MH14

Det finns en vecka jag längtar till varje år och det är Musikhjälpen-veckan. Jag försöker att skänka pengar och jag har i alla fall gjort det de två senaste åren. Tyvärr inte i år, då min ekonomi inte tillåtit det. Vilket är väldigt synd då temat för i år är väldigt viktigt. Precis som tidigare år. För er som missat så har det handlat om HIV i år och kampen för att minska det. Var 15:e sekund är det någon som blir smittad och 4000 personer dör varje dag av sjukdomen. Just därför är detta ett så starkt, nödvändigt och allvarligt ämne som man ska ta och göra något åt. Att inte kunna skänka pengar gör mig ledsen. 
 
Nu är det endast ett dygn kvar innan MH14 är slut för i år igen, tråkigt nog. Jag vill att detta ska hålla längre än en vecka, så pass bra är detta och jag blir glad av det varje gång. Trots det så har jag inte lyssnat eller tittat på det så mycket detta år som jag önskat. Det är endast idag och igår som jag lyssnade på det flera timmar i sträck. Underhållande är bara förnamnet. Underhållande för en god gärning. 
 
De har även samlat in, snart, 17 miljoner kronor! Förra året blev slutsumman över 28 miljoner, så låt oss slå rekordet även i år. Tänk på hur många personer som mister livet varje dag i denna fruktansvärda sjukdomen. Endast 50 kronor hjälper en personer att fp bromsmedicin i en månad. 
 
Inte nog med det fantastiska budskapet och alla de intiativ MH har fått in - så har det spelats helt amazing musik. Både önskemusik och livesmusik. Speciellt Panda da Panda. Jag blir så glad av att så många artister, kända personer och vanliga personer som tar intiativ. Tack.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback