Hur kan jag ha så långt hår?

Jag får väldigt många frågor om hur jag kan ha så långt hår och hur jag kan hålla det så fräscht och inte få några slitna hårtoppar. Men faktum är att jag faktiskt får kluvna hårtoppar jag med. Sen med hur jag kan ha så långt hår? Jadu, egenligen gör jag inte så mycket och speciellt inget speciellt. Men jag kan ändå ta och skriva lite om vad jag gör med mitt hår osv. 
För det första så försöker jag klippa mig två gånger per år, dvs. en gång per halvåret. Klipper man sig ofta så får man fräschare hår och håret växer bättre(?). 
För det andra så tvättar jag mitt hår endast 2-3 gånger per vecka. Tvättar man det varje, eller varannan, dag blir håret lätt förstört. Dessutom tvättar du bort hårets egna oljor och det gör att håret måste producera mer, därför blir håret fett. Så rekomendationen är att inte tvätta håret mer än 3 gånger per vecka, till och med det kan vara en gång för mycket. När jag duschar håret använder jag endast schampoo och balsam. Jag låter alltid balsamet värka ca 2 minuter innnan jag sköljer ut det, och jag tar även ytterst lite i hårbotten, eftersom det också kan göra att håret ser fett ut. Jag använder ingen inpackning, fråga mig inte varför, men det bara är så. Gör du det så är det ju jättebra!
För det tredje använder jag nästan aldrig några värmeprodukter så som - plattång, locktång och hårblås. Jag använder det knappt 1 gång i månad, så det är ytterst lite jag gör det. Men när jag väl använder det, så har jag alltid i värmeskydd. Jag använder mig av Tresemme Heat Defence. Ett jättebra värmeskydd som dessutom luktar väldigt gott! 
För det fjärde brukar jag ta i Arganolja i håret efter att jag har duschat. (Du kan läsa om vad Arganoljan gör med ditt hår genom att klicka här)
För det femte sätter jag alltid upp håret i en fläta när jag ska gå och lägga mig. Det gör att håret inte skadas lika lätt när du vrider dig i sömnen. Jag tycker att alla ska för vana att göra detta, dessutom kan du få väldigt fina beachlockar när du vaknar på morgonen och tar ut dom! 
 
Det här är väl det som jag gör mest. Men visserligen finns det väldigt mycket mer som jag gör. Men som inte är speciellt viktigt just i det här inlägget - dvs. småsaker. 
Hittade ingen bild när man ser håret på ryggen, men denna får duga. Hoppas även ni fick svar eller inspiration till hur jag håller mitt hår friskt och varför det är så långt! Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback