försökte göra det brunare och dessutom med lite blonda "toppar". Men tyvärr lyckades jag inte få allt för brunt, här är i alla fall resultatet! :)
Vill ju nämligen fixa mitt hår såhär - ombré. Brunt med blonda toppar, men när det blir får vi se. 

Ny header?

Det var ganska nyligen jag ändrade osv. Men börjar redan tröttna på den jag har... Så typiskt mig! Nu är bara frågan vad jag ska ändra till? Ha en ungefär likadan? Ha endast en bild eller bara några få, typ tre stycken? Text eller inte? Runda eller kvadratiska bilder? Gah... så mycket och så svårt att bestämma sig. Ännu ett problem jag har - har så svårt att bestämma mig vad jag ska ha. Har ni några idéer på hur ni vill att den ska se ut? :)

Dag 48 - Mitt favoritdjur

Älskar katter, hundar och hästar! Tycker att alla dessa djur är så himla underbara. Men bortser man från sådana "vanliga" djur så har jag alltid gillat delfiner. Trots att jag vet att dem är rätt så hemska djur, så tycker jag att dem är så himla fina. När jag var yngre så ville jag alltid bli delfinskötare :)
Från google.

Melodifestivalen #3

Idag var det deltävling numero tres i kära Göteborg. Det var helt okej artister denna deltävling också, men måste nog erkänna att det var snäppet bättre förra veckan, I think. Nu blev jag osäker, haha. Anyways, Oscar Zia och Ace Wilder var det som gick direkt till final från Göteborg. Måste medge att Oscars nummer var grymt, dessutom hade han ju extremt duktiga dansare också, så det gillar vi! Ace hade jag ingen aning om vem det var, men hon var faktiskt riktigt duktig. En bra låt som fastnar.  

Pannkaksfrukost

Sitter just nu och tittar på mello. As usual. Men eftersom jag inte har så mycket att skriva just nu så lägger jag därför upp en bild på min pannkaksfrukost imorse! Gottigottgott. Gjorde liknande recept, som jag gjorde sist, istället hade jag en annan topping - mosad banan, kokos och sirap. Däröver blåbär :)
 
Dessutom har jag och min syster filmat en challenge, så förhoppningsvis kommer den upp imorgon. Vad det är får ni vänta och se.. ;)

Dag 47 - En person jag vill byta liv med för en dag och varför

Vad jag hatar när man bara måste välja en person, har så många jag skulle vilja byta liv med. Men hm.. kanske Miley Cyrus? Av den enkla anledningen för att hon är sig själv och inte bryr sig om vad andra tycker och tänker om henne. Hon har en sjukt cool stil och ja, jag rådiggar henne så det skulle vara roligt att få vara henne under en dag! :) Har ni någon person ni skulle vilja vara för en dag? Och varför i sådana fall?
Hur fin är hon inte då?! 

Kvällsmat och film

Man ska egentligen inte äta såhär sent och ska man göra det så är det inte frukt. Meen jag gör båda just nu. Är extremt hungrig så jag kunde helt enkelt inte låta bli att ta någonting att käka. Så det fick bli detta: mosad banan, blåbär, blåbärsyoghurt med müsli, en honungsmacka och ett glas juice. Supergott! Passade även på att inviga min nya bricka. Nu ska jag titta på den tredje filmen idag - nämligen Brave. Sett den en gång innan, men den är så mysig, så det är värt att titta på den en gång till :)

Träning 14/2-14

Så där ja! Jag lyckades pallra mig iväg till gymmet, trots att det tog några timmar. Var i alla fall ett jäkligt gött pass och jag förstår inte varför jag inte fortsätter med att åka dit. Så svårt är det ju inte. Såhär såg i alla fall dagens pass ut, körde igenom nästan hela kroppen:
Nu har jag varit hemma en stund och har också hunnit käka lite. Blev pasta med skink-&ostsås samt en celsius med smak av vilda bär. Perfa! 

Dag 46 - En favoritbild

foto: julia möllgård (jag) | utrustning: nikon d90 + nikkor 50mm f/1,8 amelie
 
En bild på min kusin Amelie får bli dagens favoritbild. Blev många fina bilder under denna photoshooten vi gjorde i september förra året. Meningen med den var att jag skulle fota bilder till ett skolprojekt, men såklart blev det även andra bilder. Hon är ju dessutom himla fin! :)

Imorgon börjar det på riktigt - igen!

Nu har jag varit extremt lat och inte tränat ordentligt på flera veckor. Hur tror ni att jag mår? Ja, precis. Rätt. Sämst! Inte bara att jag mår dåligt inombords utan får samtidigt sämre självkänsla och självförtroende. Har övelag bra av det, men bättre kan det ju bli. Så nu är det fanimej dags att börja igen. På riktigt. Bloggen är ju faktiskt meningen att den ska vara en träning-&fotoblogg, så känns ju ännu sämre när jag inte bloggar om träning.
Anyways, imorgon, nästan så fort jag vaknar, så ska jag sätta på mg träningskläder och sticka till gymmet. Få in rutinerna igen och komma igång med träning ca 3 gånger i veckan. Nu kör vi igen! Ni får gärna vara med och peppa mig denna gång, hjälpa mig på traven liksom, hehe. :) Dessutom vill jag ha nya träningskläder, typ nu... Så att jag kan bli ännu mer motiverad, men det får tyvärr vänta någon månad till innan det flyttar in något nytt.
Inspo från weheartit. 

Dag 45 - Roligaste personen jag vet

Jeezuz, det finns så många personer jag tycker är roliga. Sen spelar det ju ingen roll ifall de inte är det, för när man är med dem så blir det automatiskt roligt. Och det gäller ju även personer som kanske framstår som roliga, att de ibland inte alls är det. Så jag vet inte riktigt vem eller vilka jag ska ta? Hm.. Nej, jag kan faktiskt inte välja någon, tyvärr. Och jag kommer faktiskt inte på någon heller. 
Men några jag kan tycka är roliga är Nash Grier, Cameron Dallas, Clara Henry, William Spetz, Jacksgap, Emil & Simon, alla mina kompisar osvosv. 
Ni får en gammal bild på mig istället :)

Självporträtt

Här är tre bilder jag fotade i måndags. Blev inte överdrivet många bra, men när jag fotar min syster i helgen (förhoppningsvis) så ska jag se ifall hon kan ta några bilder på mig också :) Idag väntas ridning också och eftersom vi har lov så hänger mamma med från början och filmar lite! Hon kanske även tar lite kort, vi får se.

Dag 44 - En bild på ett ställe jag varit på

Eftersom jag inte har några bilder från varken Brasilien eller Cypern, de platser som jag har varit på senast, vad gäller utomlandsresa. Så får en bild från Stockholm hamna här istället! :)

Älskar Musik

Jag älskar verkligen musik och lyssnar på det dagligen, flera timmar. Jag är dessutom väldigt öppen vad gäller ny musik, genre, artister osvosv. Är inte alls speciellt kräsen, det enda jag inte gillar är riktig schlager eller dansband. Annars är jag väldigt öppen med att lyssna på olika artister. Hör jag en bra låt så spelar det ingen roll vem det är, kan vara någon artist jag vanligtvis inte alls tycker om, men det hindrar inte mig från att lyssna på låten ändå. Så var fallet när jag började lyssna på både Justin Bieber och Miley Cyrus! Tyckte inte alls speciellt bra om dem till en början, men se vad som hänt nu. Dessutom kan jag också lyssna på gammal musik, vilket på många sätt är väldigt roligt! Spelar ingen roll om den var gjord fem eller femtio år sedan. Lyssnade ju på Elvis för ett tag sedan. 
Har ni också lätt för att lyssna på musik och bli inspirerade av andra? Eller har ni en viss genre ni endast lyssnar på och inte alls tycker om att lyssna på annat? Oavsett vad så får ni här en låt jag tycker om.
 
Jag lyssnar vanligtvis inte så mycket på Beyonce, även om jag tycker att hon är en grymt bra sångerska. Men denna låten är awesomee! Dessutom, skulle ni gilla om jag gav olika låttips någon/några gånger i veckan? :) T.ex. bra pepplåtar till träning, eller liknande? 

Dålig update

Vet att uppdateringen inte vart den bästa idag! Men har helt enkelt varit upptagen - först utbildningskontrollen som gick helt okej. Var lite saker jag behövde öva på som gör att jag blir ännu bättre! Men bokning av uppkörning och teoriprov är nu avklarat, men när jag har det återstår att se ;) Efter det så bar det av till IKEA. Köpte det som syns på bilden nedan. Härligt! Nu ska jag titta på något avsnitt av Bones (som alltid) och sedan ska jag ta något att äta. Bra onsdag helt enkelt! 
+ ett lila kuddöverdrag. Men det blev inte en så bra bild :)
 

Utbildningskontroll

Idag kl 12.40 är det dags för utbildningskontrollen. Ska jag vara helt ärlig så är jag faktiskt riktigt nervös! Det är som en liten uppkörning och test för att se ifall man är redo för den riktiga uppkörningen, så just därför är jag nervös. Dock är jag taggad också för att få veta om jag är redo för uppkörning, vilket jag verkligen hoppas och att jag även kan boka idag. Inte långt kvar! Idag är det nmligen exakt en månad kvar tills jag blir arton och jag lääängtar! 
Hoppas i alla fall att det går bra och att jag inte är allt för nervös så att jag sabbar allt.. Håll tummarna för mig :)
Ännu en bild från i förrgår. 

Wanites

Gina Tricot - 299:-
 
Dessa byxor får gärna flytta in i min garderob. Och jag förhoppningsvis gör dem det redan denna vecka, beroende på hur det går imorgon under utbildningskontrollen. Högmidjade jeans är något jag har velat ha ett bra tag. Och dessa är perfekta, och kommer passa utmärkt tillsammans med mina magtröjor :)

The Key - Justin Bieber

 
Mamma var på Grand Parfymeri för någon dag sedan och frågade ifall hon skulle köpa denna till mig, då jag givetvis skulle betala i efterhand. Och såklart sa jag ja! Har länge velat ha denna parfym, så nu är den äntligen min. Luktar extremt gott och den kommer användas flitigt! :)

Dag 43 - Roligaste videon jag har sett

Jag verkligen ääälskar att titta på roliga videos på youtube. Och har därför några olika favoriter. Visade denna för några veckor sedan och jag verkligen total älskar den, voice over'n gör ju hela grejern. Skrattar verkligen varje gång jag ser den.
 
Sen älskar jag Glozell och hennes utmaningar. Den första jag såg var The Cinnamon challenge. Och ja, jag vet inte ritkigt vad jag ska säga, likaså med videon jag visar här.
 
Jag är väldigt lättroad av mig. Så har ni några roliga videos så får ni gärna länka! :)

En frukost

 
Ni vet ju hur mycket jag gillar frukost. Så här har ni ytterliggare en. Gjorde samma grej som jag hade på mina pannkakor för några dagar sedan. Banan, blåbär, kokos och lite mjölk. Kände dock inte för att endast äta det, så blev även lite müsli till. Blev väldigt gott så jag rekomenderar detta. 

Sneaky

 
Försökte mig på att fota lite självporträtt förut. Här är en av bilderna som blev bra! Blev en liten ljusrosa sminkning med dubbel eyelinervinge. Fler bilder kommer att dyka upp lite då och då, I guess. 
Nu: titta färdigt på avsnittet av Bones, göra något test på elevcentralen och sedan titta på Criminal Minds. Imorgon väntar en dag med bästa Louise. Allt för länge sedan vi träffades!

NEW IN - Gekås

De olika fingertoppsringarna är likadana, fast de översta är i guld och de andra i silver! 
 
Blev inte så jättemycket köpt igår utan det var mest för att vi skulle dit och köpa memori till Lukas och då blev det även lite spontanköp även för mig. Älskar hörlurarna, riktigt härlig bas är det i dem, sen är ju ringarna riktigt fina. Så dem kommer användas flitigt :) 

Dag 42 - Drömhäst

Oj, vad svårt! Eftersom jag inte är såå angagerad i hästar och fina stamhästar osv. Så är det svårt att svara på detta. Men jag har alltid tyckt att Linn Strelins häst Oprah är grymt fin! Hon är en palomino. Sen tycker jag även att tinkerhästar är fina. Likaså fullblod! 
Sen skulle man ju inte tacka nej ifall man fick chansen att köpa/få typ Roffes häst Ninja la Silla som vunnit och varit med så otroligt många världscuper! 

Right now:

Sitter just nu och avnjuter lite mörk choklad samtidigt som jag ska göra ett körkortstest och lyssna på bra musik. Sedan blir det memori med min bror innan han ska lägga sig :) Mysig söndag! Imorgon bär det av hem till Göteborg igen. Ska även då visa lite vad jag köpte på Gekås idag när jag var där en snabbis.

Dag 41 - Ett djur du inte tycker om så mycket

Det finns nog inget djur jag absolut inte gillar. Jag är en ganska stor djurvän och gillar nästan alla. Dock har jag lite svårt för fåglar och jag har aboslut ingen respekt för dem. Dvs. fåglar som flyger rakt ovanför en. Nej, fåglar är nog ett av de djur jag tycker mindre om.

Melodifestivalen #2

Då var andra deltävlingen klar! Den gick av i Linköping och startfältet var väldigt, grönt? Sex stycken som aldrig uppträtt där innan och så var det två stycken som tävlat där några gånger - Sanna Nielsen och Martin Stenmarck. Överlag tycker jag att det var ett väldigt bra startfält, mycket bättre än förra veckan. 
De som gick vidare till final var Sanna Nielson och Panetoz. Tycker att det var bra, men hade faktiskt hellre sett Manda med låten Glow i final. Men tyvärr gick det inte så bra för henne. Men med tanke på vilka som var kvar till "andra röstningen" så var det självklart att dessa två skulle vidare. Stenmarck och JEM gick vidare till andra chansen. 
Som jag sa så var denna deltävling så mycket bättre än den förra veckan och eftersom det var såpass bra igår, så förväntar jag mig väldigt bra även nästa vecka! Då är det ju dessutom i Göteborg ;)

Istället för bilder...

... så visar jag lite snabbt i en film hur min lördagseftermiddag spenderades innan det var dags för mello! Skrev ju i ett tidigare inlägg att jag var extremt sugen på att filma, så därför fick det bli en liten filmsnutt idag. Hoppas ni tycker sånt här är roligt! För är som sagt väldigt inne med att filma nu, så hoppas på att jag kommer på något snart som jag kan filma. Ska även fråga någon kompis om dem kanske vill vara med på en challenge ;)
Sen förstår jag inte varför kvalitén är så sämst?! Spelar ju i HD i kameran.. Kan det vara för att jag har RAW. format? Eller har det inte med saken att göra? Tycker att det är jättetråkigt att filmen är så brusig :( Har ju inte heller högt ISO på, utan i början är den på 320 och i slutet så är den på 200. Någon som vet vad felet kan vara? FIlmar med Nikon d90!
Och nu såg jag att det inte ens blev i HD.... Menmen, får testa och filma imorgon också och hoppas att det blir bättre! Hoppas ni gillar den i alla fall.

Dag 40 - Någonting jag vill ha mer än något annat just nu

Körkort. Pengar. Sommar. FörändringMotivation
Bilder från weheartit.

Frukost 7/2 - Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor med blåbärsås. Detta blev min goda frukost idag. Kände att jag ville lyxa till det lite nu när jag hade en hel ledig dag. Så vad passar bättre än detta? Superenkelt och supergott!
 
Recept:
Pannkakor, blev 6 stycken för mig.
1 ägg
1,5dl mjölk
2,5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
0,5tsk salt
 
Blåbärssås
1,5dl blåbär (mina var frysta)
1 banan
Valfritt: 1-2msk kokos
 
Gör så här:
1. Blanda ihop alla torra ingredienser till pannkakorna. / 2. Rör sedan i ägget och mjölken, blanda till en slät smet. / 3. Börja steka. Använd olja eller smör. / 4. Värm blåbären om det är frysta. Mosa samtidigt en banan i en skål. / 5. Blanda i blåbären till en slät smet. Blanda i kokosen om du väljer att ha det. / 6. Lägg upp på tallrik och njut!

Dag 39 - En favoritbild

För ovanligheternas skull, så visar jag en favoritbild på en blomma jag tog i augusti förra året. Tycker att denna bild blev riktigt bra och jag hoppas att jag får fina bilder även i år :)

Så fin låt!

Har hört denna låt flera gånger men aldrig riktigt vetat vad den heter eller vem som gjort den, men nu så. Den är så himla fin och jag tycker defintivt att ni ska lyssna på den om ni inte redan gjort det! 
 
Nu: göra frukost och lägga mig i sängen igen för att titta på film/TV-serie. Perfekt start på min lediga dag :)

Ridning

Idag hade vi ett slags hopprov på ridningen. Hade bästa Renomeé, som jag även hade i fredags på hoppträningen. Jag vet inte riktigt vad jag tyckte idag. Hon hoppade mig ur sadeln några gånger, vilket gjorde att jag inte fick den bästa balansen. Men trots det så gick det nog bra. Ulrika (min ridlärare) sa ändå att vi alla blev godkända, så det är ju skönt! Nästa vecka får vi reda på resultaten, hehe. Hoppas även att jag kommer få hoppa denna tös igen, faktiskt första gången på lektion! Endast hoppat henne på hoppträning :)
Bild i repris.

Dag 38 - En favoritårstid och varför

Min favoritårstid är helt klart våren och sedan sommaren. Våren kommer precis efter vintern och det är början till att man kan klä sig i lättare kläder än stora pölsiga vinterjackor och obekväma skor. Och sommaren behöver jag väl inte ens nämna varför jag gillar? Värme och mindre kläder är så mycket mer jag än kyla och stora pösiga kläder!
Översta bilden: från Falköping, april -13, nedersta bilden: påväg till Koster, augusti -13

Dag 37 - En person jag vill träffa just nu

Gud vad svårt! Har sååå många personer jag skulle vilja träffa just nu. Räknar man i närheten av mig och min relation till folk, så skulle jag gärna vilja träffa min goa bror. Träffade honom senast i lördags, men känns ändå som en hel evighet sedan.
Däremot om det handlar om någon jag troligtvis inte kommer träffa, så vill jag gärna träffa Rihanna, Justin Bieber, Miley Cyrus, ett x antal viners och Jack och Finn. Utöver detta så finns det sååå många fler jag skulle vilja träffa. Men dessa personer är sådana som antaligen nått sin dröm och inte nog med att dem har flera miljoner fans eller flera hundra tusen views på youtube/vine, så känns dem ändå så jordnära. 
Nu kanske ni tänker, hur kan Miley eller Justin vara jordnära med tanke på allt dem gör/gjort? Då är mitt svar helt enkelt att dem känns jordnära trots att dem gjort en del utspårade grejer. De blev kända tidigt och fick antagligen inte den barndom som vi andra. 
Kan skriva något sådant åsiktsinlägg om ni vill? Detta var i alla fall några personer jag gärna skulle vilja träffa just nu, och som jag skrev - det finns så många mer! Varför inte typ Johnny Depp, Barack Obama eller Brad Pitt? 
Bara några fina och stora inspirationskällor som jag vill träffa!

Frukost - Yoghurtcake

 
Gjorde en remake på denna, men idag gjorde jag istället med kiwi som vi hade hemma. Blev riktigt gott! Hade tänkt att göra havregrynsgröt, men kände sedan "nej". Och då blev det detta istället. Super!

Me

Usch, har svenskaprov imorgon, men min motivation till att plugga ligger verkligen under 0. Så tråkigt! Har i och för sig läst på nästan alla dokument, men kommer knappt ihåg någonting. Så vi får väl se hur det går imorgon! Dessutom ska jag ha tagit 6 bilder till imorgon, inte har jag gjort det heller. Duktigt Julia! Tog lite snabba bilder precis, så vi får väl se ifall de duger. 
I alla fall, nu ligger bloggen lite sådär. Vet inte riktigt vad jag ska blogga om. Ibland har jag jättemycket jag vill skriva och ibland har jag ingenting. Tråkigtråkigt. Menmen, här kommer en bild från idag, och nu ska jag troligtvis fortsätta lyssna på Austin/musik och samtidigt skriva lite. Så avkopplande :)
 

2 av 3 avklarat!

Så nu är hotell bokat också. Eller rättare sagt vandrarhem. Men vad spelar det för roll? Min tanke är ju inte att stanna på rummet, utan jag ska ju vara ute i Stockholm så mycket som det bara går. Tycker i alla fall att det verkar jättemysigt, en båt vid Skeppsbron/Gamla stan. Dessutom är det inte alls lång tur till Globen, endast 9 minuter + lite gångavstånd! Perfekt ju. Nu är jag mer taggad än vanligt. Det enda som saknas nu är tågbiljett. Som inte släppts en, men snart så. I hope.
Längtar så mycket till Stockholm nu och Miley-konserten. Åhh, kommer bli så roligt! ♥

Dag 36 - En vårbild

Tagen förra året i samband med min kusins bröllop.
 
Finns det någon annan blomma än vitsippor som det bara skriker vår om? Nej, jag tror inte det :)

Tips på filmning?

Just nu är jag inne i en period då jag vill skapa, helst av allt filmer. Vet dock bara inte vad? Någon som vill hjälpa mig? Vad som helst går bra. Är lite inne på att spela in någon challenge, men vet inte riktigt vilken och jag vet inte heller om någon vill vara med och göra det. Vi får se. Men har ni några förslag? Skulle vara jätteroligt att höra vad ni vill se! :)

Details

För någon dag sedan hade jag på mig detta, för att köra outfiten lite finare. Och trots att det inte är någon modeblogg, så är det väl okej att lägga in såndant här ibland? I alla fall, gillar ni? :)
Klocka - regal, fick i julklapp för något år sedan / halsband - h&m, fick i julklapp förra året / armband - pandora, julklapp, födelsedagspresent osv.

Dag 35 - En favoritbild

Ännu en favoritbild på State Of Drama! Observera att jag inte gillar deras musik värst mycket, eller är ett fan. Jag fick bara extremt många bra bilder på dem! Men kanske är dags att hitta några andra favoritbilder? Har i alla fall väldigt många favoritbilder från konserter, jeezuz. Haha, men gillar man att fota konserter sååå ;)

Right now:

 
Varvar samhällsplugg med ommålning av en viss pryl och att lyssna på Austin Mahone. Perfekt söndag!

Min fina tjej!

 
Hade denna fina tjej i fredags på hoppträningen. Det gick lite blandat. Hon kändes väldigt stirrig och hopping. Även om det inte var överdrivet "farligt", så ville jag ändå ta det lugnt. Hoppade därför inga höga höjder och ville därför bara fokusera på att hålla mig kvar. Jag har trots allt inte hoppat henne så mycket (tror att detta var tredje gången?) och just därför så ville jag ha bra koll på både henne och mig själv. 
Hon var dock framåt och bjöd på bra, så det var inga problem med broms och gas. Hon hoppade även bra, förutom vid ett hinder då hon stannde. Men det var helt mitt fel då jag var lite passiv (?). Så det tar jag på mig. 
Jag tyckte överlag att det var en väldigt bra hoppträning. Jag är nöjd och det finns inte så mycket mer jag skulle gjort bättre. Det var trots allt första hoppträningen efter ett uppehåll. Så jag kan inte begära mer. Jag njöt och det är det viktigaste enligt mig! :) 
Nu hoppar jag inte förrän 21 mars igen pga. att jag fick hoppa ner en grupp. Buhu. Men det finns inte så mycket att göra. Min hopptränare sa att det var en lite för svår grupp för mig och en kompis, så ja, litar fullt ut på henne när det gäller sånt. Jag ser i alla fall fram emot det! 

Biff Stroganoff

Biff Stroganoff med ris tillsammans med gurka och morot. 

Maten jag lagade i fredags. Riktigt gott blev det! Skulle ni vilja ha recept? :)

Dag 34 - Min nuvarande profilbild på facebook

Foto: Emelie / Kamera: Nikon d90 + Nikkor 50mm f/1,8
 
När jag ser denna bild så får det mig att sakna sommaren något enormt! Vintern är verkligen inte min årstid, och jag ogillar den så mycket det bara går. Vill ha vår och sommar nuu! 
P.S Kanske dags att byta bild? Har trots allt haft lugg i nästan ett halvår nu.. Hehe. D.S

Melodifestivalen #1

Tittade precis på mello, vilket jag gör varje år. Tycker att det är en tradition och jag tror att jag alltid kommer att titta på det. Detta år är det många bra artister som är med och jag är grymt taggad inför det. 
Vad gäller dagens avsnitt så vet jag inte riktigt vad jag tycker. Det fanns en bra låt med och det var Helena Paparizou's låt. Hon har verkligen varit en barndoms artist för mig, och det väckte gamla minnen. Annars så tyckte jag inte att det var någon höjdar deltävling idag, tyvärr. Håller tummarna för att det är bättre nästa vecka. Taggar det! Var det någon av er som såg deltävlingen? I så fall, vilken tyckte ni var bäst? :)

Dag 33 - Något jag önskar mig på min födelsedag

Jag är ganska tråkig vad gäller födelsedagspresenter/julklappar. Det är ganska vanliga saker jag önskar mig som det ni ser nedanför.
Sen kan det vara så att jag önskar mig mer än detta. Men pengar, presentkort och berlock är standard för vad jag önskar mig nuförtiden! Mascaran börjar ta slut och dessutom vill jag ha Miley's album, i materiell form så att jag kan spela hög musik. Heheh. 

Can't remember to forget you

Har ni hört Shakiras nya låt Can't remember to forget you som hon gör tillsammans med Rihanna? Inte? Då beordrar jag dig att göra det nu. Rihanna räknade ner till när låten skulle släppas på sin instagram och jag sa till mig själv att verkligen komma ihåg det. Tror ni att jag gjorde det? Nej. 13 januari släpptes den och jag hörde den i torsdags, dvs 30 januari. Menmen.
Det är nog en av de bästa kombosarna vad gäller artister som gör samarbeten. Så. Jäkla. Bra. Dem kompletterar vardandras röstes så himla bra. Och jag hoppas att dem gör fler samarbeten eftersom detta kommer bli en riktig hit! :) Båda artisterna gillar jag väääldigt mycket, och ni vet ju redan att Rihanna är en stor "förebild" och "idol" för mig. I alla fall - klicka på play-knappen på videon, jag lovar ni kommer inte ångra er!